אבקה להכנת אייס קפה בֵיתי כמוֹ של בית קפה? כן, לטוב ולרע
לכבוד הקיץ קפה עלית השיקו אבקה להכנת אייס קפה ביתי כמו בבית קפה – וכל מה שצריך זה חלב, קרח ובלנדר. איך יצא? באמת כמו בבית קפה, לטוב ולרע
לכבוד הקיץ קפה עלית השיקו אבקה להכנת אייס קפה ביתי כמו בבית קפה – וכל מה שצריך זה חלב, קרח ובלנדר. איך יצא? באמת כמו בבית קפה, לטוב ולרע
הסטודיו של Coffee Organization שנפתח בתל אביב יציע הסמכות SCA, קליית קפה בהתאמה אישית וחוויות קפה שעוד לא היו בארץ • ראיון עם טל בודנשטיין, שעומד מאחורי המיזם השאפתני: "זה לא אמור להיות בהכרח טעים, ככה לומדים"
הבלוגרית דיקלה דנינו יצאה לבקר בכמה בתי קפה שהפולים שלהם זכו בתחרות "הקפה הטוב" 2023, תחרות הקפה השנתית של מגזין שותים לבתי קלייה ישראליים, שנערכה זו השנה השנייה • "המסע הזה לקח אותי ברחבי הארץ ולימד אותי הרבה, בעיקר על התשוקה העזה של מי שמתעסקים בקפה"
סנדרה וסטפן, מתרגמת סרטים ויועץ עסקי תל אביביים שהגיעו מבלגיה וצרפת, שותים קפה קבוע בשישי בבוקר בשוק הכרמל. הקולה איתי שקד חושף את הסיפורים של אנשי הקפה בשוק
אסף בריט, הבעלים של קפה תחתית הוותיק ברחוב לינקולן בתל אביב, הודיע אתמול (חמישי) בטוויטר שבית הקפה לא ייפתח בשבת החל מחודש אוגוסט הקרוב.
חופשת לידה בשילוב עם הגבלות הקורונה הובילו את מיכל ספיר להקים את מיזם CoffeeTrail, מנוע חיפוש מתקדם לעגלות קפה וקהילה שוקקת של חובבי הקפה באוויר הפתוח • בראיון מיוחד, הגורו של עגלות הקפה מספרת איך זה התחיל ומה אסור לשכוח • "נסעתי במיוחד לעגלות וגיליתי שסגור, כי שעות הפתיחה לא
ארבע עובדות התלוננו על הטרדות מיניות בעבודה מצד אחד הבעלים, שעזב לאחר בירור • "לקחתי אחריות מלאה על ההתנהלות שלי, מסיים את עבודתי" • נחת: "טיפלנו בחומרה, בהתאם להוראות הדין וללא כל פשרות"
קפה בשוק, בית הקלייה משוק הכרמל, השתתף השנה לראשונה בתחרות "הקפה הטוב" של מגזין שותים, וזכה בשני פרסים. הקולה איתי שקד מספר על הקפה מחוות דטרה הברזילאית, שזכה במדליית כסף.
השותפים דני ויובל טיילו בעמק הקפדוקיה ההיסטורי בטורקיה וגילו במקרה בית מלאכה ותיק שמייצר כוסות וכלים מחימר: "התאהבנו והבנו שאנחנו רוצים וצריכים להביא את הכוסות האלה לארץ"
לקוחות Nespresso קיבלו השבוע הודעה מרה - הקפה שלהם מתייקר, וזה הולך לקרות ממש בימים הקרובים: לנוכח האינפלציה ועליות המחירים נספרסו ישראל מייקרת את מחירי הקפה בכחמישה אחוזים.
קפה בשוק, החנות ובית הקלייה משוק הכרמל בתל אביב, השתתפו השנה בפעם הראשונה בתחרות "הקפה הטוב" של מגזין שותים, וזכו בשני פרסים. הקולה איתי שקד מספר על הקפה הקולומביאני שקטף את המקום השלישי בקטגוריית הקפה היוקרתי, ממש כמו נועה קירל.
90 coffee blends and single-origins from 26 Israeli coffee roasteries competed in The Good Coffee Contest 2023, Israel's 2nd annual coffee competition. These are the winners:
למרות עליית הגל השלישי של הקפה, לתערובות עדיין יש מקום של כבוד אצל חובבי הקפה הישראליים. בשיחה עם גיא צור מאספרסוטק, שתערובת הבית שלו זכתה בתואר "הקפה הטוב" ל-2023, הוא מספר על ההבדל בין תערובות איטלקיות לתערובות מודרניות, ולמה בבית קפה תפיסת הטעם שלנו שונה מבבית.
