גורדון תתכונן: הקפה של צָ'אצ'וֹס מגיע לצפון הישן של תל אביב
בית הקפה Chacho's מכרם התימנים, שהתחיל כמותג של פולי קפה במשלוח, פותח סניף שני ברחוב גורדון – ועכשיו גם תושבי השכונה יוכלו ליהנות מקפה ספיישלטי בקלייה טרייה של צ'אצ'וס. כל הפרטים בפנים
בית הקפה Chacho's מכרם התימנים, שהתחיל כמותג של פולי קפה במשלוח, פותח סניף שני ברחוב גורדון – ועכשיו גם תושבי השכונה יוכלו ליהנות מקפה ספיישלטי בקלייה טרייה של צ'אצ'וס. כל הפרטים בפנים
עוז ומוש (27), בריסטה ומנהל את בית הקפה Coffeeshop 51 בתל אביב • בדירת שותפים בשכונת התקווה הוא מחזיק מטחנה שעולה כמו שלושה חודשי שכירות וכלים שיעזרו לו באוטומציה של הכנת קפה דריפ ידני, "למי יש כוח להכין אירופרס על הבוקר" • פינת הקפה של עוז ומוש:
המטרה בקליית הפרימיום היא להעצים את הטעמים והריחות הייחודיים שקיימים בכל אחד מהזנים המובחרים. להתייחס לכל זן ספיישלטי כאילו הוא הזן היחיד בעולם • סיפורי קפה
למה סטארבקס נדחקת החוצה מברוקלין הצבעונית, מה קרה לניו יורק מאז הקורונה, ולמה הכי טעים זה קפה V60? • איתי שקד מביא את הסיפורים של תיירי הקפה המזדמנים בשוק הכרמל – זה הסיפור של ג'יימי מברוקלין
השוק היווני ביפו, חוץ, ערב – מעל 20 חובבי קפה, חלקם הגדול בריסטות מבתי הקפה והקלייה המובחרים בתל אביב, התרכזו לאירוע קהילתי של קאפּינג, טעימות קפה, מחוץ לבית הקפה tfwc, שהפך לפסטיבל קטן של קפה ספיישלטי לכמה שעות.
טור בספונטנאז', הראשון בסדרה, עם תיירים מזדמנים חובבי קפה בשוק הכרמל: אנדראה ופלורנטין מבריסל, שבאים לארץ פעמיים בשנה וחולים על המקינטה שלהם.
הטור הראשון בסדרת "מאחורי הבר" שמוקדשת לכל הבריסטות, הפעם עם שליו כהן משוק קפה בשוק מחנה יהודה בירושלים, שמוציא כל קפוצ'ינו וקורטדו עם לאטה ארט מהסרטים
מאחורי כל כוס קפה עומד בריסטה, שבזכות המקצועיות הופכים את הקפה שלנו לטוב יותר. דיקלה דנינו מקדישה טור לכל הבריסטות באשר הם, האמנים שהופכים כוס קפה לחוויה שלמה. ולמה בית קפה הוא כמו מספרה?
יעל אנקר היא בלוגרית תיירות וקולינריה תל אביבית-שוודית-פינית, שקונה פולים בשוק הכרמל עוד מאז שעמדה שם החנות של אדון שטרן הזקן. הקולה איתי שקד חושף את הסיפורים של אנשי הקפה בשוק
פרסום ראשון: Coffee Fest TLV 2023 – פסטיבל הקפה השנתי במתחם התחנה בתל אביב, אירוע הקפה הגדול בארץ – בוטל רשמית ולא ייערך השנה. כל מה שצריך לדעת
כתבנו בתל אביב יצא למסע בחיפוש אחר משקאות הקפה פילטר הכי טובים בעיר. התחנה הראשונה: טימותי, בית קפה ללפטופיסטים בצפון הישן, עם קפה V60 בסגנון איטלקי לא אופייני אבל מפתיע
פסטיבל הקפה קַהֲוָוה במתחם השער החדש בירושלים ייערך במשך שלושה ימים לקראת סוף אוגוסט – עם דוכנים של שגרירויות מהעולם, טעימות קפה מודרכות, חידונים, סדנאות פיסול וציור בקפה לכל המשפחה ועוד
לפעמים אנחנו רוצים כוס קפה מפנקת אבל בלי ההשפעה הממריצה של הקפאין. בשביל זה המציאו בשנות ה-30 בשווייץ את תהליך המים השוויצריים להסרת הקפאין מפולי הקפה. הקולה איתי שקד מסביר • טור חדש במדור "סיפורי קפה"
חברת Hario משיקה דריפר חדש בשם Pegasus לקפה פילטר, עם תחתית שטוחה וכמה חידושים מעניינים. אח קטן ל-V60 שמיועד למי שנכנסים לעולם הפילטרים.
