מגזין שותים
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
מגזין שותים
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
מגזין שותים › קפה

"יצאתי למסע בעקבות קפה זוכֶה פרָסים, וגיליתי שמאחורי כל כוס קפה יש סיפור"

דיקלה דנינו | 19 ביולי 2023, 17:18

הבלוגרית דיקלה דנינו יצאה לבקר בכמה בתי קפה שהפולים שלהם זכו בתחרות "הקפה הטוב" 2023, תחרות הקפה השנתית של מגזין שותים לבתי קלייה ישראליים, שנערכה זו השנה השנייה • "המסע הזה לקח אותי ברחבי הארץ ולימד אותי הרבה, בעיקר על התשוקה העזה של מי שמתעסקים בקפה"

קפה פילטר V60 בעגלת הקפה בלומס בפרדס חנה. צילום: דיקלה דנינו

אם עד היום התעניינתי בעיקר בחוליה האחרונה של השרשרת, בתי הקפה, המסע הזה לימד אותי שמאחורי כל כוס קפה יש סיפור. סיפור של שק של פולים ירוקים, שמתגלגל מארץ המוצא ועושה את דרכו לישראל, נקלה בתנורים של בית הקלייה, לפעמים בפני עצמו ולפעמים כחלק מתערובת, ורק אז מגיע לבית הקפה – שם הוא עובר לידיהם של מי שמבחינתי הם קוסמים: הבריסטות. לפעמים הם גם לוקחים חלק בהכנת התערובות ולפעמים הם "רק" נותנים את הטאץ' הסופי של הגביע הקדוש, והופכים את הפולים לכוס קפה טעימה.

>> בואו לטעום את הזוכים בתחרות "הקפה הטוב בישראל" לשנת 2025

בתחרות "הקפה הטוב" 2023 היו זוכים מבתי קלייה מאוד מגוונים, אבל היות ואני בלוגרית שכותבת בעיקר על בתי הקפה עצמם ועל החוויה וההוויה שלהם, בחרתי כמה בתי קפה שאני באופן אישי מאוד מחבבת וכבר ביקרתי בהם פעם, אם לא מספר פעמים, ואחד מהם הוא המקום הקבוע שלי. האמת היא שלכל אחד מהם יש משהו ייחודי שאני מתחברת אליו – אם זה מי שמכין את הקפה, אם זה הטעם, האווירה, האוכל ואפילו המיקום, העיצוב והקהל שמבקר בו.

אז נתחיל בטימותי, שתערובת הבית שלהם זכתה בפרס בקטגוריית התערובות עד 15% רובוסטה. טימותי הוא בית קפה תל אביבי מהזן השכונתי, ואני פשוט אוהבת את המקום הזה. עם הקפה שלהם אני ממליצה גם לאכול משהו – יש להם ארוחות בוקר והם ידועים בכריכים הפתוחים שלהם, וזה גם גן עדן לטבעונים. מעבר לזה יש להם מתחם עבודה נגיש לאורך כל היום, אז כדאי להביא את הלפטופ וגם את הכלב.

קפוצ'ינו מתערובת הבית הזוכה של טימותי בתל אביב. צילום: דיקלה דנינו
קפוצ'ינו מתערובת הבית הזוכה של טימותי. צילום: דיקלה דנינו

מתל אביב נסעתי לפרדס חנה, לעגלת הקפה הכי מדוברת – Blooms. טעמתי אצלם את הקפה שלהם מקוסטה ריקה, שזכה במקום הראשון בקטגוריית הפולים ממרכז אמריקה, אבל שתדעו שהם בכלל הגיעו מאוסטרליה עם חלום לפתוח בארץ בית קפה, ושילבו את החלום עם קולינריה מתוצרת מקומית. כל מה שתטעמו אצלם הוא הכי לוקאלי שיש – וכיאה לאזור פרדס חנה-כרכור, גם שם טבעונים ייהנו מאוד. בקבוקי הקולד ברו שלהם הם כבר מזמן בסט סלרס, וזו מתנה הרבה יותר שווה מבקבוק יין בעיניי!

קפה פילטר בעגלת הקפה בלומס בפרדס חנה. צילום: דיקלה דנינו
פילטר V60 של ערביקה זוכה מקוסטה ריקה בעגלת הקפה בלומס. צילום: דיקלה דנינו
  • בלָאוֹס יש בריסטות קוסמים וקפה מקומי מעולה, אבל תגיעו סבלניים
  • "הקפה בצפון תאילנד הוא פארם טו טייבל; החליף את האופיום"

בהמשך עליתי לירושלים, לבית קלייה בשוק מחנה יהודה שזכה בשישה פרסים על הפולים שלו (ועוד ארבעה פרסים בתחרות של 2022) – שוק קפה. ככה זה כשחוץ מקפה מגישים רק אפוגטו – מנת אספרסו על כדור גלידת וניל מעולה – גם בסט סלר על פי כל חובב קולינריה שתשאלו. שוק קפה לא מחשיבים את עצמם כבית קפה אלא כחנות קפה, ואם כבר חנות אז בוטיקית ומדויקת.

