מותגי הקפה המקומיים מבינים שישראלים ששותים קפה מקפסולה הם לא אותו קהל של קפה ספיישלטי חמצמץ, והם כנראה מחפשים קפה יותר מסורתי, מריר, בסגנון איטלקי. והחידושים מהתקופה האחרונה בהתאם • שלוש קפסולות חדשות בסגנון איטלקי, ואחת להכנת משקה שיבולת שועל

זו תקופה יפה לעולם הקפה הישראלי, שמתפתח לכל הכיוונים. רק בשבוע שעבר, בתערוכת "קפה ישראלי" הראשונה של מגזין שותים, ראינו את החידושים בתחום הספיישלטי והקלייה המקומית, אבל גם חובבי קפה ששותים את הקפה שלהם מקפסולות נהנים מחידושים והתפתחויות.
בניגוד לנספרסו שמגיעים מחו"ל ומנסים לייצר מעין שעטנז של קפסולות עם קפה חד-זני וקליות כביכול בהירות, המותגים המקומיים מבינים שישראלים ששותים קפה מקפסולה הם לא אותו קהל של קפה ספיישלטי חמצמץ, והם כנראה מחפשים קפה יותר מסורתי, מריר, בסגנון איטלקי. והחידושים מהתקופה האחרונה בהתאם:
קפסולת Rosso של לנדוור, תערובת בקלייה איטלקית כהה וחזקה
לנדוור, שיודעים לייצר גם קפה בסגנון מסורתי וגם קפה בקלייה יותר מודרנית שאפילו זכה במדליה בתחרות "הקפה הטוב" לשנת 2023, הוציאו לפני כמה שבועות קפסולה חדשה – תערובת Rosso, שמורכבת מ-80% ערביקה ו-20% רובוסטה מדרום אמריקה ומאפריקה, בקלייה איטלקית כהה מאוד, למי שאוהבים קפה חזק – בעוצמה 15, הכי חזקה שלהם כרגע. 5.5 גרם קפה בכל קפסולה.

קפה עלית עם שתי קפסולות בסגנון איטלקי, וקפסולת שיבולת שועל
גם המותג קפה עלית מבית שטראוס הרחיב לאחרונה את קולקציית הקפסולות שלו, שכבר הייתה רחבה עוד לפני כן, עם שתי קפסולות חדשות בסגנון איטלקי – מילאנו ורומא. הקפסולות החדשות מנסות לחקות את הקפה המסורתי בשתי הערים הגדולות בארץ המגף: במילאנו הצפונית שותים לרוב קפה יותר מעודן, ואכן הקפסולה החדשה מכילה תערובת של 10% ערביקה ממרכז ודרום אמריקה, בקלייה בינונית (דרגת חוזק 5 מתוך 20).
ברומא, שנמצאת במרכז איטליה, שותים קפה טיפה יותר מריר, עם אחוז מסוים של רובוסטה. ובהתאם, קפסולת רומא החדשה של עלית (בעוצמה 8) מכילה תערובת של ערביקה ממרכז ודרום אמריקה וקצת רובוסטה (לא ברור בדיוק כמה) וייטנאמית. הקפסולה הרומאית מעט מרירה יותר, מאוזנת עם חמיצות עדינה. בשתי הקפסולות החדשות 5 גרם קפה.

חידוש נוסף ומיוחד של קפה עלית שיצא בתקופה האחרונה: קפסולות שיבולת שועל. מדובר בקפסולות שמכילות למעשה תחליף חלב משיבולת שועל, שמיועדות להכנה מעל קפסולת קפה רגילה. כלומר קודם כל מכינים אספרסו רגיל, ועליו חולטים את קפסולת השיבולת (כאספרסו או לונגו) – ומקבלים משקה בסגנון קפוצ'ינו קטן. חידוש נחמד לחובבי חלב שיבול שועל, שבשנים האחרונות תופס תאוצה בקרב הציבור, ולא רק הטבעוני.
- 400 חובבי קפה הגיעו לתערוכת "קפה ישראלי" הראשונה בתל אביב – ככה זה נראה
- לא-חלב שיבולת שועל חדש, קרם קפה עם קצפת, וקפה בטעם אגוזים: חדשות הקפה
