מגזין שותים
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
מגזין שותים
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
מגזין שותים › קפה

ליידי בלו מגואטמלה: חגיגות יום הולדת בטרסטוורה ותערובת חצי-חצי | סיפורי קפה

איתי שקד | 15 בינואר 2023, 13:20
ויטרינת הקינוחים במעדניית Ercoli בשכונת טרסטוורה ברומא. צילום: איתי שקד

את יום הולדתי האחרון חגגתי בסופ"ש ארוך ברומא עם הבויפרנד. את השבוע שלפני בילינו עם כמה זוגות של חברים והילדים בווילה ענקית באומבריה. היה מושלם. כל הימים טיילנו וקנינו אוכל מקומי, ביקרנו ביקבים ועיירות קדושות שבאזור, בישלנו במטבח הפתוח ואכלנו בחדר האוכל הענק כולם, ואחר הצהריים השתכשכנו בבריכה עד לשקיעה.

בסוף השבוע נפרדנו מכולם ועלינו על הסופרסטרדה לרומא. הגענו לדירת האייר ביאנבי שבשכונת טרסטוורה הציורית בצהריים. מתחת לבית מצאנו את הדליקטסן הרומאי Ercoli, ומיד הבנו מה רותי ברודו ניסתה – והצליחה – להקים כאן בתל אביב. המקום היה מעוצב לתפארת עם הרבה שחור ומראות מצוחצחות, נקי מאד, מרשים ומחולק לחלקים: בית קפה, מעדנייה, מאפייה קטנה ומסעדה. יש שלושה סניפים של ארקולי ברומא, הראשון נפתח ב-1928. בבקרים אכלנו טרמיציני מושלמים ובצהריים המבורגרים עם גבינה מקומית. בערב, לאחר שיטוטים בעיר, עצרנו בארקולי לעוגה ואספרסו.

שכונת Trastevere הציורית ברומא. צילום: איתי שקד
שכונת Trastevere הציורית ברומא. צילום: איתי שקד
איתי שקד בטרסטוורה
איתי שקד בטרסטוורה

הקפה, מיותר לציין, היה מושלם. אספרסו איטלקי אמיתי – מאוזן פלס וללא חמיצות, מריר, עדין ומדויק. ביום שעזבנו שאלתי את הבריסטה מה שתינו, והוא אמר שזו תערובת הבית, שנקלית במיוחד עבורם במפעל קלייה רומאי קטן כבר למעלה מ-60 שנה. אז הראה לי מעל הבר חבילות שונות של פולי קפה מכל מיני מקומות בעולם. הוא המליץ על "ליידי בלו" מגואטמלה ו"סידאמו 2" מאתיופיה, שמגיעות לאיטליה על-ידי חברה משפחתית פרטית, שהמטעים שייכים להם כבר מאה שנה.

דליקטסן Ercoli בשכונת טרסטוורה. צילום: איתי שקד
דליקטסן Ercoli. צילום: איתי שקד
איתי שקד עם הבויפרנד באיטליה
עם הבויפרנד באיטליה
  • גוגן וקפה מטהיטי: אומנות, ג'ונגלים וקפה של סבתא במושב | סיפורי קפה
  • להזמין אספרסו בלי לעשות פדיחות: 10 דברים שחובה לדעת על קפה ברומא

כשחזרנו לתל אביב דבר ראשון הכנו במקינטה את שתי התערובות. זו הייתה הפעם הראשונה בחיי ששתיתי קפה מסחרי ברמה כזו גבוהה. הטעם היה חזק, מדויק, עשיר ומעודן, ליטרלי – תענוג לחך. הפתיע אותי הגואטמלה, שהיה כל כך פירותי, שממש הרגיש לי פרחוני.

איתי שקד ברומא
חוגגים ביקב בטוסקנה

החלטתי לשחזר את הפרחוניות הפירותית נטולת החמיצות של הגואטמלה "ליידי בלו" אצלי בחנות. ניסינו לקלות את הגוואטמלה יותר זמן וגילינו שגם קלייה כהה מתאימה לזן זה של ערביקה, שמגיע מאזור אנטיגואה. הטעם כל כך ייחודי גם בבהיר וגם בכהה, שהחלטתי לחבר את שתי הקליות וליצור תערובת חדשה, 50% קלייה בהירה ו-50% קלייה כהה ביחד. התוצאה מקורית ומושלמת. הטעם של הליידי בלו שלנו עשיר ביותר והפירותיות הגואטמלית נעה מעדינות ג'ונגלית רעננה לאקזוטיות של קלייה שזופה וחריפה. תענוג מושלם!

