מאות אנשים הגיעו לגן העיר בתל אביב כדי להכיר, להריח ולטעום קפה של בתי קלייה מכל רחבי הארץ • מי היו? 20 דוכנים של עסקים מגבול לבנון עד עוטף עזה, ודוכן אחד מטריף של הדרכת הקצפה ולאטה ארט • ככה נראתה תערוכת "קפה ישראלי" הראשונה של מגזין שותים

השעה 9:45, קניון גן העיר בתל אביב. כל הדוכנים כבר עומדים ומוכנים להתחיל לקבל את אורחי התערוכה, בזמן שהתור בעמדת הרישום מתחיל להתארך. בעוד כמה דקות תגיע השעה 10:00, ו-400 האורחים שרכשו כרטיס יקבלו את הצמיד הכחול ויוכלו להתחיל לעבור בין הדוכנים השונים כדי לטעום את מה שיש לסצנת הקפה המקומית להציע.
ביום שישי האחרון (21.3.25) נערכה תערוכת "קפה ישראלי" הראשונה של מגזין שותים. 20 דוכנים של בתי עסק מכל רחבי הארץ, מגבול לבנון ועד עוטף עזה, התקבצו במתחם שברחוב אבן גבירול והציגו את ההתפתחויות והטעמים של תרבות הקפה המקומית – המסורתית לצד הספיישלטי – ויש הרבה מה להציג:


15 דוכנים של בתי קלייה ומותגי קפה כחול-לבן חילקו טעימות ללא הגבלה של הקפה שלהם, מכל הסגנונות והסוגים, ובמגוון רחב של שיטות חליטה. היה קפה בסגנון מסורתי: מכונות אספרסו ומקינטות חלטו קפה מתערובות בסגנון איטלקי קלאסי, עם או בלי אחוזים מסוימים של רובוסטה בקלייה יחסית כהה; קפה שחור בקלייה טרייה בושל על חול בשיטה ערבית מסורתית – "קהווה סאדה"; ותערובות קפה שחור מהשוק, הייתה אפילו אחת בתוספת תמצית טעם אגוזי לוז, הוכנו בשיטת "בוץ" הישראלית והמהירה.


והיה גם קפה מודרני, של הגל השלישי. עשרות ליטרים של קפה נחלטו במתקני פילטר ידניים שונים: V60 שחולט את הקפה בחלחול, French Press שחולט את הקפה בהשרייה, ו-Clever שמשלב בין שתי הטכניקות – גם השרייה וגם חלחול; היה גם קפה פילטר שנחלט במכונות ייעודיות כמו של Moccamaster; היו בתי קלייה שחילקו טעימות של קפה Cold Brew, שנחלט בהשרייה במים קרים במשך שעות רבות, ודוכן אחד אפילו העמיד מגדלי חליטה של קולד ברו בטפטוף איטי.



גם מגוון סוגי הפולים בתערוכה הציג את העושר והמנעד של סצנת הקפה הישראלית: מקפה שחור מסורתי ותערובות אספרסו קלאסיות בקלייה כהה כאמור, דרך תערובות 100% ערביקה בסגנון מודרני בקלייה יחסית בהירה, לצד פולים חד-זניים ספיישלטי מרחבי העולם בכל שיטות העיבוד – שטוף, יבש, דבש ועיבודים אנאירוביים. היו גם לא מעט זנים ותערובות שזכו בפרסים בתחרויות "הקפה הטוב" במהלך השנים. הייתה אפילו קסקרה – חליטה של קליפות מיובשות של פרי הקפה. והכול בטעימות ללא הגבלה.


אחד הדוכנים הבולטים בתערוכה היה הדוכן של Alpro, שהוכיח שאפשר להקציף ולעשות לאטה ארט כמו בריסטות מקצוענים גם עם תחליף חלב, שלא הגיע מפרה – ממשקה Not Milk Barista החדש משיבולת שועל, ליתר דיוק. מדריך בריסטות מקצוען הסביר בסבלנות ובבהירות לאורחי התערוכה, אחד-אחד, איך מקציפים עם הסטימר של מכונת האספרסו, ואיך מציירים בעדינות צורות על הקפוצ'ינו – לב, טוליפ, רוזטה. בדיוק כמו שאתם מקבלים בבית קפה.


דוכן אחד אפילו הביא מכונת קלייה ישנה של חברת Coffee-Tech Engineering הישראלית וקלה קפה במקום, עם ריח קלייה משכר שהופץ בכל רחבי המתחם. אבל לא רק קפה היה בתערוכת "קפה ישראלי", למרות השם הספציפי מאוד. דוכן אחד הציג וחילק לטעימה סוגים שונים של חליטות תה – שחור, ירוק, לבן, אולונג ומאצ'ה; ושני דוכנים הציגו כוסות קרמיקה מהממות בעבודת יד, שכמו הפולים והאביזרים של שאר המציגים, נמכרו במבצעים מיוחדים רק לאורחי התערוכה.



אז מי היו העסקים שהציגו בתערוכת "קפה ישראלי" 2025? נחת מתל אביב, Tostato מחורפיש, Jera מראשון לציון, Coffee Organization Studio מתל אביב, צ'ופצ'יק מבית יהושע, Blooms מפרדס חנה, Coffee Culture Israel מכפר עציון, Canopy מירושלים, Ishu Coffee מאשחר, You Need Coffee מירושלים, Fresco מזרזיר, קליית בראשית מתל אביב, שוק קפה מירושלים, אמיר האס מקדמה בחיפה, Bunka מאופקים, סטודיו Odaka מתל אביב, Ceramika מאביחיל, ו-Amitea מחיפה.


נתראה בתערוכת "קפה ישראלי" השנייה של מגזין שותים בשנה הבאה!
