בית קפה ספיישלטי חדש נפתח בשוק בצלאל, SIG Cafè, מביא קפה ברמת דיוק גבוהה, אך שומר על נגישות לחך המקומי • קפה זוכה פרסים שקלוי במקום, ציוד מהשורה הראשונה ותשומת לב ברמה גבוהה לכל פרט בחליטה • "חשוב לי קודם כל להציע קפה נגיש, לכולם"

בשורה משמחת לתושבי לב תל אביב: למרות עבודות הרכבת הקלה והשיפוצים הבלי נגמרים באזור אלנבי-קינג ג'ורג', נדמה שהשכונה הופכת לאט לאט למעוז חדש של קפה ספיישלטי. בימים אלה, בשוק בצלאל נפתח להרצה בית קפה ספיישלטי חדש – קטן, מוקפד ומדויק – שמציע פולים שזכו בפרסים וחליטות מחושבות לפרטי פרטים.
SIG Cafè התחיל את דרכו לפני כשנה כבית קלייה ספיישלטי בוטיקי וסטודיו ביתי לסדנאות קפה בשכונת יד אליהו, אך לפני כמה חודשים החליט סרגיי קמנצקי לקחת את הצעד הבא, להרחיב את הפעילות ולפתוח בית קפה. "ארבעה חודשים חיפשתי מקום מתאים, בכל מיני מקומות בעיר, עד שמצאתי את החנות הזו. זה היה סניף של Showroom Bakehouse שבדיוק התפנה", הוא מספר למגזין שותים.

סיג קפה החדש הוא מסוג בתי הקפה שבהם הדיוק בחליטה עומד בראש סדר העדיפויות, אולי יותר מכל בית קפה אחר בעיר, עם ציוד קצה ברמה הגבוהה ביותר. הכול מתחיל בפולים, שנקלים במקום במכונת aillio Bullet, שמאפשרת לקלות עד 1 ק"ג בסבב, עם שליטה מדויקת בשלל הפרמטרים של פרופילי הקלייה; זה ממשיך למטחנות – עם שתי Mahlkönig E65S GbW לאספרסו שטוחנות לפי משקל, לצד מטחנת Weber EG-1, שמאפשרת שליטה עד רמת הסל"ד של המנוע, במיוחד לפילטרים או לאספרסו מזנים מיוחדים יותר.
ולבסוף – מכונות האספרסו: שתי מכונות Decent XXL, שלדברי סרגיי "נותנות שליטה ברמה שאף מכונת לה מרזוקו או Slayer לא מתקרבת אליה". לכל סוג פולים הוא מתאים פרופיל חליטה ייעודי עם טמפרטורה, מהירות זרימה ולחץ שמתאימים לסוג הקפה הספציפי ולדרגת הקלייה שלו. "לכל סוג קפה אני עושה טעימה בקאפּינג, כדי להכיר ולהבין את הטעמים שלו, ולפי זה אני מחליט איזה פרופיל חליטה יתאים לטעמים שאני רוצה להדגיש בו". לצד הדיסנט, מכונה ייעודית של Expobar רק להקצפת חלב, "כי הדיסנט לא יכולה להוציא אספרסו ולהקציף במקביל".

אבל עם כל הדקדקנות בחליטה, הקפה של סיג לא עילאי ומתנשא. "חשוב לי קודם כל להציע קפה נגיש, לכולם", הוא מסביר, ולכן אחת המטחנות לאספרסו מכילה בלנד שמורכב מקפה מקוסטה ריקה, הונדורס וכמה זנים מקולומביה בקלייה יחסית כהה – "אבל לא כהה מדי, אני נכנס לחרדה אם זה מגיע לפיצוץ שני. היא קצת מרירה, שוקולדית עם אפס חמיצות". במטחנה השנייה קפה חד-זני מפרו, לאספרסו יותר מודרני עם חמיצות עדינה.
את משקאות הפילטר הוא מכין ב-Hario Switch – שמאפשר חליטה בחלחול, חליטה בהשרייה, או שילוב של השניים – ובקרוב יגיע גם דריפר Deep 27. לבאץ' ברו יש מכונה של Moccamaster. לפילטרים אפשר לבחור מבין מגוון זני ספיישלטי, שמאוחסנים במבחנות בכמות שקולה מראש ומציעים טעמים יותר לכיוון הפירותי-חמצמץ – אחד מהם, קפה מזן Castillio מאזור Huila בקולומביה, אף זכה במדליית כסף בתחרות "הקפה הטוב" של מגזין שותים לשנת 2024.

לצד כל קפה בלי חלב, אספרסו או פילטר, תקבלו כוס קטנה של מנקה חך – חליטה קרה ומרעננת של תה ירוק – כדי לוודא ששום טעם זר לא יפריע לכם להרגיש את הניואנסים המדויקים של הקפה.
המחירים: 13 ש"ח לאספרסו עם תוספת 4 שקלים לזנים שבמבחנות, 16 להפוך קטן, 14 לבאץ' ברו, 25-28 לפילטר ידני. לצד הקפה: מאפים וכריכים של מייזון קייזר, "כי הם בין היחידים שמספקים סחורה טרייה גם בשבת בבוקר".
- אירוע קפה ישראלי תקדימי, ובוטקה ספיישלטי חדש בתל אביב: חדשות הקפה
- 400 חובבי קפה הגיעו לתערוכת "קפה ישראלי" הראשונה בתל אביב

SIG Cafè
בית לחם 3, תל אביב
ראשון עד חמישי 7:00-19:00, שישי עד 17:00, שבת 8:00-17:00