מגזין שותים
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
מגזין שותים
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
מגזין שותים › קפה

פופ-אפ הקפה הזה רשמית מגיש את הקפה הטוב בישראל

מגזין שותים | 29 בספטמבר 2025, 20:33

מחירים מפתיעים לטובה לקפה ספיישלטי תל אביבי, קפה מתחלף במטחנות כמעט מדי יום, והזדמנות נדירה לטעום את כל מה שחם בבתי הקלייה המקומיים • פופ-אפ "הקפה הטוב" מגיש רק פולים שזכו בפרסים בתחרות השנתית לבתי קלייה, ויהיה פתוח רק עד 17 באוקטובר 2025

פופ-אפ "הקפה הטוב" של מגזין שותים בגן העיר תל אביב

לא חסרים מקומות טובים לשתות קפה ברחוב אבן גבירול, אבל קניון גן העיר תמיד היה מדבר שומם בהקשר הזה – עד שאירח את תערוכת "קפה ישראלי" הראשונה לפני כחצי שנה. בשבועות האחרונים הוא הפך שוב בשקט למוקד עלייה לרגל לחובבי קפה, כשנפתח בו פופ-אפ "הקפה הטוב" – בית קפה זמני שמגיש רק פולים שזכו בתחרות "הקפה הטוב 2025", התחרות השנתית של מגזין שותים לבתי קלייה ישראליים.

בבר האספרסו של הפופ-אפ תמצאו שתי מטחנות פעילות במקביל: אחת עם קפה בסגנון קלאסי, ללא חמיצות ולעתים מעט מריר – בדרך כלל תערובות בסגנון איטלקי עם אחוז מסוים של רובוסטה, או קפה חד-זני מאוזן. המטחנה השנייה פונה לחובבי קפה שמתחברים לסגנון הספיישלטי המודרני, עם פולים בקלייה יותר בהירה, עיבודים מיוחדים, טעמים לכיוון הפירותי או הפרחוני וחמיצות טיפה יותר גבוהה. הקפה במטחנות מתחלף כל הזמן – כשהפולים נגמרים מחליפים אותם בקפה אחר שזכה בפרס באחת הקטגוריות של התחרות. כדי לדעת איזה קפה מגישים כל יום אפשר לעקוב אחרי הסטורי של תחרות "הקפה הטוב" באינסטגרם.

חובבי פילטר יקבלו כאן V60, פרנץ' פרס, Chemex או Aeropress, עם אפשרות לבחור בין מגוון של פולים זוכי פרסים של בתי הקלייה המובילים. וכמובן שניתן גם לרכוש את שקיות הפולים הזוכים הביתה, כשהתשלום עליהם מועבר במלואו ישירות לבתי הקלייה.

תפריט מחירי המשקאות הוא נגיש וידידותי, במיוחד בהשוואה למחירי תל אביב: אספרסו ואמריקנו 10 ש"ח, אמריקנו קר או אספרסו על קרח ב-11 ש"ח, קורטדו ב-12 ש"ח, קפוצ'ינו ב-13, קפה קר ב-15 ש"ח. והכי מציאה: פילטר ב-15 ש"ח – פור-אובר ידני, לא באץ' ברו. בנוסף, אפשר להזמין סשן טעימות Cupping, השיטה המקצועית לטעימת קפה השוואתית, של ארבעה סוגי קפה שונים ב-40 ש"ח.

תפריט פופ-אפ "הקפה הטוב" בגן העיר תל אביב
תפריט פופ-אפ "הקפה הטוב" בגן העיר

הקפה שמגישים ומוכרים בפופ-אפ "הקפה הטוב" בגן העיר מגיע רק מבתי קלייה ומותגי קפה שזכו בתחרות "הקפה הטוב" לשנת 2025, ביניהם: URU (תל אביב), חוות הקפה "מטעים" (מושב גני טל), Louis Cafe (תל אביב), מושיץ (מחניים), Canopy (ירושלים), הגלריה לקפה (תל אביב), Cafe 14 (יפו), אספרסוטק (כרכור), Brew & Brothers (תל אביב), אמיר האס (חיפה), Ishu Coffee (אשחר), בלומס(פרדס חנה), You Need Coffee (ירושלים), צ'ופצ'יק (בית יהושע), Elijah's Coffee (ירושלים), שוק קפה (ירושלים), Cupdate (אום אל-פחם) וקפה בשוק (תל אביב).

הפופ-אפ, שמופעל על-ידי מגזין שותים, פתוח בימים ראשון עד חמישי בין 10:00 ל-16:00, ובימי שישי וערבי חג מ-9:30 עד 14:30 (ערב יום כיפור סגור), ויפעל רק עד 17.10.2025. במקום גם מקומות ישיבה נוחים, הרבה שקעים פנויים וחיבור וויי-פיי חופשי, אז אפשר גם להגיע לעבוד או ללמוד בשמחה.

רגע, מה זו בעצם תחרות הקפה הטוב?

“הקפה הטוב” היא התחרות השנתית של מגזין שותים לבתי קלייה ישראליים, שנערכה זו השנה הרביעית. מאז 2022 נבחנים בה עשרות סוגי קפה, תערובות וחד-זניים, של בתי קלייה מכל רחבי הארץ. צוות שופטים מקצועני ואובייקטיבי טועם את כל הקפה בטעימה עיוורת בשיטת קאפּינג, נותן להם ציונים, והמובילים בכל קטגוריה זוכים בתואר "הקפה הטוב" לאותה שנה.

