מחירים מפתיעים לטובה לקפה ספיישלטי תל אביבי, קפה מתחלף במטחנות כמעט מדי יום, והזדמנות נדירה לטעום את כל מה שחם בבתי הקלייה המקומיים • פופ-אפ "הקפה הטוב" מגיש רק פולים שזכו בפרסים בתחרות השנתית לבתי קלייה, ויהיה פתוח רק עד 17 באוקטובר 2025

לא חסרים מקומות טובים לשתות קפה ברחוב אבן גבירול, אבל קניון גן העיר תמיד היה מדבר שומם בהקשר הזה – עד שאירח את תערוכת "קפה ישראלי" הראשונה לפני כחצי שנה. בשבועות האחרונים הוא הפך שוב בשקט למוקד עלייה לרגל לחובבי קפה, כשנפתח בו פופ-אפ "הקפה הטוב" – בית קפה זמני שמגיש רק פולים שזכו בתחרות "הקפה הטוב 2025", התחרות השנתית של מגזין שותים לבתי קלייה ישראליים.
בבר האספרסו תמצאו שתי מטחנות פעילות במקביל: אחת עם קפה בסגנון קלאסי, ללא חמיצות ולעתים מעט מריר – בדרך כלל תערובות בסגנון איטלקי עם אחוז מסוים של רובוסטה, או קפה חד-זני מאוזן. המטחנה השנייה פונה לחובבי קפה שמתחברים לסגנון הספיישלטי המודרני, עם פולים בקלייה יותר בהירה, עיבודים מיוחדים, טעמים לכיוון הפירותי או הפרחוני וחמיצות טיפה יותר גבוהה. הקפה במטחנות מתחלף כל הזמן – כשהפולים נגמרים מחליפים אותם בקפה אחר שזכה בפרס באחת הקטגוריות של התחרות. כדי לדעת איזה קפה מגישים כל יום אפשר לעקוב אחרי הסטורי של תחרות "הקפה הטוב" באינסטגרם.
חובבי פילטר יקבלו כאן V60, פרנץ' פרס, Chemex או Aeropress, עם אפשרות לבחור בין מגוון של פולים זוכי פרסים של בתי הקלייה המובילים. וכמובן שניתן גם לרכוש את שקיות הפולים הזוכים הביתה, כשהתשלום עליהם מועבר במלואו ישירות לבתי הקלייה.
תפריט מחירי המשקאות הוא נגיש וידידותי, במיוחד בהשוואה למחירי תל אביב: אספרסו ואמריקנו 10 ש"ח, אמריקנו קר או אספרסו על קרח ב-11 ש"ח, קורטדו ב-12 ש"ח, קפוצ'ינו ב-13, קפה קר ב-15 ש"ח. והכי מציאה: פילטר ב-15 ש"ח – פור-אובר ידני, לא באץ' ברו. בנוסף, אפשר להזמין סשן טעימות Cupping, השיטה המקצועית לטעימת קפה השוואתית, של ארבעה סוגי קפה שונים ב-40 ש"ח.

הקפה שמגישים ומוכרים בפופ-אפ "הקפה הטוב" בגן העיר מגיע רק מבתי קלייה ומותגי קפה שזכו בתחרות "הקפה הטוב" לשנת 2025, ביניהם: URU (תל אביב), חוות הקפה "מטעים" (מושב גני טל), Louis Cafe (תל אביב), מושיץ (מחניים), Canopy (ירושלים), הגלריה לקפה (תל אביב), Cafe 14 (יפו), אספרסוטק (כרכור), Brew & Brothers (תל אביב), אמיר האס (חיפה), Ishu Coffee (אשחר), בלומס(פרדס חנה), You Need Coffee (ירושלים), צ'ופצ'יק (בית יהושע), Elijah's Coffee (ירושלים), שוק קפה (ירושלים), Cupdate (אום אל-פחם) וקפה בשוק (תל אביב).
הפופ-אפ, שמופעל על-ידי מגזין שותים, פתוח בימים ראשון עד חמישי בין 10:00 ל-16:00, ובימי שישי וערבי חג מ-9:30 עד 14:30 (ערב יום כיפור סגור), ויפעל רק עד 17.10.2025. במקום גם מקומות ישיבה נוחים, הרבה שקעים פנויים וחיבור וויי-פיי חופשי, אז אפשר גם להגיע לעבוד או ללמוד בשמחה.
רגע, מה זו בעצם תחרות הקפה הטוב?
“הקפה הטוב” היא התחרות השנתית של מגזין שותים לבתי קלייה ישראליים, שנערכה זו השנה הרביעית. מאז 2022 נבחנים בה עשרות סוגי קפה, תערובות וחד-זניים, של בתי קלייה מכל רחבי הארץ. צוות שופטים מקצועני ואובייקטיבי טועם את כל הקפה בטעימה עיוורת בשיטת קאפּינג, נותן להם ציונים, והמובילים בכל קטגוריה זוכים בתואר "הקפה הטוב" לאותה שנה.

בשנת 2025 השתתפו בתחרות 27 בתי קלייה ומותגי קפה שהגישו לא פחות מ-122 סוגי קפה. צוות השיפוט הורכב מאורי קטן – יועץ בתחום הקפה, יבואן של שקיות לקפה ספיישלטי, מדריך בריסטות ומעביר סדנאות והדרכות קפה; אור שיפר – הבעלים של Oroast coffee products, מייבא ומשווק מכונות קלייה, מטחנות ואביזרי קפה; יובל ניימן – מדריך בריסטות, יצר את הקורס הדיגיטלי הראשון בעברית לבריסטה הביתי; זהר אבגי – עובדת בחברת Coffee-Tech שמייצרת מכונות קלייה, אגרונומית שמגדלת קפה וענבי יין ומוסמכת טעימות מטעם SCA; תומר ג'יאן – יועץ בתחום הקפה והקלייה, בעבר בעל בתי קפה באוסטרליה; ליאור אסל – בעל בית קפה ספיישלטי TFWC ביפו.