זאב רובינשטיין הוא יזם תל אביבי עם סטארטאפ שמפתח פתרון להגנה על ילדים בסייבר, שפותח כל בוקר עם אספרסו כפול וסודה בשוק. הקולה מהכרמל איתי שקד חושף את הסיפורים של אנשי הקפה בשוק
נספרסו נכנסת עמוק לגל השלישי ומשיקה קפסולה להכנת קפה קולד ברו ב-3 דקות, וקפסולה להכנת קפה בסגנון פילטר למכונות אוריג'ינל. איך זה יכול להיות, ומה הטעם?
הצצה בלעדית למאחורי הקלעים של אירוע הטעימות והשיפוט בתחרות "הקפה הטוב 2023" של מגזין שותים, כולל פירוט צעד-אחר-צעד של כל השלבים, בתיעוד מרתק של הצלם יעקב בלומנטל.
רבים מכירים את קוסטה ריקה כיעד גלישה אקזוטי מטריף, אבל היא גם מקום שבו קפה גדל לאט ובטוח ואז משתזף בשמש החמימה של מרכז אמריקה. טור חדש בסדרת "סיפורי קפה"
90 תערובות וזני קפה של 26 בתי קלייה ישראליים השתתפו בתחרות "הקפה הטוב 2023" של מגזין שותים. אלה הזוכים מכל קטגוריה:
בין אניני הטעם של תרבות הקפה העולמית, הקפה הקנייתי נחשב לסופרסטאר בולט מבין כל הערביקות האפריקאיות. טעמו הייחודי, המאוזן, מכיל חמיצות מעודנת של פירות יער שחורים, שבקלייה הנכונה מקבלת גם גוון מתקתק-שוקולדי מהמם.
שטראוס מגדילה את קולקציית הקפה הקר שלה לקראת הקיץ, ובימים אלה שני המותגים Beanz ונמס עלית משיקים פחיות קפה קר חדשות שמצטרפות לסדרות הקיימות:
אם אתם אוהבים לפלפל את הקפוצ'ינו שלכם ולהוסיף לו נגיעה של טעם, יש מצב שתתחברו לסדרת הקפסולות שנספרסו משיקה לקראת הקיץ: שמונה קפסולות חדשות - ארבע ל-Original וארבע ל-Vertuo - בטעמי שוקולד, אגוזי לוז, וניל וקרמל.
יעקב בלומנטל מצלם אוכל וקפה כבר הרבה שנים, ולאחרונה הוא זכה לקבל בית קפה שלם ללילה של צילומים בנחת. ככה זה נראה:
מדינת ישראל חוגגת היום 75. עדיין צעירה, אבל כבר הספיקה לפתח תרבות קפה ענפה, עם קלאסיקות מקומיות, משקאות שייחודיים רק לנו וביטויים שזר לא יבין. הנה 7.5 קלאסיקות קפה תוצרת כחול-לבן לכבוד יום העצמאות:
הבלוגרית דיקלה דנינו ממשיכה בטיול שלה במזרח הרחוק - ועכשיו הגיעה ללאוס, מדינה מוכת עוני ומלחמות שמגדלת קפה בתנאים בעייתיים. הנופים מהממים (וגם התמונות!), הקפה מתוק מאוד, והסבלנות משתלמת.
סיון כהן היא אמנית תל אביבית שאוהבת להסתכל בעוברים ושבים בשוק הכרמל, ולפתח שיחות ברומו של עולם על כוס מקיאטו חזק עם הרבה קצף. הקולה איתי שקד חושף את הסיפורים של אנשי הקפה בשוק
16 בריסטות התחרו ראש בראש בתחרות לאטה ארט - מי מצייר יותר יפה על הקפה? רוזטות, טוליפים וברבורים - וחלב שנשפך כמים, ובסוף ניצחה בריסטה שהתמודדה במגרש הביתי שלה.
