מגזין שותים
  • קפה
  • אלכוהול
  • אכלו לי שתו לי
  • 420
  • תחרות הקפה הטוב
  • קפה
  • אלכוהול
  • אכלו לי שתו לי
  • 420
  • תחרות הקפה הטוב
מגזין שותים › קפה

גנאדי קוזקביץ': "שילוב בין קפה לשוקולד זה נהדר, ותודה לג'יימס בונד"

הוד אסולין 27 בספטמבר 2021
גנאדי קוזקביץ' וד"ר שלומית זמיר בסדנת קפה ושוקולד. צילום: אנטולי מיכאלו, מרינה פנזי

בימים אלה, אחרי כמה עיכובים בעקבות הקורונה, הגיע סוף-סוף לאקרנים הסרט החדש בסדרת ג'יימס בונד – 'לא זמן למות' – האחרון בכיכובו של דניאל קרייג. אבל עם כל הכבוד לבונד השביעי, גנאדי קוזקביץ' מבית הקלייה Ishu Coffee בגליל מספר בשיחה עם "מגזין שותים" שאת האהבה שלו לקפה הוא חייב דווקא לבונד של 'חיה ותן למות' משנת 1973.

אלו הזוכים בתחרות הקפה הראשונה בישראל >>

"בסרט ראיתי איך ג'יימס בונד, רוג'ר מור, מכין קפה במכונת אספרסו, אז הכי חדישה שיש", מספר קוזקביץ'. "כמובן שראיתי את הסרט בערך 20 שנה אחרי שהוא צולם, אבל חיפשתי ומצאתי בארץ את אותה מכונה מהסרט, וזה נתן לי דחיפה ללמוד את התחום. בהתחלה אהבתי מאוד את התחום של משקאות האספרסו, ולאט לאט נסעתי בעולם בענייני קפה והתחלתי להתעניין בגל השלישי של עולם הקפה".

ואז הגיעה הקורונה. קוזקביץ', שעד אז עבד כמורה דרך ומדריך טיולים בארץ ובעולם, היה צריך לעשות הסבה. "לפני בערך שנה וחצי, אחרי שהמקצוע שלי שבק חיים בעקבות הקורונה, החלטתי לחפש משהו שאני יודע לעשות ויכול להפוך לפרנסה, והתחלתי לעסוק בקפה". הוא העביר במקרה הדרכת קפה וטעימות לקבוצה של כמה מורי דרך בחל"ת, כמוהו, וגילה שזה מה שהוא רוצה להמשיך לעשות. מאז הבית שלו ביישוב אשחר שבגליל הפך לבית קלייה ומקום לסדנאות והדרכות של קפה.

"דרך עמותת זמן גליל מערבי חיפשתי אנשים שאני יכול למצוא איתם שפה משותפת", הוא מספר, וכך הוא פגש בד"ר שלומית זמיר, מבוטיק השוקולד Odette. יחד הם הכינו סדנה מיוחדת שמשלבת בין קפה ושוקולד, במיוחד לכבוד יום הקפה הבינלאומי שחל ב-1 באוקטובר.

"במפגש יהיה קודם קפה, ואחרי זה יהיה שילוב בין קפה ושוקולד, ואז שלומית גם מציגה את הסיפור שלה ונותנת לטעום גם מהפרלינים שלה. אני מאוד מצפה לזה כי זה פעם ראשונה שאני עושה משהו משולב בצורה כזו, כי בדרך כלל זה רק על קפה". במהלך המפגש יספר גנאדי סיפורי קפה מסביב לעולם, יסביר על סוגי קפה ואזורי הגידול השונים, והמשתתפים יטעמו ויילמדו להכין קפה מסוגים שונים, כמו Pour Over, קולד ברו וסיפון יפני. "בסוף אני עושה משקה שמקורו בצפון-מערב איטליה, באיזור טורינו, כי טורינו נחשבת לאחת מבירות השוקולד באירופה, ויש משקה שמשלב שוקולד וקפה. ואחרי זה עוברים לחלק שקשור לשוקולד".

אל תפספסו, עקבו אחרי מגזין שותים >>
ויש עוד הרבה גם באינסטגרם >>

בדוק יעניין אותך גם:

אירועים הגל השלישי קורונה ראיונות שוקולד
מגזין שותים בכל מקום:
חם מהתנור:
אלה התערובות וזני הקפה הזוכים בתחרות "הקפה הטוב 2022"

אלה התערובות וזני הקפה הזוכים בתחרות "הקפה הטוב 2022"

יום הבירה הבינלאומי 2022: מה חוגגים ומה שותים?

יום הבירה הבינלאומי 2022: מה חוגגים ומה שותים?

בירת אייל ישראלית טרופית חדשה ובלגית שחוגגת 200 שנה: חדשות בירה קיציות

בירת אייל ישראלית טרופית חדשה ובלגית שחוגגת 200 שנה: חדשות בירה קיציות

בדרך לאילת? 'ברז השוקו' של יטבתה נפתח בחינם לכל חודש אוגוסט

בדרך לאילת? 'ברז השוקו' של יטבתה נפתח בחינם לכל חודש אוגוסט

סדרת Carmel Moonlight: היינות ששייכים לאוהבים הצעירים

סדרת Carmel Moonlight: היינות ששייכים לאוהבים הצעירים

ליאור אסל, המתמודד שהכין כוס קפה לאודישן במאסטר שף, בראיון ראשון

ליאור אסל, המתמודד שהכין כוס קפה לאודישן במאסטר שף, בראיון ראשון

שווה לעקוב בפייסבוק:
מגזין שותים בכל מקום:
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Instagram
קטגוריות:

קפה
אלכוהול
אכלו לי שתו לי
420

מה זה פה:

מגזין שותים הוא מקום לכל מה שאנחנו אוהבים – קפה, אלכוהול, אוכל (בעיקר קינוחים) וקנאביס. לא בהכרח בסדר הזה ולפעמים ביחד. כותבים על מה שהיינו רוצים לקרוא.

צרו איתנו קשר

© מגזין שותים