מגזין שותים
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
מגזין שותים
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
מגזין שותים › קפה

בדקנו: האם אפשר להבדיל בין סוגים שונים של עיבוד קפה בטעימה עיוורת?

מגזין שותים | 28 בנובמבר 2024, 18:41

האם אפשר לזהות קפה בעיבוד אנאירובי בטעימה עיוורת, או להבדיל בין קפה בעיבוד שטוף לקפה בעיבוד יבש? בדקנו את זה בסדנת טעימות קפה מיוחדת לרגל חודש הקלייה הישראלית

אסף חניה מקפה בלומס באירוע קאפינג של מגזין שותים. צילום: מור אסולין

בתחילת השבוע (שני) ערכנו אירוע טעימות קפה מיוחד בחצר של קפה אחד העם, לרגל חודש הקלייה הישראלית, עם חמישה סוגי קפה מאתיופיה של ארבעה בתי קלייה ישראליים שונים שהקפה שלהם זכה בתחרות "הקפה הטוב" השנתית (איזה בתי קלייה? בהמשך הפוסט).

בתחילת הסדנה דיברנו קצת על שיטות העיבוד השונות של הקפה, או במילים אחרות – על הדרכים השונות לחלץ את הפולים מתוך פרי הקפה, לפני שהם נארזים בחוות ונשלחים לבתי קלייה ברחבי העולם. ממש בקצרה:

  • השיטה הרטובה (קפה "שטוף"), שבה מייד אחרי הקטיף מכניסים את הפירות הבשלים למכונה שמבקעת את הפרי ומוציאה ממנו את הפולים, שוטפים את הפולים במים ומנקים מהם את שאריות הפרי, משאירים את הפולים לייבוש עד שהם מגיעים לרמת הלחות הרצויה, ואז הם נארזים ונשלחים לבתי קלייה ברחבי העולם. ככה נקבל קפה עם דגש על הפול עצמו, נקי מטעמי הפרי, בדרך כלל עם קצת יותר חמצמצות.
  • השיטה היבשה (קפה "טבעי"), שבה אחרי הקטיף משאירים את הפירות השלמים להתייבש בשמש ולתסוס מעט עם הפולים בתוכם, ורק אז מקלפים אותם, אורזים את הפולים ושולחים לבתי קלייה ברחבי העולם. ככה נקבל קפה שקיבל מטעמיו של הפרי, בדרך כלל עם יותר מתיקות ויותר טעמים של פירות בשלים.
  • קפה בעיבוד אנאירובי, שהפירות נכנסו לתסיסה בתוך מכלים שהוציאו מהם את החמצן, מה שגורם לבקטריות להתפתח ולהעניק לקפה טעמים "פאנקיים" ומיוחדים שלא מתקבלים בשיטות העיבוד הרגילות.
הוד אסולין, עורך מגזין שותים, מעביר סדנת קאפינג. צילום: באדיבות קפה אחד העם
דיברנו על קפה מאתיופיה ועל סוגים שונים של עיבוד קפה – הוד אסולין, עורך מגזין שותים, מעביר את הסדנה. צילום: באדיבות קפה אחד העם

אחר כך טעמנו את חמשת סוגי הפולים השונים בטעימה עיוורת בשיטה המקצועית לטעימת קפה – שנקראת קאפּינג – וכולם התבקשו לנסות לאפיין את הטעמים של סוגי הקפה השונים ולנחש איזה עיבוד עבר כל אחד מהם. התוצאות?

את הקפה בעיבוד האנאירובי הרוב הצליחו לזהות די בקלות, ולמרות שכמעט אף אחד בסדנה לא התנסה בעבר בטעימה בשיטת קאפינג – הצליחו להבדיל יפה גם בין הקפה הטבעי לקפה השטוף.

הוד אסולין, עורך מגזין שותים, מעביר סדנת קאפינג. צילום: מור אסולין
ככה טועמים קפה בצורה המקצועית – שיטת קאפינג. צילום: מור אסולין

אז עם מה יצאנו מהסדנה?

קודם כל, ראינו שיש לנו בארץ בתי קלייה מעולים שמביאים חומרי גלם ספיישלטי איכותיים, ולא חייב להזמין מבתי קלייה טרנדיים מחו"ל אם רוצים קפה ספיישלטי טעים ומיוחד.

למדנו מה עובר הקפה בחוות הגידול לפני שהוא מגיע לארץ לבתי הקלייה, ואיך זה משפיע בסוף על הטעם של המשקה. וגם, למדנו על שיטות העיבוד השונות, וחידדנו את ההעדפות האישיות שלנו, ועכשיו נדע טוב יותר מה לבקש בבית הקפה או אילו פולים נעדיף לקנות בפעם הבאה.

