מתל אביב, מראשון לציון, מבית יהושע ומחורפיש: קבלו טעימה קטנה של ארבעה בתי קלייה כחול-לבן שישתתפו בתערוכת "קפה ישראלי" שתיערך ב-21.3 בגן העיר בתל אביב

אם עוד לא רכשתם כרטיס לתערוכת "קפה ישראלי" של מגזין שותים – התערוכה הראשונה מסוגה, שתציג קפה של בתי קלייה כחול-לבן מרחבי הארץ ותיערך ביום שישי 21.3.25 בגן העיר בתל אביב – אל תפספסו, זה הזמן: קליק כאן לכרטיסים. בינתיים קבלו טעימה קטנה לחלק קטן מבתי קלייה שישתתפו בתערוכה – המשיכו לעקוב כדי להכיר את שאר המציגים.
קפה צ'ופצ'יק מבית יהושע
"באג'נדה שלי אני רוצה לעשות קפה מקומי, לא להיות חו"לי או ניו אייג'י מדי", סיפר למגזין שותים אור זימן מקפה צ'ופצ'יק בבית יהושע, "אני אוהב שמדברים איתי בגובה העיניים. השאיפה שלי היא להיות פשוט מאוד אבל ברמה ממש טובה. גם הקפה הכי נועז שלי יכול לדבר לכולם. כל הפולים שלי, מהקליות הבהירות ועד הקליות הכהות, הם בתוך מסגרת שמתאימה לרוב האנשים".
צ'ופצ'יק קפה התחיל לפני קצת יותר מ-6 שנים כעגלת קפה פשוטה, ולאט לאט התפתח והפך לבית קלייה ספיישלטי, מקום של פרלמנטים ועצירת חובה לחובבי קפה שעוברים באזור. הזנים והתערובות של צ'ופצ'יק זכו בפרסים בתחרות "הקפה הטוב" כבר שנתיים ברציפות, מה שהוביל בתי קפה ספיישלטי לגלות אותו ולהגיש את הקפה זוכה הפרסים שלו. לא מזמן עבר בית הקלייה שיפוץ מסיבי, התרחב והשתדרג, וכעת הוא גם מקום לאירוח של סדנאות קפה וימי העשרה.

Jera מראשון לציון
בית הקלייה Jera התחיל את דרכו בראשון לציון לפני 5.5 שנים, פתח סניף באבן גבירול בתל אביב בשיא הקורונה, והעביר לאחר מכן את בית הקלייה מראשון לחנות סמוכה לבית הקפה בתל אביב – "כי מכונת הקלייה כל כך יפה, ובראשון יש פחות תנועת לקוחות שייהנו ממנה", הוא הסביר אז למגזין שותים. השבוע בית הקלייה חוזר שוב לראשון, אבל זה כבר סיפור אחר.
מלבד קפה ספיישלטי מזנים ייחודיים בעיבודים מיוחדים שהוא קולה בדקדקנות במכונה ההולנדית, ואת חלקם הוא מייבא בעצמו – בית הקפה של אנטון ידוע בהכנה המוקפדת והמדויקת, בשיטות החליטה המגוונות ובלאטה ארט המטריף שהוא משקיע בלקוחות במשמרות פחות עמוסות.

Tostato מחורפיש
בית הקלייה טוסטאטו הוקם בחורפיש ב-2014 כעסק משפחתי, וקלה בעיקר קפה בסגנון מקומי מסורתי. "עם הזמן ראינו שיש ביקוש לאספרסו במגזר, ורצינו להיות שחקנים גם בשוק הזה. התחלנו לקלות קפה לאספרסו בתנור שהיה לנו, תנור מקומי, וגילינו מהר מאוד שהתנור הזה לא יכול לספק את התוצאות הרצויות. אז טסנו לאיטליה, עשינו חקר שוק של שנתיים בערך, ומצאנו לנכון להביא תנור קלייה איטלקי של IMF של 30 ק"ג לבאץ', היחיד בארץ", הוא סיפר למגזין שותים.
מאז הם קולים תערובות מצוינות בסגנון איטלקי שלא נופלות מהטעם ומהאיכות של בתי הקלייה הטובים בארץ המגף, אבל הם מצטיינים גם בקפה חד-זני ספיישלטי – כבר 3 שנים ברציפות הקפה שלו מאזור יירגשף באתיופיה (אבל לא רק) זוכה במדליות בתחרות "הקפה הטוב" של מגזין שותים, וב-2024 קטף את מדליית הזהב בקטגוריה!

קליית בראשית מתל אביב
קליית בראשית היא רשת ותיקה שקולה פיצוחים וקפה כבר הרבה שנים, אבל לפני שלוש שנים עשתה את קפיצת המדרגה, פתחה סניף חדש בתל אביב והחלה לקלות קפה ספיישלטי עם מכונת קלייה של 2 ק"ג מתוצרת ישראלית. לצד מגוון רחב של פולים חד-זניים, בולטת במיוחד תערובת "אספרסו מודרני" בקלייה יחסית בהירה, שזכתה במדליית ארד ב-2022 ובמדליית זהב ב-2024 בקטגוריית תערובות 100% ערביקה בתחרות "הקפה הטוב" השנתית של מגזין שותים. גם תערובת "שחור בראשית" לקפה שחור זכתה שנתיים ברצף במדליות בקטגוריית קפה שחור, וגם הקפה שלהם מיירגשף ועוד ועוד פרסים.
בפרסום ראשון אנחנו מספרים לכם גם שבשבועות הקרובים הסניף התל אביבי של בראשית ברחוב החשמונאים הולך לעבור מהפך, להוסיף עוד שתי מכונות קלייה, ולהפוך למוקד לחובבי קפה עם ניחוחות קלייה שיתעופפו למרחקים. שווה לעקוב לעדכונים, מבטיחים לספר כל מה שצריך לדעת כשזה יקרה.

רוצים לטעום את הקפה של צ'ופצ'יק, ג'רה, טוסטאטו, קליית בראשית ועוד הרבה בתי קלייה מקומיים אחרים? בואו לתערוכת "קפה ישראלי" של מגזין שותים!