קפוצ'ינו בשוק קפה במחנה יהודה. צילום: דיקלה דנינו
צברו 10 פרסים עד כה, שוק קפה במחנה יהודה. צילום: דיקלה דנינו
דיקלה דנינו בשוק קפה במחנה יהודה בירושלים
דיקלה בשוק קפה במחנה יהודה. לא בתמונה: אפוגטו ששווה לעלות בשבילו לירושלים

נקווה שלא ידרסו אותי הקורקינטים של תל אביב בדרכי ליעד הבא, Coffee Brands באבן גבירול, שזכה השנה בשני פרסים: על קפה פרימיום מפנמה ועל תערובת עם 20% רובוסטה. בית הקפה הוא גם חנות היבואן הרשמי של מוצרי Bialetti, ובנוסף יש בו את כל החידושים והאביזרים למי שמכין קפה בבית, לכן אני עדיין בעצמי בהתלבטות אם הם יותר חנות קפה או יותר בית קפה, אבל הקפה שם כל כך טוב, ומוגשים לידו מגוון מאפים ודברים טובים, שהפכתי אותו לבית הקפה הקבוע שלי. ההמלצה שלי היא לשבת על הבר ולצפות באמנות הקלייה והכנת הקפה, תוך כדי שיח פעיל עם הבריסטה והקהל שלו שמתיישב על הבר – הופעה ייחודית שלא תראו באף מקום אחר.

בריסטה בחנות Coffee Brands באבן גבירול בתל אביב. צילום: דיקלה דנינו
הופעה ייחודית ב-Coffee Brands באבן גבירול. צילום: דיקלה דנינו

המשכתי לקפה בשוק בשוק הכרמל, בית קלייה ותיק עם התערובות הכי משוגעות ומגוונות. טעמתי את שני הזוכים שלהם, מברזיל ומקולומביה, ונפתחו לי הצ'אקרות. קפה בשוק הוא בית מרקחת של קפה – רוי ואיתי הם רוקחים בדרגת מאסטרים, והם גם ירכיבו לכם תערובות מיוחדות וגם יכינו לכם את הקפה. קפה בשוק הוא גם מקום המפגש של הטיפוסים הצבעוניים של שוק הכרמל, ואין מקום טוב ממנו לחוות ולהבין את ההמולה של השוק.

פולי קפה בחנות קפה בשוק בשוק הכרמל. צילום: דיקלה דנינו
בית מרקחת של קפה – קפה בשוק בשוק הכרמל. צילום: דיקלה דנינו
  • הזוכות שלנו #1: קוֹלוֹמביה Huila נטורל, הדובדבן מהשחקים
  • הזוכות שלנו #2: ברזיל דָטֶרָה סאמר סולסטיס, הנסיך של הקיץ

נשארתי בשוק הכרמל, כי יש עוד מקום שאני מטורפת עליו, וגם הייתי רעבה. 20beans, אחד מבתי הקפה של קבוצת Coffee Organization, שזכו כבר בשני פרסי "הקפה הטוב". שלא תעזו לשבת שם בלי לטעום את טוסט האבוקדו-לימון שלהם, שהוא בדרגת היסטריה, וגם יצא שטבעוני. את הקפה של קופי אורגניזיישן ואת האוכל הנהדר שלהם תוכלו גם לטעום בבתי הקפה הנוספים שלהם (ואני מבקרת קבועה גם בהם): קפה ברזילי בגן החשמל ו-Loveat בצפון דיזנגוף. לאחרונה הם פתחו גם סטודיו שמספק חוויית קפה ייחודית.

קפוצ'ינו וטוסט אבוקדו-לימון היסטרי ב-20beans. צילום: דיקלה דנינו
קפוצ'ינו וטוסט אבוקדו-לימון בדרגת היסטריה ב-20beans. צילום: דיקלה דנינו

ואחרון חביב, נצא מתל אביב: בית קפה חיפאי נודע משוק תלפיות שפתח לאחרונה עוד מקום במוזיאון טיקוטין לאמנות יפנית – טלק. הקפה של טלק מוגש בכוסות קרמיקה שתענוג לשתות מהן, ויחד עם ריבוע לימון זה שילוב מושלם. ולמרות שאני בחורה של קפוצ'ינו, טעמתי ונהניתי מאוד גם מהקפה השחור (עם הל) מהתערובת שזכתה בתחרות.