אסם-נסטלה מרחיבה את קולקציית הקפה הנמס של Nescafé Taster's Choice, ומביאה לארץ שתי תערובות חדשות מסדרה חדשה בשם Roastery Collection שהותאמה לקהל הישראלי - בקלייה בהירה ובקלייה כהה. טעמנו
בית הקלייה טוסטאטו הוקם בחורפיש ב-2014 כעסק משפחתי, וקלה בעיקר קפה בסגנון מקומי מסורתי. עם הזמן עבר לקלות קפה איטלקי וקפה ספיישלטי: "אנחנו גם לומדים תוך כדי, מתנסים ובודקים. מין מעבדה כזו"
למרות שבעיני רבים קפה בטעמים נחשב לחילול הקודש על מלא, אי אפשר להתעלם מהביקוש שלו, שהולך וגדל עם הזמן. הקולה איתי שקד מסביר איך מוסיפים טעמים לפולי הקפה - וניל צרפתי, אגוזי לוז או אפילו תפוז
לכבוד הקיץ קפה עלית השיקו אבקה להכנת אייס קפה ביתי כמו בבית קפה – וכל מה שצריך זה חלב, קרח ובלנדר. איך יצא? באמת כמו בבית קפה, לטוב ולרע
הסטודיו של Coffee Organization שנפתח בתל אביב יציע הסמכות SCA, קליית קפה בהתאמה אישית וחוויות קפה שעוד לא היו בארץ • ראיון עם טל בודנשטיין, שעומד מאחורי המיזם השאפתני: "זה לא אמור להיות בהכרח טעים, ככה לומדים"
הבלוגרית דיקלה דנינו יצאה לבקר בכמה בתי קפה שהפולים שלהם זכו בתחרות "הקפה הטוב" 2023, תחרות הקפה השנתית של מגזין שותים לבתי קלייה ישראליים, שנערכה זו השנה השנייה • "המסע הזה לקח אותי ברחבי הארץ ולימד אותי הרבה, בעיקר על התשוקה העזה של מי שמתעסקים בקפה"
סנדרה וסטפן, מתרגמת סרטים ויועץ עסקי תל אביביים שהגיעו מבלגיה וצרפת, שותים קפה קבוע בשישי בבוקר בשוק הכרמל. הקולה איתי שקד חושף את הסיפורים של אנשי הקפה בשוק
אסף בריט, הבעלים של קפה תחתית הוותיק ברחוב לינקולן בתל אביב, הודיע אתמול (חמישי) בטוויטר שבית הקפה לא ייפתח בשבת החל מחודש אוגוסט הקרוב.
חופשת לידה בשילוב עם הגבלות הקורונה הובילו את מיכל ספיר להקים את מיזם CoffeeTrail, מנוע חיפוש מתקדם לעגלות קפה וקהילה שוקקת של חובבי הקפה באוויר הפתוח • בראיון מיוחד, הגורו של עגלות הקפה מספרת איך זה התחיל ומה אסור לשכוח • "נסעתי במיוחד לעגלות וגיליתי שסגור, כי שעות הפתיחה לא
ארבע עובדות התלוננו על הטרדות מיניות בעבודה מצד אחד הבעלים, שעזב לאחר בירור • "לקחתי אחריות מלאה על ההתנהלות שלי, מסיים את עבודתי" • נחת: "טיפלנו בחומרה, בהתאם להוראות הדין וללא כל פשרות"
קפה בשוק, בית הקלייה משוק הכרמל, השתתף השנה לראשונה בתחרות "הקפה הטוב" של מגזין שותים, וזכה בשני פרסים. הקולה איתי שקד מספר על הקפה מחוות דטרה הברזילאית, שזכה במדליית כסף.
