שני אירועי טעימות קפה מיוחדים, אירוע קהילתי חינמי על העבר והעתיד של תרבות הספיישלטי וסיור בין בתי קלייה תל אביביים • אירועי קפה שאתם לא רוצים לפספס
חודש הקלייה הישראלית השנה מלא בהשקות ואירועים שמקדמים את תרבות הקפה המקומית בכלל, וסצנת הספיישלטי בפרט. למשל – ואנחנו חושפים את זה כאן כעת לראשונה – מגזין שותים ישיק השבוע מועדון קפה חדש, שווה לעקוב אם אתם רוצים להיחשף כל חודש לקפה חדש ומעניין ולהכיר בתי קלייה ישראליים.
אז איזה אירועי קפה שאסור לפספס נערכים בתקופה הקרובה? נא לפתוח יומנים:
שני אירועי טעימות קפה
ביום שישי הקרוב (22.11, בשעות 10:00-15:00) ייערך בגן העיר בתל אביב יריד גליל-גולן בעיר, עם דוכנים של מגוון חקלאים ויצרנים מהצפון. אחד מהמציגים יהיה גנאדי קוזקביץ' מבית הקלייה אישוּ קפה, שזכה עם הקפה שלו כבר בארבע מדליות בתחרות הקפה הטוב השנתית, בשנים 2022 ו-2023. בדוכן הוא יגיש מגוון משקאות מיוחדים, כמו קפה פילטר וחליטות קרות של קפה, של תה אולונג, ושל קסקרה (קליפות מיובשות של פרי הקפה) מתימן.
יותר מזה – רק בין השעות 12:00 ל-13:00 הוא יפעיל דוכן נוסף, עם טעימות חינמיות של כמה סוגי קפה מיוחדים שהוא הביא מתערוכת Taiwan International Coffee Show 2024, שנערכה השבוע בטייוואן.
גם מגזין שותים עורך סדנת טעימות מיוחדת, לרגל חודש הקלייה הישראלית: ביום שני הקרוב (25.11, החל משעה 18:00 בקפה אחד העם בתל אביב) תיערך סדנת קאפינג, עם טעימות של כמה סוגים של קפה אתיופי, מאזורים שונים ובעיבודים שונים, מכמה בתי קלייה כחול-לבן. נלמד בין היתר על השיטה המקצועית לטעימת קפה, על אזורי קפה שונים באתיופיה ועל שיטות העיבוד השונות שמשפיעות על טעם המשקה. לחצו כאן להרשמה לאירוע הטעימות.
סיור קפה ספיישלטי בתל אביב – בעקבות הקלייה הישראלית
ביום חמישי הקרוב (21.11, החל משעה 17:30) ייצא סיור הקפה של מגזין שותים בתל אביב, בעקבות בתי קלייה ספיישלטי זוכי פרסים. נעבור בין שלושה בתי קפה וקלייה תל אביביים שזכו בפרסים בתחרות הקפה הטוב השנתית, נראה ונריח מקרוב קליית קפה, נלמד על סוגים שונים של פולים ושיטות חליטה ונטעם אותם כמובן, ונלמד על תרבויות קפה שונות – מסורתית מול מודרנית – ואיך הן באות לידי ביטוי בתרבות הקפה הישראלית. מספר המקומות מוגבל – לחצו כאן להרשמה לסיור הקפה.
קפה ספיישלטי – עבר, הווה, עתיד
עוד אירוע חינמי של Concept: Coffee לחובבי קפה ספיישלטי: אירוע קהילתי שכולל הרצאה של נועה ברגר, סוציולוגית של קפה, על ההיסטוריה והעתיד של תרבות הספיישלטי, ושיח עם נציגים מקפה אדא. "כולנו אוהבים קפה ספיישלטי, אבל איך הגענו לפה ולאן אנחנו מתקדמים מכאן?". האירוע ייערך בבית הקפה אדא לוינסקי (יום חמישי, 28.11, החל משעה 18:00), והוא בחינם לגמרי – לחצו כאן להרשמה.