קפוצ'ינו וקפה שחור עם הל בטלק טיקוטין בחיפה. צילום: דיקלה דנינו
קפה שחור עם הל שזכה במקום הראשון וריבוע לימון – טלק טיקוטין. צילום: דיקלה דנינו

יש כמובן עוד בתי קפה וקלייה ברחבי הארץ שמגישים פולים שזכו בתחרות (אתם מוזמנים לראות את רשימת הזוכים המלאה של תחרות "הקפה הטוב" 2023). מקווה שבקרוב אבקר גם אצלם, אטעם, ואספר לכם איך היה.

אל תפספסו, עקבו אחרי מגזין שותים >>
ויש עוד הרבה גם באינסטגרם >>
בתי קפה בתי קפה בתל אביב חיפה טורים אישיים ירושלים עגלות קפה פולי קפה קפה ספיישלטי קפה שחור קפוצ'ינו תחרות הקפה הטוב

דיקלה דנינו

הכותבת היא בלוגרית קפה, יוצרת תוכן ואמנית סושיאל. בדרך כלל מנהלת קהילה, ומטיילת בארץ ובעולם עם מזרן יוגה ותרמיל ואוספת חוויות וסיפורי קפה.
לכל הכתבות והטורים של דיקלה דנינו

בדוק יעניין אותך גם:

בואו לעקוב:

חם מהתנור:
מה זה קפה ספיישלטי? איכות מהשקיעה בשדה עד לאספרסו על הבר

מה זה קפה ספיישלטי? איכות מהשקיעה בשדה עד לאספרסו על הבר

נוודות דיגיטלית מקומית: לעבוד קרוב, לחשוב רחוק

נוודות דיגיטלית מקומית: לעבוד קרוב, לחשוב רחוק

חגי תשרי עם טעם של חדשנות: בירה ויין במארזים חגיגיים

חגי תשרי עם טעם של חדשנות: בירה ויין במארזים חגיגיים

פופ-אפ הקפה הזה רשמית מגיש את הקפה הטוב בישראל

פופ-אפ הקפה הזה רשמית מגיש את הקפה הטוב בישראל

עובד קולומביאני טוב קוטף כ-100 ק"ג קפה ביום – בחום או בקור, בגשם או בשמש

עובד קולומביאני טוב קוטף כ-100 ק"ג קפה ביום – בחום או בקור, בגשם או בשמש

חלום לשנה החדשה: "טעם הקפה המריר התערבב עם טעם של תקווה"

חלום לשנה החדשה: "טעם הקפה המריר התערבב עם טעם של תקווה"

נחת סוגרים את בית הקפה המיתולוגי בכיכר דיזנגוף, ולאן עוברים?

נחת סוגרים את בית הקפה המיתולוגי בכיכר דיזנגוף, ולאן עוברים?

דיצה באלנבי: "שילוב תל אביבי מושלם" של קפה בבוקר ואלכוהול בערב

דיצה באלנבי: "שילוב תל אביבי מושלם" של קפה בבוקר ואלכוהול בערב

פייקאוהאלה – הקפה הכוכב מהונדורס

פייקאוהאלה – הקפה הכוכב מהונדורס

הנווד השמח ביותר בעולם: "הקפה הכי טוב בניו זילנד, אבל גם בתל אביב הקפה משובח"

הנווד השמח ביותר בעולם: "הקפה הכי טוב בניו זילנד, אבל גם בתל אביב הקפה משובח"

טעמתי כמה קפה שאפשר, וגיליתי שסצנת הספיישלטי של פראג נהדרת

טעמתי כמה קפה שאפשר, וגיליתי שסצנת הספיישלטי של פראג נהדרת

תפוח בדבש, ראש של דג וקברנה סוביניון: יינות מומלצים לראש השנה

תפוח בדבש, ראש של דג וקברנה סוביניון: יינות מומלצים לראש השנה

הטרנד של הקיץ: יינות שצריך לשתות עם קרח, והמותג הצרפתי שנותן תמורה גבוהה למחיר הנגיש

הטרנד של הקיץ: יינות שצריך לשתות עם קרח, והמותג הצרפתי שנותן תמורה גבוהה למחיר הנגיש

מגזין שותים בכל מקום:
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
קטגוריות:

קפה
אלכוהול
אכלו לי שתו לי
420

מה זה פה:

מגזין שותים הוא מקום לכל מה שאנחנו אוהבים – קפה, אלכוהול, אוכל ושמח. לא בהכרח בסדר הזה ולפעמים ביחד. כותבים על מה שהיינו רוצים לקרוא, ובגובה העיניים.
אודות
צרו קשר

© מגזין שותים