מגזין שותים
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
מגזין שותים
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
מגזין שותים › קפה

חיפשׂתי את הקפה היווני מספר 1 באתוּנה. לא מצאתי | סיפורי קפה

איתי שקד | 26 במרץ 2023, 15:36
איתי שקד באתונה, מחפש את הקפה היווני מספר 1. צילום: איתי שקד

טוב זאת הייתה משימה שהשאירה אותנו על הרגליים כל החופשה.

נתחיל מהסוף. אין כזה דבר קפה יווני מספר 1 באתונה. אף אחד לא שמע עליו ואף אדם לא מכיר או יודע. שאלנו בשוק הפשפשים, בשוק הבשר, בשוק הדגים, שוטטנו ברחובות – לא מצאנו קפה אותנטי אחד, עם קירות מתקלפים ומאוורר תקרה מהסרטים. רוב בתי הקפה הם נובו-קפיטליסטים של גל שלישי לא מודע לעצמו במיוחד, נראים כדיינרים אמריקאים וחלק מרשת. הקפה במשקל מגיע באריזות ואקום ממותגות או בקפסולות (ולא כמו שאצלנו בקפה בשוק, פרימיום איכותי במשקל כמה שרוצים), ותכלס, הקפה היווני היחידי ששתינו היה במסעדת דגים צנועה וגאה בשם אטלנטיקוס, שבהחלט הייתה מעולה, בערב רגוע אחד באמצע השבוע. הוא היה מריר ומעודן, נטול כל זוהר מיותר. לבתי הקפה שבפלאקה, אזור התיירות העמוס שבדרך לאקרופוליס, שם שרלטנות הקפה בטוח מרקיעה שחקים, לא התקרבנו. אולי בפעם הבאה.

קפה אותנטי וחלבה במסעדת הדגים אטלנטיקוס באתונה. צילום: איתי שקד
הקפה האותנטי היחיד, במסעדת אטלנטיקוס. צילום: איתי שקד
איתי שקד באתונה
איתי שקד באתונה
  • בתי קפה באתונה, המומלצים והפחות: מהאלים האולימפיים ועד הסוס הטרויאני
  • קונפליקט הזהב של המקינטה – אספרסו או לא אספרסו?

העיר

נחזור להתחלה. אני והבויפרנד חגגנו אניברסרי 12 בחופשה קצרה באתונה. זה כבר שנים שאנחנו נוסעים לחופשות יווניות באיי הנצח הנידחים ולא טסים לערים הידועות, אבל השנה החלטנו לשנות את ההרגל ולהתמקם בלב ליבה של אתונה. זאת הייתה החלטה נבונה.

החוויה הפעם הייתה שונה לגמרי. מרכז העיר עמוס ודחוס ונראה בדיוק כמו שכונת פלורנטין שלנו, רק שמוכפלת הרבה פעמים וביותר צבעוני. נחנו היטב במלון המפנק, הלכנו למוזיאון לאמנות מודרנית יום אחד ולגן הבוטני ביום אחר, אכלנו טוב במסעדות שחברים המליצו עליהן ועל האקרופוליס לא טיפסנו. אולי בפעם הבאה. במהלך השוטטות ממקום למקום בהחלט חיפשנו את הקפה היווני מספר 1, או את חוויית הקפה האתונאית האותנטית ביותר, והגענו למסקנות מצחיקות.

איתי שקד והבויפרנד חוגגים אניברסרי 12 באתונה. צילום: איתי שקד
עם הבויפרנד באתונה, חוגגים אניברסרי 12. צילום: איתי שקד
נאן גולדין במוזיאון לאמנות מודרנית באתונה. צילום: איתי שקד
נאן גולדין במוזיאון לאמנות מודרנית באתונה. צילום: איתי שקד

הקפה

כל בתי הקפה שאליהם הגענו היו חדישים ומעוצבים, בסגנון של ארומה וארקפה, רק עם יותר שיק ובסרט בינלאומי. לחלקם חדר קלייה אחורי ומטבח גדול, ולכולם יש לפחות ארבע מטחנות דיגיטליות לערביקות השונות. בכל בתי הקפה היו אותן ערביקות – ברזיל, קולומביה, אתיופיה וגואטמלה. בכולם הכינו קפה בצורה מקצועית, בהחלט, ורוב דברי המאפה והסנדוויצ'ים היו ברמה גבוהה. רק מה, לא מצאנו קפה אחד וינטג' אותנטי, עם סילואים על הקירות של פולי קפה טריים ואווירה זרוקה, מעוררת השראה. הכול היה חדש חדיש ומחודש, נוצץ וסטרילי, פשוט לקחת וללכת. בכל מקרה, אלה היו השלושה הכי שווים וחמודים:

1. IL TOTO – העכבר. ברחוב הראשי של שכונת קינוסארגוס, שבהמשכו ניצב מוזיאון האמנות הגדול. מדובר ברשת חדשה יחסית עם קפה מקצועי ומפעלי קלייה שמספקים קפה טרי ומאפים לכל הסניפים של הרשת, כולל באיים. יש ארבע מטחנות לערביקות השונות והקפה מוגש בכוסות טייק אווי. טעמתי אספרסו כפול של קפה מאתיופיה. הקפה היה רותח מדי וחמוץ מאד. אבל החבר'ה שעבדו במקום היו חמודים וכל הזמן הכינו משלוחים.

בית הקפה והקלייה Il Toto באתונה. צילום: איתי שקד
ארבע ערביקות שונות, IL TOTO. צילום: איתי שקד

2. Dope Roasting Co. ברחוב הראשי של אתונה, אתינאס (Athinas). נראה כדיינר אמריקאי קולי במיוחד והסנדוויצ'ים – למשל, לחמנית בריוש עם גבינת ברי, חסה וחמאת כמהין – היו מעולים. בכל פעם שבאנו שתינו משהו אחר: אמריקנו, פלאט ווייט, אספרסו קצר, כפול, אפילו שוקו, יום אחד, כשהיה גשום. תערובת הבית הסודית מורכבת מ-100% ערביקה והייתה טעימה ממש – מאוזנת ופירותית, תמיד הוגשה בטמפרטורה הנכונה והייתה בסיס חזק לכל משקה שהכינו ממנה. בחלק האחורי ראינו חדר קלייה גדול, אבל הקפה היחידי שמכרו הביתה היה בקפסולות! ותגלית היסטורית: בדופ רוסטינג גיליתי שיש כזה דבר "עוגות בסגנון יווני": צנועות ביותר למראה אך הטעם – מדהים!

אמריקנו, פלאט ווייט ועוגה בסגנון יווני ב-Dope Roasting Co. צילום: איתי שקד
אמריקנו, פלאט ווייט ועוגה בסגנון יווני ב-Dope Roasting Co. צילום: איתי שקד
בית הקלייה האתונאי Dope Roasting Co. צילום: איתי שקד
בית קלייה שמוכר רק בקפסולות. צילום: איתי שקד

3. Tailor Made Coffee Roasters. שוב חנות סופר מעוצבת, ממותגת לגמרי, עם תערובת בית מ-100% ערביקה ברזילאית מכמה אזורים בגבהים שונים. גם כאן ארבע מטחנות דיגיטליות ששוקלות את המנה, וכמה ערביקות – קולומביה, קוסטה ריקה, פפואה וגואטמלה. האספרסו הגיע חם מדי אך לא חמוץ. דברי המאפה והשוקולדים נראו אטרקטיביים וצבעוניים אבל לא נגענו בהם. הקפה שנמכר במשקל מגיע רק באריזות ואקום ממותגות של רבע קילו או קילו, 100% ערביקות שונות וכמה תערובות שרוקחים במקום.

בית הקפה והקלייה Tailor Made באתונה. צילום: איתי שקד
בית הקפה והקלייה Tailor Made באתונה. צילום: איתי שקד
  • הטריקים של איינשטיין: התערובת שהולכת עד ברלין של המאה ה-19
  • על קפה "אל קאריביה" ומקדשים אבודים ביערות הגשם של אינדונזיה

הסיכום

אתונה כיפית, עיר אירופאית של מחתרת ים-תיכונית צנועה וקולית. המקומות שישבנו בהם, שזה חומר לכתבה אחרת לגמרי, היו נהדרים. מרכז העיר קטן והכול במרחק הליכה. כל כך מזכיר את תל אביב, שזה צרחות. הכול הרגיש מוכר ובכל פינה שמענו עברית. בתי הקפה בעיר מקצועיים ביותר, ממש כבר על חשבון ההנאה והחוויה האותנטית, והקפה בכל מקום טעים, אם כי לא כזה וואו של לתלוש את השערות. נשארה לנו רשימה ארוכה מאוד של מקומות לחזור אליהם, אולי בפעם הבאה. נקווה שאחד מהם יהיה הקפה היווני מספר 1 באתונה.

אל תפספסו, עקבו אחרי מגזין שותים >>
ויש עוד הרבה גם באינסטגרם >>
הגל השלישי טורים אישיים סיפורי קפה שותים בעולם

איתי שקד

הכותב הוא אמן תל אביבי - צייר, סופר ("סרטים ביתיים", "סקס בינלאומי וסיפורים אחרים", "סיפורי העיר", והספר הרביעי החדש "טאבו ויצרים"), קולה קפה ומנהל את חנות "קפה בשוק" בשוק הכרמל.
לכל הכתבות והטורים של איתי שקד

בדוק יעניין אותך גם:

בואו לעקוב:

חם מהתנור:
טעמתי כמה קפה שאפשר, וגיליתי שסצנת הספיישלטי של פראג נהדרת

טעמתי כמה קפה שאפשר, וגיליתי שסצנת הספיישלטי של פראג נהדרת

תפוח בדבש, ראש של דג וקברנה סוביניון: יינות מומלצים לראש השנה

תפוח בדבש, ראש של דג וקברנה סוביניון: יינות מומלצים לראש השנה

הטרנד של הקיץ: יינות שצריך לשתות עם קרח, והמותג הצרפתי שנותן תמורה גבוהה למחיר הנגיש

הטרנד של הקיץ: יינות שצריך לשתות עם קרח, והמותג הצרפתי שנותן תמורה גבוהה למחיר הנגיש

יומיים של פסטיבל בירה בדיזנגוף סנטר

יומיים של פסטיבל בירה בדיזנגוף סנטר

קפה של בוקר עם אֵלְ-לַמָה: בקצה הג'ונגל על שפת הים

קפה של בוקר עם אֵלְ-לַמָה: בקצה הג'ונגל על שפת הים

מה חושבים בעלי בתי קפה על לקוחות שיושבים עם לפטופ? "תזמינו, זה עסק שצריך להתקיים"

מה חושבים בעלי בתי קפה על לקוחות שיושבים עם לפטופ? "תזמינו, זה עסק שצריך להתקיים"

בין מסורת לפוליטיקה, יש בקולומביה ילדים שכבר שותים קפה ספיישלטי

בין מסורת לפוליטיקה, יש בקולומביה ילדים שכבר שותים קפה ספיישלטי

מבוורלי הילס לשוק הכרמל: מה באמת חסר לקפה בלוס אנג'לס?

מבוורלי הילס לשוק הכרמל: מה באמת חסר לקפה בלוס אנג'לס?

לכל מי שפספסו, ככה נראתה חגיגה אמיתית של קפה

לכל מי שפספסו, ככה נראתה חגיגה אמיתית של קפה

מבריסטה ביתי למאסטר קפה: 5 שדרוגים לחוויית הקפה היומית שלך

מבריסטה ביתי למאסטר קפה: 5 שדרוגים לחוויית הקפה היומית שלך

הופמן מתרחב: מה קורה כשלבר היין השכונתי נכנס קפה ישראלי בניחוח איטלקי

הופמן מתרחב: מה קורה כשלבר היין השכונתי נכנס קפה ישראלי בניחוח איטלקי

פסטיבל הקפה שהביא את הפריפריה לתל אביב וחיבר בין ספיישלטי, שוקולד ואומנות משדה הקרב

פסטיבל הקפה שהביא את הפריפריה לתל אביב וחיבר בין ספיישלטי, שוקולד ואומנות משדה הקרב

בית הקפה מהסדרה "חברים" מגיע לתל אביב: חדשות הקפה לקיץ

בית הקפה מהסדרה "חברים" מגיע לתל אביב: חדשות הקפה לקיץ

מגזין שותים בכל מקום:
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
קטגוריות:

קפה
אלכוהול
אכלו לי שתו לי
420

מה זה פה:

מגזין שותים הוא מקום לכל מה שאנחנו אוהבים – קפה, אלכוהול, אוכל ושמח. לא בהכרח בסדר הזה ולפעמים ביחד. כותבים על מה שהיינו רוצים לקרוא, ובגובה העיניים.
אודות
צרו קשר

© מגזין שותים