רשת רולדין פותחת בימים אלה סניף חדש שמהווה ציון דרך מיוחד וחגיגי – זה הסניף ה-100 של הרשת. הסניף החדש נפתח בפארק הלאומי ברמת-גן, והוא משתרע על שטח של 140 מ"ר פנימי ועוד 150 מ"ר חיצוני עם 60 מקומות ישיבה. הסניף פתוח 7 ימים בשבוע, גם בשבת, ומציע בתפריט את
קפה אמנם לא ממש צומח באיטליה, אבל אין ספק שהאיטלקים - עם האספרסו שלהם - עיצבו את תרבות הקפה הפופולרית העולמית. איתי שקד, הקולה מהשוק, הולך אחורה עד ונציה של שנת 1570, ומסביר ממה מורכבת תערובת של פולי קפה לאספרסו איטלקי קלאסי
תחרות 'הקפה הטוב 2023' של מגזין שותים - תחרות הקפה השנתית לבתי קלייה ישראלים - יוצאת לדרך, וההרשמה כבר פתוחה. מי קולה את הקפה הכי טעים בארץ?
לקראת פסח, הפופ-אפ הנייד של Lavazza חוזר, עם טעימות קפה חינם מהקפסולות של לוואצה, והפעם, בעקבות תלונות של גולשים רבים בפריפריה, הוא יעקוף את החסימות באיילון ויגיע לאזורים מחוץ לגוש דן.
איתי שקד יצא עם הבויפרנד לחגוג אניברסרי באתונה, וחיפש את הקפה האותנטי מספר 1 בבירה היוונית. את זה הוא לא מצא, אבל בתי קפה וקלייה מודרניים שווים דווקא כן - וגם עוגה אחת נהדרת. טור נוסף בסדרת "סיפורי קפה".
מרגישים עייפים בבוקר? אתם לא לבד. מזל שיש לזה פתרון פשוט וטעים: כוס קפה. אבל האם תהיתם איך הקפאין עובד בתוך הגוף ולמה הוא מעורר? וכמה קפאין יש בקפה שחור, ולמה זה יותר מאספרסו?
רשת קרפור ממשיכה להביא אלטרנטיבות שעולות לצרכנים עשרות אחוזים פחות. אחרי שהביאה קפסולות קפה ב-6.9 ש"ח לשרוול, קרפור היום מודיעה שהיא מרחיבה את ההיצע ומשיקה גם קפה נמס מגורען מיובש בהקפאה.
מדוע אוהבי האספרסו המסורתיים מתעקשים בנחרצות שקפה של מקינטה איננו אספרסו אלא "משקה קפה", ומדוע חסידי המקינטה טוענים שזה האספרסו המושלם?
רק כמה שבועות אחרי שנפתח לוקיישן שני ברחוב טרומפלדור בתל אביב, משפחת HOC ממשיכה להתרחב ופותחת מחר (יום ראשון) HOC שלישי בשכונת פלורנטין – בית הקפה הכי מסקרן של השנה.
בית הקפה והקלייה החיפאי טלק משוק תלפיות משיק בירה חדשה במהדורה מוגבלת – לאגר עם קפה וטעמי וניל. "זו בירת לאגר בבישול ביתי, מועשרת במיצוי קפה מבית הקלייה שלנו, שיתוף פעולה ניסיוני עם פיליפ לוין בשלן העל", מספר טל פרידמן מקפה טלק למגזין שותים.
בית הקלייה "שוק קפה" ממחנה יהודה השיק סדרה של זני קפה מיוחדים בקליות בהירות - האם גם הן יזכו בתחרות הקפה השנתית לבתי קלייה מקומיים?
בעיצומו של טיול במזרח, הבלוגרית דיקלה דנינו יצאה לגלות את תרבות הקפה בצפון תאילנד: השבטים המקומיים שמגדלים קפה איכותי במקום אופיום, המשקאות הזרחניים המתוקים, וגם המלצות לבתי קפה שווים בצ'אנג מאי, פאי, וצ'אנג ראי • טור ראשון בסדרה
סטארבקס השיקה סדרת משקאות חדשה ומפתיעה במיוחד – Oleato – של קפה עם שמן זית. לפי סטארבקס, השילוב המיוחד בין קפה ערביקה לשמן הזית – מזיתים מזן קסטלווטראנו מסיציליה של המותג Partanna – מייצר משקה עשיר עם מרקם קטיפתי ומתיקות מעודנת
קפה ערביקה תמיד יהיה חמצמץ. זהו טעמו של הטבע, של הפריחות והמטעים, שעובר דרך הקפה. בטור חדש בסדרת "סיפורי קפה", הקולה איתי שקד מספר על הלקוחות שמעדיפים דווקא רק קפה מריר וחזק, ומסביר איך הקלייה הכהה עושה להם את זה