מה זה קפה ספיישלטי? איכות מהשקיעה בשדה עד לאספרסו על הבר
דוע שבעולם הקפה, המונח "ספיישלטי" אינו רק תווית שיווקית אלא הבטחה לאיכות יוצאת דופן, מעבר לקפה המסחרי, אבל מה באמת הופך פולי קפה לספיישלטי?
דוע שבעולם הקפה, המונח "ספיישלטי" אינו רק תווית שיווקית אלא הבטחה לאיכות יוצאת דופן, מעבר לקפה המסחרי, אבל מה באמת הופך פולי קפה לספיישלטי?
כשמדברים על נוודות דיגיטלית, התמונה הקלאסית היא עבודה עם הלפטופ על חוף בתאילנד, או באיזה קו-וורקינג נוצץ. אבל בשנים האחרונות נולדה וריאציה פחות אקזוטית אך יותר נגישה: נוודות דיגיטלית מקומית, מהשולחן של בית הקפה השכונתי
מחירים מפתיעים לטובה לקפה ספיישלטי תל אביבי, קפה מתחלף במטחנות כמעט מדי יום, והזדמנות נדירה לטעום את כל מה שחם בבתי הקלייה המקומיים • פופ-אפ "הקפה הטוב" מגיש רק פולים שזכו בפרסים בתחרות השנתית לבתי קלייה, ויהיה פתוח רק עד 17 באוקטובר 2025
כמה הקולומביאנים אוהבים ומבינים בקפה? אפילו בגלידריות הכי עממיות יש פירוט על זן הקפה שמגישים, כולל שיטת עיבוד וגובה הגידול • הבריסטה יותם גולדפרב התנדב בחוות קפה והבין את האתגרים בגידול והקטיף: "ההתחממות הגלובלית משפיעה לרעה על החקלאות ומקשה על הגידול. חשוב להשתמש נכון בקרקע ולהשתמש בפרקטיקות סביבתיות" • Café
בין כוסות האספרסו האחרונות של היום, חלום אחד מוזר מתערבב עם זיכרון ישן וכואב, שאולי מסמן תקווה לשנה חדשה טובה יותר • איתי שקד, הקולה משוק הכרמל, מספר על לילה שבו חתולי רחוב נלחמו כמו סמוראים מצוירים
בית הקפה המיתולוגי של נחת בכיכר דיזנגוף, מחלוצי סצנת הספיישלטי התל אביבית, נסגר אחרי 11 שנים • שני סניפים חדשים מחליפים אותו, בטווח ראייה מהסניף המקורי
שני חברים ממודיעין מביאים ללב העיר הגדולה תערובת ערביקה של ה-Roasters בבוקר, חיוך רחב ואלכוהול בערב • איתי שקד ביקר בקפה דיצה החדש ברחוב אלנבי, ושמע מאורי כספי השותף על מסע קפה שעבר בין פרו, בוליביה, קולומביה וייטנאם ומודיעין - איזה קפה יגישו בהמשך, ואיך השפיעה המלחמה עם איראן?
אחד המאפיינים של חנויות קפה מקצועיות הוא הגיוון במבחר זני הקפה שהן מציעות. לצד הזנים והתערובות הקבועות, חשוב לרקוח מידי פעם תערובות מקוריות, לזרום עם טרנדים בעולם הקפה, וכמובן, לחדש ולהביא זנים שטרם נראו או נמכרו בארץ. איתי שקד מסביר על ה-Paikauhale, הכוכב שמגיע מהונדורס.