צוות השיפוט של תחרות "הקפה הטוב" 2025
צוות השיפוט של תחרות "הקפה הטוב" 2025, מימין: זהר אבגי, אורי קטן, ליאור אסל, תומר ג'יאן, יובל ניימן, אור שיפר

בשנת 2025 השתתפו בתחרות 27 בתי קלייה ומותגי קפה שהגישו לא פחות מ-122 סוגי קפה. צוות השיפוט הורכב מאורי קטן – יועץ בתחום הקפה, יבואן של שקיות לקפה ספיישלטי, מדריך בריסטות ומעביר סדנאות והדרכות קפה; אור שיפר – הבעלים של Oroast coffee products, מייבא ומשווק מכונות קלייה, מטחנות ואביזרי קפה; יובל ניימן – מדריך בריסטות, יצר את הקורס הדיגיטלי הראשון בעברית לבריסטה הביתי; זהר אבגי – עובדת בחברת Coffee-Tech שמייצרת מכונות קלייה, אגרונומית שמגדלת קפה וענבי יין ומוסמכת טעימות מטעם SCA; תומר ג'יאן – יועץ בתחום הקפה והקלייה, בעבר בעל בתי קפה באוסטרליה; ליאור אסל – בעל בית קפה ספיישלטי TFWC ביפו.

אל תפספסו, עקבו אחרי מגזין שותים >>
ויש עוד הרבה גם באינסטגרם >>
בתי קפה בתל אביב חנויות קפה קפה ספיישלטי תחרויות קפה תחרות הקפה הטוב תל אביב

בדוק יעניין אותך גם:

בואו לעקוב:

חם מהתנור:
קפה מנומר, וחטאים מתוקים במילאנו | אנשי הקפה בשוק

קפה מנומר, וחטאים מתוקים במילאנו | אנשי הקפה בשוק

6 בתי קפה חדשים יחסית בתל אביב, שמגישים פולי ספיישלטי מקלייה מקומית

6 בתי קפה חדשים יחסית בתל אביב, שמגישים פולי ספיישלטי מקלייה מקומית

מילקי ממולדה-תות, דוריטוס שום לצעירים וגבינת שמנת ללא חלב: חדש על המדף

מילקי ממולדה-תות, דוריטוס שום לצעירים וגבינת שמנת ללא חלב: חדש על המדף

מטחנה חדשה של KinGrinder, פופ-אפים בבתי קפה ומבצעי בלאק פריידיי: חדשות הקפה

מטחנה חדשה של KinGrinder, פופ-אפים בבתי קפה ומבצעי בלאק פריידיי: חדשות הקפה

כוס תרמית מתנה וקפה ב-10 ש"ח, באחד האזורים היקרים בתל אביב

כוס תרמית מתנה וקפה ב-10 ש"ח, באחד האזורים היקרים בתל אביב

Bazzara: היוקרה של הקפה האיטלקי נולדה בטרייסטה

Bazzara: היוקרה של הקפה האיטלקי נולדה בטרייסטה

קפה מאוריציו הקים מפעל קלייה חדש: "בעקבות המלחמה הבנתי שחשוב לעבוד מול עסקים כחול-לבן"

קפה מאוריציו הקים מפעל קלייה חדש: "בעקבות המלחמה הבנתי שחשוב לעבוד מול עסקים כחול-לבן"

אִיקִיגָאי בקפה: איך עבודה בבית קפה עוזרת לנו למצוא משמעות

אִיקִיגָאי בקפה: איך עבודה בבית קפה עוזרת לנו למצוא משמעות

בית קפה חדש, מטחנת קפה חדשה וחלב חדש: חדשות הקפה

בית קפה חדש, מטחנת קפה חדשה וחלב חדש: חדשות הקפה

אהבה בינלאומית על הבר, עם מִיה

אהבה בינלאומית על הבר, עם מִיה

לא רק טריוּת: 5 סיבות לבחור דווקא קפה של בתי קלייה מקומיים

לא רק טריוּת: 5 סיבות לבחור דווקא קפה של בתי קלייה מקומיים

הודו בדרום תל אביב (בקטע טוב): 4t Cafe מביא קפה ספיישלטי למבצר

הודו בדרום תל אביב (בקטע טוב): 4t Cafe מביא קפה ספיישלטי למבצר

"העתקנו את המתכון מהפרה": האם 'החלב החדש' של מחלבות גד ו-Remilk עובר את מבחן הטעם?

"העתקנו את המתכון מהפרה": האם 'החלב החדש' של מחלבות גד ו-Remilk עובר את מבחן הטעם?

מגזין שותים בכל מקום:
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
קטגוריות:

קפה
אלכוהול
אכלו לי שתו לי
420

מה זה פה:

מגזין שותים הוא מקום לכל מה שאנחנו אוהבים – קפה, אלכוהול, אוכל ושמח. לא בהכרח בסדר הזה ולפעמים ביחד. כותבים על מה שהיינו רוצים לקרוא, ובגובה העיניים.
אודות
צרו קשר

© מגזין שותים