אל תפספסו, עקבו אחרי מגזין שותים >>
ויש עוד הרבה גם באינסטגרם >>
איטליה טורים אישיים סיפורי קפה רומא שותים בעולם

איתי שקד

הכותב הוא אמן תל אביבי - צייר, סופר ("סרטים ביתיים", "סקס בינלאומי וסיפורים אחרים", "סיפורי העיר", והספר הרביעי החדש "טאבו ויצרים"), קולה קפה ומנהל את חנות "קפה בשוק" בשוק הכרמל.
לכל הכתבות והטורים של איתי שקד

בדוק יעניין אותך גם:

בואו לעקוב:

חם מהתנור:
אִיקִיגָאי בקפה: איך עבודה בבית קפה עוזרת לנו למצוא משמעות

אִיקִיגָאי בקפה: איך עבודה בבית קפה עוזרת לנו למצוא משמעות

בית קפה חדש, מטחנת קפה חדשה וחלב חדש: חדשות הקפה

בית קפה חדש, מטחנת קפה חדשה וחלב חדש: חדשות הקפה

אהבה בינלאומית על הבר, עם מִיה

אהבה בינלאומית על הבר, עם מִיה

לא רק טריוּת: 5 סיבות לבחור דווקא קפה של בתי קלייה מקומיים

לא רק טריוּת: 5 סיבות לבחור דווקא קפה של בתי קלייה מקומיים

הודו בדרום תל אביב (בקטע טוב): 4t Cafe מביא קפה ספיישלטי למבצר

הודו בדרום תל אביב (בקטע טוב): 4t Cafe מביא קפה ספיישלטי למבצר

"העתקנו את המתכון מהפרה": האם 'החלב החדש' של מחלבות גד ו-Remilk עובר את מבחן הטעם?

"העתקנו את המתכון מהפרה": האם 'החלב החדש' של מחלבות גד ו-Remilk עובר את מבחן הטעם?

Roasters Summit 2025: קהילת קולי הקפה הישראלית התכנסה לערב של חדשנות, השראה וקסקרה

Roasters Summit 2025: קהילת קולי הקפה הישראלית התכנסה לערב של חדשנות, השראה וקסקרה

קפה בעיבוד טבעי, שטוף, דבש או אנאירובי? כך תחלטו אותם נכון

קפה בעיבוד טבעי, שטוף, דבש או אנאירובי? כך תחלטו אותם נכון

Aeropress משיקים מטחנת קפה ידנית חדשה, שמתאימה כמו כפפה ליד

Aeropress משיקים מטחנת קפה ידנית חדשה, שמתאימה כמו כפפה ליד

קראנצ'י ומוגזם: ככה הדור הצעיר אוהב את השוקולד שלו

קראנצ'י ומוגזם: ככה הדור הצעיר אוהב את השוקולד שלו

בתי קפה שנסגרו, אירוע הקולים הגדול והקפה הקר הבא: חדשות הקפה

בתי קפה שנסגרו, אירוע הקולים הגדול והקפה הקר הבא: חדשות הקפה

חדש לחורף: קפסולות קפה בטעם צ'אי מסאלה ובטעם פקאן מקורמל

חדש לחורף: קפסולות קפה בטעם צ'אי מסאלה ובטעם פקאן מקורמל

שאולה: בית קפה ספיישלטי חדש, הראשון ממזרח לאבן גבירול

שאולה: בית קפה ספיישלטי חדש, הראשון ממזרח לאבן גבירול

מגזין שותים בכל מקום:
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
קטגוריות:

קפה
אלכוהול
אכלו לי שתו לי
420

מה זה פה:

מגזין שותים הוא מקום לכל מה שאנחנו אוהבים – קפה, אלכוהול, אוכל ושמח. לא בהכרח בסדר הזה ולפעמים ביחד. כותבים על מה שהיינו רוצים לקרוא, ובגובה העיניים.
אודות
צרו קשר

© מגזין שותים