הוא מטייל בעולם כבר מעל 30 שנה, שר ומנגן ברחוב וישן על החופים היפים בתבל. קארל, מאנגליה במקור, הוא כנראה הנווד השמח בעולם • איתי שקד הוציא ממנו המלצות למקומות הכי טובים לקפה - באמסטרדם ובמלזיה • וגם: איך שומרים על קשר מרחוק עם 7 נכדים? • "העולם שונא את
בית קפה שמציע כוס ביותר מ-100 ש"ח ובית קפה באווירת מועדון טכנו של סמים ומסיבות, כאלה שקולים בעצמם לצד אלה שמגישים קפה של בתי קלייה מרחבי אירופה • אנירן ארליך חרש במשך שבוע את סצנת הספיישלטי של פראג בירת צ'כיה, וחזר עם המלצות כמובן
גרג, חבר מהעבר, מגיע אחרי שנים לביקור בחנות הקפה הקטנה בשוק הכרמל. הוא גר עכשיו בריטריט באי באלי באינדונזיה. כבר לא קוראים לו גרג, והוא שותה רק נטול כי הקפאין מפריע לו למדיטציות • איתי שקד קיבל הזמנה למצוא את הקריאה הגבוהה של הנשמה שלו • סיפורים מהחנות
האם לפטופיסטים שיושבים שעות הם ברכה או קללה לבתי הקפה? שלי מ"פינת קפה" יצאה לבדוק את העניין, בסדרת ראיונות שנועדה להקשיב לקולם של מי שמארחים אותנו יום-יום במרחב הכי מעודד יצירתיות שיש – בעלי בתי הקפה • ראיון עם גל וליאת מקפה הניה בכפר סבא. הם לא מצפים את האמת
מאות אלפי חוות קפה קטנות, מחלת פטרייה עיקשת וארגון גג שאוכף רגולציות שלא כולם אוהבים – הקפה הקולומביאני מתפתח לעולם הספיישלטי ועובר לדור הבא, מילולית • הבריסטה יותם גולדפרב ממשיך במסע הקפה בדרום אמריקה, ומגיע למדינה שתרבות הקפה בה טבועה בשורשים • Café de Especialidad חלק ב'
יוני ארבל הוא מוזיקאי מלוס אנג'לס שהגיע לארץ כדי לעזור לנפגעי טרור בהגשת תביעות משפטיות • כחובב קפה מושבע, הוא מספר לאיתי שקד על סצנת הקפה התוססת של אל איי, כולל כמה המלצות • "חשבו שאני משוגע שאני מגיע לישראל, החוסן של הישראלים מעורר השראה"
25 דוכנים, בתי קלייה מכל הארץ אבל לא רק, אלפי טעימות של קפה מכל הסוגים • הנה כמה רגעים שנתפסו בעדשה בפסטיבל "חגיגה של קפה" הראשון של מגזין שותים בדיזנגוף סנטר, שהרים את הסטנדרט לגבהים חדשים
בעזרת כמה התאמות פשוטות, תוכלו להפוך את כוס הקפה היומית שלכם מחובה מהירה לחוויה אנינה ומעוררת השראה. לפניכם מדריך לשדרוג חוויית הקפה שלכם, שיהפוך את המטבח שלכם לבית קפה פרטי
מקפה ספיישלטי ועד קפה בדואי מסורתי, מדיזנגוף ועד חורפיש – הבלוגרית דיקלה דנינו ביקרה בפסטיבל "חגיגה של קפה" של מגזין שותים בדיזנגוף סנטר, טעמה וטעמה, וחזרה עם קולד ברו, מדבקות, ושיחה על צדק חברתי שמחבר עסקים מהפריפריה לקהל התל אביבי (אבל לא רק) • "התפלאתי ונהניתי מחוויה חדשה"
השקת שני סוגי קפה מיוחדים לקיץ, פורסמו הזוכים בתחרות השנתית לבתי קלייה כחול-לבן, פסטיבל קפה גדול בדיזנגוף סנטר, ופופ-אפ רשמי של הסדרה Friends נוחת בתל אביב • חדשות הקפה לקיץ
בתי קלייה קטנים וגדולים מכל הארץ, פולי קפה ספיישלטי מהעולם, טעימות חופשיות ללא הגבלה, קאפינג של פולים זוכי פרסים, השקת מותג מכונות קפה, כוסות קרמיקה בעבודת יד, מכירת פולים ואביזרים במחירים מיוחדים, תה ומאצ'ה ונשנושים, וגם תערוכת אומנות על כוסות קפה משדה הקרב • זה מה שיהיה בפסטיבל הקפה הראשון
מותג מכונות הקפה המוסדיות Dr. Coffee נכנס לראשונה לשוק הביתי עם דגם H1 - מכונה אוטומטית מלאה שמבטיחה שקט, נוחות ואספרסו טעים והקצפה משובחת • אנירן ארליך בדק האם גם בריסטה אנלוגי כמוהו יכול ליהנות ממנה
ב-17.7.25 תיערך בדיזנגוף סנטר חגיגה ענקית של קפה, עם מעל 20 דוכנים של בתי קלייה מכל רחבי הארץ וקפה ספיישלטי מהעולם, נשנושים, השקת מותג מכונות קפה ביתיות ועוד • זה מה שהולך לקרות בפסטיבל הקפה של מגזין שותים, וכמה עולה כרטיס?
122 תערובות וזני קפה של 27 בתי קלייה כחול-לבן השתתפו בתחרות "הקפה הטוב בישראל" של מגזין שותים לשנת 2025 - אלה הפולים הזוכים מכל קטגוריה:
הם גדלו על קפה ערבי מסורתי, מתובל עם הל, ועברו בהדרגה לשתות ולהגיש קפה מודרני בפילטר וקולד ברו, עד שפתחו את "קפה 14" - בית קפה ספיישלטי יפואי שנותן קצת נחת לתושבי השכונה: "כשחזרנו מהמקלטים, אנשים באו בהיסטריה ושמחו לראות שאנחנו פתוחים" • השותפים חסן ושחאדה מספרים לאיתי שקד איך
עדכון חשוב: בעקבות המצב הביטחוני ובהתאם להנחיות פיקוד העורף לגבי התקהלויות, החגיגה של קפה בדיזנגוף סנטר, שתוכננה ליום חמישי הקרוב, 26.6.25, תידחה למועד חדש.
בין אזעקה על אוטובוס לשיחה מקרית עם לקוח בחנות הקפה בשוק הכרמל - איתי שקד הבין שאנחנו בעיצומו של אירוע מתגלגל • טור חדש שפותח סדרת ראיונות עם אנשי השוק, עם לקוחות חובבי קפה, עם הבריסטות מהקפה השכונתי • והפעם: ד"ר בארי גולדשטיין, רופא אמריקאי בכיר ששרד קורונה קטלנית ועזב
רק כמה שבועות אחרי שנפתח וכבר ייצר קהילה ואנרגיה מיוחדת, בית הקפה NORISH באלנבי נפגע מפגיעת טיל איראני ונאלץ לסגור את שעריו • השותפים מבטיחים: נחזור - חזק יותר.
רשימת בתי קפה בתל אביב שפועלים גם בזמן המלחמה – עם מרחב מוגן סמוך. קפה טוב ובטוח, בכל מצב. הרשימה באדיבות קונספט קופי
שיבולת שועל ממשיכה לככב כתחליף החלב המועדף על הצרכנים שמעדיפים להתרחב מחלב הפרה, והקיץ נרשמים כמה חידושים בגזרת השיבולת: אלפרו עם טעם אחד חדש, טעם אחד חוזר וגרסה מוקטנת לבריסטות ביתיים, ומותג נוסף עם קפה קר חדש בכוס מוכנה לקחת
בעקבות עיכובים באספקת קפה ירוק לבתי קלייה רבים, הודיעו מארגני תחרות הקפה הטוב על דחיית מועד השיפוט המרכזי. השיפוט ייערך כעת ב-24.6.25, יומיים לפני אירוע הקפה הגדול בדיזנגוף סנטר
בן הדוד מהקיבוץ בעמק יצא עם משפחתו למסע בין ארבע מדינות במזרח הרחוק, ובמהרה הפך לכתב שטח לענייני קפה • מה הקפה הכי טעים בבירת הקפה של אסיה, איפה הקפה יכול לבלבל, ואיפה שותים רק צ'אי? • בטור אישי חדש, איתי שקד מביא סיפורים בינלאומיים מחנות הקפה הקטנה בשוק הכרמל
לכבוד שנתיים לבית הקפה השכונתי, נפתחת באחד העם תערוכה קבוצתית חדשה עם ציורים של 25 אמנים ואמניות, כולל אורי פינק יוצר "זבנג" • כל אחד מהם מביא זווית אחרת למפגש שבין קפה לחובבי הקפה
בקיוסק תל אביבי ותיק בנווה צדק נפתח בית קפה חדש של הצוות שהביא לשוק לוינסקי את F*ckn Sunday • הפולים ספיישלטי של נעימה, התפריט של הגל השלישי - אבל האווירה והחוויה יותר משוחררות • זה Apollo
חובבי הקפה ההפוך, הלאטה והמקיאטו טרם התאוששו מהטרנד של שימוש בתחליפי חלב מבוססי שיבולת שועל או סויה רחמנא ליצלן, והם כבר נאלצים להתמודד שוב עם מהפך בקודש הקודשים של עולם הקפה: קפה ירוק.