גלגל טעמי קפה בסדנת טעימות קפה אתיופי בקלייה ישראלית. צילום: באדיבות קפה אחד העם
גלגל טעמי קפה, כלי עזר בהערכת טעמי קפה בקאפינג. צילום: באדיבות קפה אחד העם

אז מי היו בתי הקלייה שהקפה שלהם השתתף בטעימות?

  • בלומס מפרדס חנה, עם קפה מיירגשף וקפה מגוג'י, שניהם בעיבוד יבש
  • קליית בראשית מתל אביב, עם קפה שטוף מיירגשף
  • קופי ברנדס מתל אביב, עם קפה שטוף מגוג'י
  • ג'רה מתל אביב, עם קפה מיירגשף בעיבוד יבש אנאירובי

נתראה באירוע הבא – המשיכו לעקוב כדי לא לפספס – על כל האירועים, הסיורים והסדנאות אנחנו מפרסמים ברשתות החברתיות של מגזין שותים: בפייסבוק, באינסטגרם וב-X.

אל תפספסו, עקבו אחרי מגזין שותים >>
ויש עוד הרבה גם באינסטגרם >>
אירועים בתי קלייה חודש הקלייה הישראלית פולי קפה קאפינג קליית קפה קפה ספיישלטי תל אביב

בדוק יעניין אותך גם:

בואו לעקוב:

חם מהתנור:
3-4 כוסות קפה ביום אולי יעשו אתכם צעירים יותר: מחקר חדש

3-4 כוסות קפה ביום אולי יעשו אתכם צעירים יותר: מחקר חדש

חורף של יין: מאילת ועד בוז'ולה, דרך הנגב וקטלוג 2026

חורף של יין: מאילת ועד בוז'ולה, דרך הנגב וקטלוג 2026

בית קלייה חדש בתל אביב, והשקות קפה בביג גלילות: חדשות הקפה

בית קלייה חדש בתל אביב, והשקות קפה בביג גלילות: חדשות הקפה

הקפה שהחזיר את איטליה הביתה, חלק 2: הגומייה למקינטה שהפכה למסע

הקפה שהחזיר את איטליה הביתה, חלק 2: הגומייה למקינטה שהפכה למסע

88% מעדיפים כוס גדולה: מחקר חדש מגלה את הרגלי הקפה של ישראלים בחורף

88% מעדיפים כוס גדולה: מחקר חדש מגלה את הרגלי הקפה של ישראלים בחורף

נספרסו משיקה בוטיק חדש בביג גלילות, וקולקציית תערובות Festive חורפית

נספרסו משיקה בוטיק חדש בביג גלילות, וקולקציית תערובות Festive חורפית

ערביקה מהודו, ועידת הקפה הראשונה ובית קפה שנסגר: חדשות הקפה

ערביקה מהודו, ועידת הקפה הראשונה ובית קפה שנסגר: חדשות הקפה

הקפה שהחזיר את איטליה הביתה

הקפה שהחזיר את איטליה הביתה

בית הקפה Cups ביהודה הלוי נסגר – ומה יש במקומו?

בית הקפה Cups ביהודה הלוי נסגר – ומה יש במקומו?

Trieste Coffee Experts 2025: מעצבים את עתיד הקפה בטרייסטה

Trieste Coffee Experts 2025: מעצבים את עתיד הקפה בטרייסטה

להכין קפה בלי ללכלך את השיש: התוספת החדשה למקינטה שלכם

להכין קפה בלי ללכלך את השיש: התוספת החדשה למקינטה שלכם

קפה מנומר, וחטאים מתוקים במילאנו | אנשי הקפה בשוק

קפה מנומר, וחטאים מתוקים במילאנו | אנשי הקפה בשוק

6 בתי קפה חדשים יחסית בתל אביב, שמגישים פולי ספיישלטי מקלייה מקומית

6 בתי קפה חדשים יחסית בתל אביב, שמגישים פולי ספיישלטי מקלייה מקומית

מגזין שותים בכל מקום:
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
קטגוריות:

קפה
אלכוהול
אכלו לי שתו לי
420

מה זה פה:

מגזין שותים הוא מקום לכל מה שאנחנו אוהבים – קפה, אלכוהול, אוכל ושמח. לא בהכרח בסדר הזה ולפעמים ביחד. כותבים על מה שהיינו רוצים לקרוא, ובגובה העיניים.
אודות
צרו קשר

© מגזין שותים