השותפים דני ויובל טיילו בעמק הקפדוקיה ההיסטורי בטורקיה וגילו במקרה בית מלאכה ותיק שמייצר כוסות וכלים מחימר: "התאהבנו והבנו שאנחנו רוצים וצריכים להביא את הכוסות האלה לארץ"
לקוחות Nespresso קיבלו השבוע הודעה מרה - הקפה שלהם מתייקר, וזה הולך לקרות ממש בימים הקרובים: לנוכח האינפלציה ועליות המחירים נספרסו ישראל מייקרת את מחירי הקפה בכחמישה אחוזים.
קפה בשוק, החנות ובית הקלייה משוק הכרמל בתל אביב, השתתפו השנה בפעם הראשונה בתחרות "הקפה הטוב" של מגזין שותים, וזכו בשני פרסים. הקולה איתי שקד מספר על הקפה הקולומביאני שקטף את המקום השלישי בקטגוריית הקפה היוקרתי, ממש כמו נועה קירל.
90 coffee blends and single-origins from 26 Israeli coffee roasteries competed in The Good Coffee Contest 2023, Israel's 2nd annual coffee competition. These are the winners:
למרות עליית הגל השלישי של הקפה, לתערובות עדיין יש מקום של כבוד אצל חובבי הקפה הישראליים. בשיחה עם גיא צור מאספרסוטק, שתערובת הבית שלו זכתה בתואר "הקפה הטוב" ל-2023, הוא מספר על ההבדל בין תערובות איטלקיות לתערובות מודרניות, ולמה בבית קפה תפיסת הטעם שלנו שונה מבבית.
זאב רובינשטיין הוא יזם תל אביבי עם סטארטאפ שמפתח פתרון להגנה על ילדים בסייבר, שפותח כל בוקר עם אספרסו כפול וסודה בשוק. הקולה מהכרמל איתי שקד חושף את הסיפורים של אנשי הקפה בשוק
נספרסו נכנסת עמוק לגל השלישי ומשיקה קפסולה להכנת קפה קולד ברו ב-3 דקות, וקפסולה להכנת קפה בסגנון פילטר למכונות אוריג'ינל. איך זה יכול להיות, ומה הטעם?
הצצה בלעדית למאחורי הקלעים של אירוע הטעימות והשיפוט בתחרות "הקפה הטוב 2023" של מגזין שותים, כולל פירוט צעד-אחר-צעד של כל השלבים, בתיעוד מרתק של הצלם יעקב בלומנטל.
רבים מכירים את קוסטה ריקה כיעד גלישה אקזוטי מטריף, אבל היא גם מקום שבו קפה גדל לאט ובטוח ואז משתזף בשמש החמימה של מרכז אמריקה. טור חדש בסדרת "סיפורי קפה"
90 תערובות וזני קפה של 26 בתי קלייה ישראליים השתתפו בתחרות "הקפה הטוב 2023" של מגזין שותים. אלה הזוכים מכל קטגוריה:
בין אניני הטעם של תרבות הקפה העולמית, הקפה הקנייתי נחשב לסופרסטאר בולט מבין כל הערביקות האפריקאיות. טעמו הייחודי, המאוזן, מכיל חמיצות מעודנת של פירות יער שחורים, שבקלייה הנכונה מקבלת גם גוון מתקתק-שוקולדי מהמם.
שטראוס מגדילה את קולקציית הקפה הקר שלה לקראת הקיץ, ובימים אלה שני המותגים Beanz ונמס עלית משיקים פחיות קפה קר חדשות שמצטרפות לסדרות הקיימות:
אם אתם אוהבים לפלפל את הקפוצ'ינו שלכם ולהוסיף לו נגיעה של טעם, יש מצב שתתחברו לסדרת הקפסולות שנספרסו משיקה לקראת הקיץ: שמונה קפסולות חדשות - ארבע ל-Original וארבע ל-Vertuo - בטעמי שוקולד, אגוזי לוז, וניל וקרמל.
יעקב בלומנטל מצלם אוכל וקפה כבר הרבה שנים, ולאחרונה הוא זכה לקבל בית קפה שלם ללילה של צילומים בנחת. ככה זה נראה:
מדינת ישראל חוגגת היום 75. עדיין צעירה, אבל כבר הספיקה לפתח תרבות קפה ענפה, עם קלאסיקות מקומיות, משקאות שייחודיים רק לנו וביטויים שזר לא יבין. הנה 7.5 קלאסיקות קפה תוצרת כחול-לבן לכבוד יום העצמאות: