להכין קפה בלי ללכלך את השיש: התוספת החדשה למקינטה שלכם
סטודיו ישראלי עיצב מוצר חדש בהדפסת תלת-ממד שעוזר לשמור את הקפה הטחון רק איפה שצריך אותו כשמכינים קפה במקינטה • כמה זה פשוט
סטודיו ישראלי עיצב מוצר חדש בהדפסת תלת-ממד שעוזר לשמור את הקפה הטחון רק איפה שצריך אותו כשמכינים קפה במקינטה • כמה זה פשוט
בכל בוקר, עוד לפני ששוק הכרמל מתעורר לגמרי, מגיעה סוניה עם ריח הים על הבגדים, מזמינה את הקפה המנומר הקבוע, ונזכרת בסיפור חדש מאיטליה • איתי שקד חוזר למדור הוותיק, על אנשי הקפה בשוק, בסיפור חדש על המתוקים המוגזמים של מילאנו, שאפשר ממש למות מהם
בית הקפה היפני שכולם מדברים עליו, הקפה האהוב שהתפצל לשניים, הקבוצה התל אביבית שמתרחבת, והקפה היוקרתי על הים • לרגל חודש הקלייה הישראלית, קבלו 6 בתי קפה תל אביביים חדשים יחסית שמגישים פולי ספיישלטי מקלייה מקומית
קפה ב-10 ש"ח באחד המיקומים היקרים בתל אביב, מבצעי בלאק פריידיי גם על מוצרי סטארבקס, מטחנה ידנית חדשה ומשופרת של KinGrinder, ופופ-אפים עם שת"פים מיוחדים בבתי הקפה של קבוצת קפה אחד העם • חדשות הקפה של השבוע
נמל תל אביב יוצא במבצע מיוחד, שבו כל אחד יכול לקבל כוס תרמית בחינם - ואיתה קפה ב-10 ש"ח, ללא הגבלת מימושים, במשך החודש הקרוב • אילו בתי קפה משתתפים במבצע, ואיך נרשמים? • כל הפרטים
Bazzara, אחד המותגים המזוהים עם מסורת הקפה של טרייסטה, ממשיך להגדיר מחדש את הרעיון של קפה איטלקי איכותי - משלב בחירת הזנים והרכבת התערובות ועד קליית סדרות היוקרה שהפכו אותו לשם מוכר בעולם ולהימכר במעל 25 מדינות
בית הקלייה החדש של "קפה מאוריציו" הוא הרבה יותר ממפעל קלייה - הוא הדרך של דניאל דיקסטרו לשמר ולהרחיב את המורשת המשפחתית שהשאיר אבא מאוריציו, לצד אוסף מרשים של כוסות אספרסו • לרגל חודש הקלייה הישראלית, אנירן ארליך ביקר בבית הקלייה החדש בראשון לציון • ולמה לקנות מכונת קלייה דווקא
בין ריח האספרסו לרעשי הרקע השקטים, בית הקפה הופך למין "מקום שלישי" שבו נפגשים אהבה, כישרון, צורכי העולם ופרנסה - בדיוק כמו במודל האיקיגאי היפני. ככה, עם לפטופ או מחברת, אנחנו לא רק עובדים, אנחנו מוצאים סיבה לקום בבוקר • שלי ביסטרי-כהן על קפה ומציאת משמעות בחיים
מטחנה ידנית חדשה במחיר לא רע, פיתוח ישראלי חדש של חלב טבעוני ופרווה בלי פרות אבל גם בלי טעמי לוואי, ועוד בית קפה שמרחיב את גבולות הספיישלטי בתל אביב • אלה חדשות הקפה של השבוע
לפעמים כוס קפה עם מישהו שמבין אותך שווה יותר מאלף דייטים עלובים • היפהפייה השוודית חזרה לפתע לחנות הקפה הקטנה עם סיפור טרי על אהבה פריזאית קצרה, שהתחילה בתשוקה והסתיימה במפח נפש • איתי שקד, הקולה משוק הכרמל, מביא סיפור אהבה בינלאומי חדש, שכולל המלצות לקפה ספיישלטי בפריז ובר אספרסו
זו כבר מסורת: נובמבר הוא חודש הקלייה הישראלית, שמוקדש לבתי הקלייה המקומיים ולתרבות הקפה שצומחת כאן • למה לשתות דווקא קפה בקלייה ישראלית? הנה חמש סיבות טובות בשבילכם, כצרכנים
חדש בחודש הקלייה הישראלית: חלל התרבות החדש בדרום העיר מוסיף לפעילותו גם בית קפה ספיישלטי, שפועל בשיתוף עם קבוצת קפה אחד העם המתרחבת: "לחבר בין אומנות לחיי היומיום" • יש פה גם קפה מהודו, למה זה כל כך מגניב אותנו?
מחלבות גד וסטארט-אפ המזון Remilk השיקו היום (שני) את "החלב החדש": חלב המבוסס על חלבון חלב אמיתי שמיוצר בתהליך תסיסה של שמרים ללא בעלי חיים • הם מבטיחים טעם, מרקם ויכולת הקצפה של חלב רגיל, והוא יגיע בגרסת בריסטה, בגרסה רגילה ובטעם וניל • כמה יעלה, והאם הוא עובר את
היצרנית הישראלית Coffee-Tech Engineering, שמייצרת ומשווקת מכונות קלייה חדשניות בארץ ובעולם, אירחה עשרות קולים, מומחי קפה ואנשי תעשייה. בין שיטות עיבוד שונות, תערובות אספרסו ויינות טבעיים, בלטה גאווה אחת משותפת: תעשיית הקפה הישראלית ממשיכה לצמוח • דיקלה דנינו מדווחת מאירוע Roasters Summit 2025
לפני שמדברים על קלייה, טחינה, או טמפרטורת חליטה, כדאי להבין מה עברו הפולים עוד לפני שהגיעו לבית הקלייה • שיטת העיבוד - טבעי, שטוף, דבש או אנאירובי - תשפיע ישירות על גוף הקפה, החמיצות, הפירותיות - ואף על אופן החליטה האופטימלי • הבריסטה אנירן ארליך מסביר וממליץ
Aeropress משיקים מטחנה ידנית חדשה, שמתאימה בעיקר לשימוש מחוץ לבית, אבל ממש לא רק • עם 60 דרגות טחינה להכנת כל סוגי המשקאות כמעט, וסכינים חזקות עם אחריות לכל החיים • כמה עולה התענוג ואיפה קונים עם משלוח לישראל?
האירוע הגדול שבו הוצגו משקאות קפה קר בהשראה יוונית, הפסגה שאיגדה עשרות בתי קלייה מכל הארץ, סגירה של שני בתי קפה אהובים, וגם קפסולות חדשות להכנת משקאות קפה חורפיים • אלה חדשות הקפה של השבוע החולף
לקראת החורף, קפה עלית משיקים מהדורה עונתית חדשה של קפסולות, עם שני טעמים חורפיים: קפה בטעם פקאן מקורמל וקפה בטעם צ'אי מסאלה • מה הן מכילות?
במיקום מעניין בלובי של מלון נפתח קפה שאוּלה מקבוצת קפה אחד העם - שלא מציג חידוש מהותי אבל מביא את בשורת הספיישלטי לשכונה שעדיין לא הציעה קפה של הגל השלישי • וגם: טריק קטן לעודד לקוחות להזמין קפה מסוגים שונים, ותפריט קפה פילטר חדש בקרוב
בין התעלות, הגשרים והגשם הצפוני, אמסטרדם מציעה חוויה עדכנית לחובבי הקפה • איתי שקד יצא ליום של שיטוט בין ארבע תחנות קפה ספיישלטי שמוכיחות שהעיר כבר מזמן לא מציעה רק קופישופס מעושנים • "קפה זה אף פעם לא רק קפה. זה אנשים, נופים ותרבויות"
גם לפריפריה מגיע קפה ספיישלטי, פופ-אפים מיוחדים ואירועים גדולים שמציגים את כל מה שחדש בעולם הקפה המקומי, ובתי הקפה החדשים שנפתחים מתחלקים לשני סוגים • שלוש מגמות בסצנת הספיישלטי של תל אביב
דוע שבעולם הקפה, המונח "ספיישלטי" אינו רק תווית שיווקית אלא הבטחה לאיכות יוצאת דופן, מעבר לקפה המסחרי, אבל מה באמת הופך פולי קפה לספיישלטי?
כשמדברים על נוודות דיגיטלית, התמונה הקלאסית היא עבודה עם הלפטופ על חוף בתאילנד, או באיזה קו-וורקינג נוצץ. אבל בשנים האחרונות נולדה וריאציה פחות אקזוטית אך יותר נגישה: נוודות דיגיטלית מקומית, מהשולחן של בית הקפה השכונתי
מחירים מפתיעים לטובה לקפה ספיישלטי תל אביבי, קפה מתחלף במטחנות כמעט מדי יום, והזדמנות נדירה לטעום את כל מה שחם בבתי הקלייה המקומיים • פופ-אפ "הקפה הטוב" מגיש רק פולים שזכו בפרסים בתחרות השנתית לבתי קלייה, ויהיה פתוח רק עד 17 באוקטובר 2025
כמה הקולומביאנים אוהבים ומבינים בקפה? אפילו בגלידריות הכי עממיות יש פירוט על זן הקפה שמגישים, כולל שיטת עיבוד וגובה הגידול • הבריסטה יותם גולדפרב התנדב בחוות קפה והבין את האתגרים בגידול והקטיף: "ההתחממות הגלובלית משפיעה לרעה על החקלאות ומקשה על הגידול. חשוב להשתמש נכון בקרקע ולהשתמש בפרקטיקות סביבתיות" • Café
בין כוסות האספרסו האחרונות של היום, חלום אחד מוזר מתערבב עם זיכרון ישן וכואב, שאולי מסמן תקווה לשנה חדשה טובה יותר • איתי שקד, הקולה משוק הכרמל, מספר על לילה שבו חתולי רחוב נלחמו כמו סמוראים מצוירים
בית הקפה המיתולוגי של נחת בכיכר דיזנגוף, מחלוצי סצנת הספיישלטי התל אביבית, נסגר אחרי 11 שנים • שני סניפים חדשים מחליפים אותו, בטווח ראייה מהסניף המקורי
שני חברים ממודיעין מביאים ללב העיר הגדולה תערובת ערביקה של ה-Roasters בבוקר, חיוך רחב ואלכוהול בערב • איתי שקד ביקר בקפה דיצה החדש ברחוב אלנבי, ושמע מאורי כספי השותף על מסע קפה שעבר בין פרו, בוליביה, קולומביה וייטנאם ומודיעין - איזה קפה יגישו בהמשך, ואיך השפיעה המלחמה עם איראן?
אחד המאפיינים של חנויות קפה מקצועיות הוא הגיוון במבחר זני הקפה שהן מציעות. לצד הזנים והתערובות הקבועות, חשוב לרקוח מידי פעם תערובות מקוריות, לזרום עם טרנדים בעולם הקפה, וכמובן, לחדש ולהביא זנים שטרם נראו או נמכרו בארץ. איתי שקד מסביר על ה-Paikauhale, הכוכב שמגיע מהונדורס.