בחתונה של הבן של איציק הקטן, בין קוקטיילים צבעוניים, מפגש מרגש של חבר'ה מהשוק ורחבת ריקודים סוערת, איתי שקד הבין שלא כל סיפור צריך להיסגר עם סלפי - לפעמים, הרגע החשוב באמת הוא זה שבו אתה מגלה איפה אתה רוצה להיות, ועם מי • סיפורים מהחנות
כשרוצים לטעום קפה בצורה אובייקטיבית ואחידה, בלי השפעה של כלים ואביזרים שונים על הטעם, משתמשים בטכניקה קבועה שנקראת 'קאפינג' (Cupping), עם הנחיות שנקבעו על-ידי הארגון העולמי לקפה ספיישלטי (SCA).
קולומביה הפכה לסמל עולמי של קפה איכותי ומורכב, עם פולי ערביקה שגדלים באזורים הרריים עם תנאים אופטימליים • איתי שקד בטור על הקפה הקולומביאני, שהוא חלק בלתי נפרד מהתרבות והכלכלה של המדינה – סיפור של מסורת, תשוקה ועבודה ידנית שמתגלה בכל לגימה
"אמרו שאין קפה טוב בדרום אמריקה, אז לקחתי מטחנה ופרנץ' פרס ויצאתי לבדוק" • הבריסטה יותם גולדפרב טס ליבשת שמייצאת הכי הרבה קפה כדי לחקור תרבויות ספיישלטי מפתיעות, והתחיל דווקא איפה שכמעט אין חקלאות קפה • על הדמיון לישראל, תחרויות בריסטות ומשקאות אסורים • Café de Especialidad חלק א': צ'ילה
הם תופסים שולחן מהבוקר עד הצהריים, מזמינים קפה, אולי גם כריך, ומנהלים את היום שלהם מהפינה הנוחה ליד החלון. תופעת העובדים מבתי הקפה לא חדשה, אבל מה יוצא מזה לבעלי המקום, האם זה באמת משתלם? • שלי ביסטרי-כהן יוצאת לבדוק אם תופעת הלפטופיסטים היא נכס או אתגר לעסקים המקומיים
יותר ויותר חובבי קפה מבקשים לדעת לא רק את זן הקפה, העיבוד או דרגת הקלייה - אלא גם מי מרוויח ממנו • מהו סחר הוגן בקפה, איך הוא משפיע על חקלאים, קהילות וסביבה, ולמה הבחירה בו הפכה לחלק בלתי נפרד מתרבות הספיישלטי המודרנית? • איתי שקד, הקולה מהכרמל, מסביר
בית הקפה הספיישלטי האהוב יצא לפגרה קצרה לרגל שיפוצים • התחרות השנתית לבתי קלייה כחול-לבן חוזרת בשנה הרביעית ברציפות • ופופ-אפ פילטרים חד-פעמי עם קפה ספיישלטי מאוסטרליה, מברצלונה ומתל אביב