לרגל חודש הקלייה הישראלית, החלטנו ליצור תערובת פולי קפה הכי ישראלית שיש – בעזרת הגולשים שלנו ובית קלייה ירושלמי. אתם החלטתם מה ייכנס לתוך התערובת ואיזה קפה ייצא, ועכשיו היא מוכנה • בואו לטעום את התערובת הראשונה שהורכבה בחוכמת ההמונים
לכבוד חודש הקלייה הישראלית שחל בחודש נובמבר האחרון, החלטנו להפוך את המילים למעשים ולהרכיב תערובת פולי קפה חדשה בקלייה כחול-לבן – יחד איתכם, קוראי מגזין שותים והעוקבים והעוקבות ברשתות החברתיות.
חברנו לבית הקלייה הירושלמי 'שוּק קפה' ממחנה יהודה, שיאן הזכיות בתחרות 'הקפה הטוב' השנתית של מגזין שותים, והרכבנו ארבע שאלות שהגולשים יצטרכו לענות עליהן ולהכריע איך תיראה – ותיטָעם – התערובת החדשה שלכם.
כבר בשאלה הראשונה גילינו שהעם מקוטב, והפעם לא הפוליטיקאים אשמים: חצי מהעוקבים הצביעו שהתערובת תתאים למשקאות אספרסו, והחצי השני הצביעו לטובת משקאות פילטר. היה מעניין לראות שבזמן שבפייסבוק העוקבים התחלקו בערך 50-50 בין שתי האופציות, העוקבים באינסטגרם נטו משמעותית לטובת פילטר והעוקבים ברשת X נטו לטובת אספרסו.
השאלה השנייה נגעה לטעם התערובת: האם תעדיפו תערובת עם טעמים מרירים, טעמים חמוצים או שמא תערובת מאוזנת? באופן טבעי, העוקבים ב-X, שהעדיפו תערובת לאספרסו, נטו טיפה יותר למרירות והעוקבים באינסטגרם, שהעדיפו תערובת לפילטר, נטו קצת לחמיצות – אבל בסיכום הכולל ניצח המרכז, כשרוב העוקבים והעוקבות העדיפו תערובת מאוזנת.
תוצאת ביניים: נצטרך תערובת שתתאים גם לפילטר וגם לאספרסו ושתהיה מאוזנת בטעמים – לא מרירה מדי ולא חמוצה מדי – כדי לספק את כולכם. כלומר צריך לוותר על הרובוסטה שמוסיפה מרירות ופחות מתאימה למשקאות פילטר, ובנוגע לקלייה, היא צריכה להיות מספיק בהירה כדי שתתאים למשקאות פילטר, אבל לא בהירה מדי, כי אז הקפה יהיה חמוץ ופחות יתאים לחליטת אספרסו. מסקנה: תערובת 100% ערביקה בקלייה בינונית-מינוס (באזורים שבין City ל-Full City).
שתי השאלות האחרונות נגעו למתכון התערובת, כלומר מה יהיה ההרכב שלה: כמה זנים יהיו בה ומאילו מדינות. תערובת עם שני זנים תפיק טעמים חדים ומובחנים, ותערובת עם יותר זנים תיצור טעם שלם חדש, יותר מורכב ועגול. באינסטגרם העוקבים העדיפו תערובת עם שני זנים בלבד, אבל העוקבים ב-X ובפייסבוק הטו את הכף לטובת תערובת מורכבת יותר. ובנוגע לזנים והמדינות, רוב מוחלט של העוקבים הציעו להכניס לתערובת קפה מברזיל ומאתיופיה, והתקבלו גם הצעות לקפה מקולומביה וממדינות נוספות, בעיקר ממרכז אמריקה.
את התוצאות והמסקנות שלחנו לברק לב-רן משוק קפה, ויחד איתו הרכבנו תערובת חדשה ומטריפה במהדורה מוגבלת, לפי הבקשות וההחלטות שלכם. התערובת שלכם, ככה היא נקראת, מורכבת מחמישה זנים שונים: ברזיל סֶרָאדוֹ בעיבוד שטוף כבסיס, ברזיל מחוות Moonlight של Daterra בעיבוד טבעי עם ציון ספיישלטי של 86.5, אתיופיה גוג'י בעיבוד טבעי שכחד-זני זכה במדליית זהב בתחרות הקפה הטוב 2023, קפה ממדינת אל סלבדור במרכז אמריקה בעיבוד דבש, ולסגירה תוספת מפתיעה קטנה בעיבוד אנאירובי מקולומביה.
את הפולים קלינו במשך 13:08 דקות, לקלייה בינונית-מינוס, ומשם היא עברה ישר לשקיות של 250 גרם. רוצים לדעת איך יצא? זו התערובת שלכם, אתם חייבים לטעום (קליק לרכישה).