הוא מטייל בעולם כבר מעל 30 שנה, שר ומנגן ברחוב וישן על החופים היפים בתבל. קארל, מאנגליה במקור, הוא כנראה הנווד השמח בעולם • איתי שקד הוציא ממנו המלצות למקומות הכי טובים לקפה - באמסטרדם ובמלזיה • וגם: איך שומרים על קשר מרחוק עם 7 נכדים? • "העולם שונא את
בית קפה שמציע כוס ביותר מ-100 ש"ח ובית קפה באווירת מועדון טכנו של סמים ומסיבות, כאלה שקולים בעצמם לצד אלה שמגישים קפה של בתי קלייה מרחבי אירופה • אנירן ארליך חרש במשך שבוע את סצנת הספיישלטי של פראג בירת צ'כיה, וחזר עם המלצות כמובן
גרג, חבר מהעבר, מגיע אחרי שנים לביקור בחנות הקפה הקטנה בשוק הכרמל. הוא גר עכשיו בריטריט באי באלי באינדונזיה. כבר לא קוראים לו גרג, והוא שותה רק נטול כי הקפאין מפריע לו למדיטציות • איתי שקד קיבל הזמנה למצוא את הקריאה הגבוהה של הנשמה שלו • סיפורים מהחנות
האם לפטופיסטים שיושבים שעות הם ברכה או קללה לבתי הקפה? שלי מ"פינת קפה" יצאה לבדוק את העניין, בסדרת ראיונות שנועדה להקשיב לקולם של מי שמארחים אותנו יום-יום במרחב הכי מעודד יצירתיות שיש – בעלי בתי הקפה • ראיון עם גל וליאת מקפה הניה בכפר סבא. הם לא מצפים את האמת
מאות אלפי חוות קפה קטנות, מחלת פטרייה עיקשת וארגון גג שאוכף רגולציות שלא כולם אוהבים – הקפה הקולומביאני מתפתח לעולם הספיישלטי ועובר לדור הבא, מילולית • הבריסטה יותם גולדפרב ממשיך במסע הקפה בדרום אמריקה, ומגיע למדינה שתרבות הקפה בה טבועה בשורשים • Café de Especialidad חלק ב'
יוני ארבל הוא מוזיקאי מלוס אנג'לס שהגיע לארץ כדי לעזור לנפגעי טרור בהגשת תביעות משפטיות • כחובב קפה מושבע, הוא מספר לאיתי שקד על סצנת הקפה התוססת של אל איי, כולל כמה המלצות • "חשבו שאני משוגע שאני מגיע לישראל, החוסן של הישראלים מעורר השראה"
25 דוכנים, בתי קלייה מכל הארץ אבל לא רק, אלפי טעימות של קפה מכל הסוגים • הנה כמה רגעים שנתפסו בעדשה בפסטיבל "חגיגה של קפה" הראשון של מגזין שותים בדיזנגוף סנטר, שהרים את הסטנדרט לגבהים חדשים
בעזרת כמה התאמות פשוטות, תוכלו להפוך את כוס הקפה היומית שלכם מחובה מהירה לחוויה אנינה ומעוררת השראה. לפניכם מדריך לשדרוג חוויית הקפה שלכם, שיהפוך את המטבח שלכם לבית קפה פרטי
מקפה ספיישלטי ועד קפה בדואי מסורתי, מדיזנגוף ועד חורפיש – הבלוגרית דיקלה דנינו ביקרה בפסטיבל "חגיגה של קפה" של מגזין שותים בדיזנגוף סנטר, טעמה וטעמה, וחזרה עם קולד ברו, מדבקות, ושיחה על צדק חברתי שמחבר עסקים מהפריפריה לקהל התל אביבי (אבל לא רק) • "התפלאתי ונהניתי מחוויה חדשה"
השקת שני סוגי קפה מיוחדים לקיץ, פורסמו הזוכים בתחרות השנתית לבתי קלייה כחול-לבן, פסטיבל קפה גדול בדיזנגוף סנטר, ופופ-אפ רשמי של הסדרה Friends נוחת בתל אביב • חדשות הקפה לקיץ
בתי קלייה קטנים וגדולים מכל הארץ, פולי קפה ספיישלטי מהעולם, טעימות חופשיות ללא הגבלה, קאפינג של פולים זוכי פרסים, השקת מותג מכונות קפה, כוסות קרמיקה בעבודת יד, מכירת פולים ואביזרים במחירים מיוחדים, תה ומאצ'ה ונשנושים, וגם תערוכת אומנות על כוסות קפה משדה הקרב • זה מה שיהיה בפסטיבל הקפה הראשון