בשנת 2023 נפתחו לא מעט בתי קפה חדשים בתל אביב, אפילו במהלך חודשי המלחמה • תרבות הספיישלטי התל אביבית מתפתחת ומתחילה לקבל צורה ושפה משלה, שלא בורחת רחוק מהשורשים של תרבות הקפה המקומית • אלו בתי הקפה הכי טובים שנפתחו בתל אביב בשנת 2023, מהוותיק לחדש:

HOC פלורנטין
בחודש מרץ 2023 נפתח בית הקפה השלישי של קבוצת House of Coffee, שהפכה השנה לחלוצה בראש המחנה של קפה הספיישלטי התל אביבי: "אנחנו בקצה הסקאלה של הספיישלטי קופי", אמר לנו אמיר רייפר בראיון לרגל פתיחת הוֹק השני ברחוב טרומפלדור. עם עיצוב מינימליסטי-מונוכרומטי אבל לא מנוכר, תפריט מהודק, זני ספיישלטי מבתי קלייה סקנדינביים, ציוד ובריסטות מהשורה הראשונה – סניף פלורנטין הוא הביטוי האולטימטיבי של הפילוסופיה של הוק.
לקרוא עוד: הצצה ראשונה ל-HOC פלורנטין, בית הקפה הכי מסקרן של השנה


Coffee Organization Studio
בגן החשמל, שהפך בשנה האחרונה למרכז קפה תל אביבי, נפתח בחודש יולי C.O.S – הסטודיו של קבוצת Coffee Organization (שכוללת את קפה ברזילי הסמוך, loveat בדיזנגוף ו-20beans בשוק הכרמל). סדנאות טעימת קפה, קלייה בהתאמה אישית, הדרכות בריסטות ועוד – "מה זה בעצם סטודיו? נולד פה בעצם עולם תוכן חדש שאולי בהמשך יחליף את בתי הקפה", הסביר היזם טל בודנשטיין בשיחה עם מגזין שותים לרגל ההשקה.
לקרוא עוד: "הקונספט הזה יחליף את בתי הקפה": נפתח הסטוּדיוֹ של Coffee Organization בתל אביב

Samantha's
בתחילת השנה נפתח הבר סמנתה'ס באחת מסמטאות שוק הכרמל. מהר מאוד הם הבינו שאין ברירה אלא לפתוח את המקום גם בשעות הבוקר ולהגיש גם קפה עם מאפים וכריכים. בקיץ הם עשו יד אחת עם בית הקלייה צ'ופצ'יק מבית יהושע והפכו את בר הקוקטיילים השכונתי בערב לבית קפה קטן ולא פחות שכונתי בבוקר. במטחנה: קפה חד-זני מאינדונזיה-סומטרה בעיבוד טבעי וקלייה יחסית כהה – שמוציאה ממנו טעמים מורכבים ומעניינים אבל עם מרירות שתתאים לקהל המקומי, ואפשר גם לקנות מגוון פולים מבית הקלייה של צ'ופצ'יק, כולל כאלה שזכו בפרסים בתחרות "הקפה הטוב 2023".
לקרוא עוד: הכירו את הקפה של צ'ופצ'יק: "אני קולה קפה מאוד מקומי, לא חו"לי או ניו אייג'י"

צ'אצ'וס גורדון
לפני כשנתיים נפתח צ'אצ'וס הראשון ברחוב גאולה, ובשנה האחרונה גם החלו לקלות פולי קפה חד-זניים בעצמם במקום, בעיקר למשקאות פילטר, לצד התערובות שמגיעות מקפה רות לאספרסו. מיד אחרי ראש השנה, קצת לפני שהחלה המלחמה, נפתח סניף שני לצ'אצ'וס ברחוב גורדון, שמרגיש כמעט כמו שכפול של צ'אצ'וס המקורי פלוס מקומות ישיבה. קפה מעולה בקלייה מקומית טרייה, הכנה מקצועית, לאטה ארט על הקפוצ'ינו, משהו לנשנש ואווירה טובה – לא צריך יותר מזה.

לקרוא עוד: הקפה שלכם מוכן: בואו לטעום את תערובת פולי הקפה שאתם הרכבתם
Cups
קאפס, תת-מותג בוטיק חדש של רשת אילנ'ס, הוא דוגמה מייצגת עדכנית לתרבות קפה הספיישלטי הישראלית, שהיא מעין פיוז'ן בין תרבות הגל השלישי העולמית לתרבות האספרסו האיטלקי המסורתי. נפתח יומיים לפני תחילת המלחמה, נסגר לכמה שבועות ונפתח שוב להרצה בעיצומן של אזעקות. במטחנות תערובת הבית הטעימה מבית הקלייה של אגרוקפה, 80% מקולומביה ו-20% מקוסטה ריקה, בשתי קליות שונות – בינונית לקפוצ'ינו וכהה לאספרסו: "אנחנו לא מגישים פילטר כי אני לא מאמין שלקוח צריך לחכות כל כך הרבה בשביל הקפה שלו. לרוב הלקוחות שעוברים פה יש אוטובוס לתפוס עוד 10 דקות".
לקרוא עוד: Cups ביהודה הלוי – בית קפה חדש, פיוז'ן ישראלי בין ספיישלטי מודרני לאספרסו מסורתי


לקרוא עוד: בתי קפה שנפתחו ופולי ספיישלטי חדשים בקלייה מקומית: חדשות הקפה