מתכננים טיסה לבירת מולדת האספרסו? אנחנו כבר מקנאים, מחכה לכם אספרסו טרי וטעים כמעט בכל פינה. אבל כדי ליהנות מהקפה שיש לרומא להציע, צריך לדעת איך להתנהג כמו רומאים. אז הנה עשר העצות הכי חשובות – איך להזמין קפה ברומא בלי לעשות לעצמכם פדיחות, ולקבל בסוף בדיוק את מה שהתכוונתם:
1. באיטליה אספרסו הוא הדיפולט, והוא פשוט נקרא 'קפה' – זאת אומרת שאם תבקשו Un Caffe תקבלו כוס אספרסו ("קצר"). אספרסו כפול הוא Caffe Doppio, ארוך הוא Caffe Lungo.
2. קפוצ'ינו אחד, וברבים – קפוצ'יני! כי לבקש Due Cappuccino זו כנראה המקבילה האיטלקית ל"שני קפוצ'ינות" או משהו. אז לסיכום: Un Cappuccino לאחד, Due Cappuccini לשניים, Tre Cappuccini לשלושה.
3. אין דבר כזה קפה הפוך.
4. תיצמדו לתפריט, האיטלקים אדוקים במסורת ולא מגלים המון גמישות. אין טעם לבקש קפה רותח-רותח, או דווקא בכוס זכוכית, או על בסיס מים חלילה. קפוצ'ינו זה קפוצ'ינו, מקיאטו זה מקיאטו, וזהו.
- אפילו בית הקפה הכי מסורתי ושמרני ברומא נע לכיוון הגל השלישי
- התנהג כרומאי: ככה תשתו קפה ברומא כמו מקומיים
5. תיצמדו לתפריט 2. באיטליה שותים משקאות איטלקיים. קורטדו ופלאט ווייט – מִי סקוּזי? קפוצ'ינו ואפוגטו – פְּרֶגוֹ.
6. רוצים קפוצ'ינו עם יותר חלב ופחות קצף? קפה לאטה זה מה שאתם צריכים, וזה נהגה כמילה אחת – Caffelatte. שימו לב שאם תבקשו רק 'לאטה' תקבלו פשוט כוס חלב.
7. קפה שותים בעמידה ליד הבר, במיוחד בבתי הקפה המסורתיים. בהרבה מהם יהיו כיסאות להושבה בפנים או בחוץ, אבל בישיבה המחיר עלול לזנק פי כמה, אז שווה לוודא מראש כדי שלא תהיו מופתעים מהחשבון.
- איפה אוכלים ומה שותים: המלצות קולינריות לטיול ברומא
- ליידי בלו מגואטמלה: חגיגות יום הולדת בטרסטוורה ותערובת חצי-חצי
8. תמיד אמרו לכם שאסור להזמין קפוצ'ינו אחרי 11:00? שטויות. גם אם הרבה איטלקים לא נוהגים לשתות חלב אחרי הצהריים, אין שום בעיה להזמין ולשתות משקאות עם חלב בכל שעות היום. כל עוד המכונה דולקת אפשר לקפצ'ן.
9. כלל אצבע לזיהוי מלכודות תיירים: הביטו בתפריט המשקאות, בבתי הקפה והמסעדות של המקומיים אספרסו לרוב יעלה בין 0.9 ל-2 יורו. יותר מזה צריך להדליק לכם נורה אדומה. למשל בבית הקפה Tazza d'Oro המיתולוגי שליד הפנתיאון אספרסו עולה רק 1.2 יורו וקפוצ'ינו 1.5 יורו. ותאמינו לתור שהם מעמידים עוד לפני הפתיחה – המחיר לא אומר שהם מתפשרים על האיכות.
10. אל תתאכזבו אם אין לאטה ארט. בהרבה בתי קפה מסורתיים מוזגים את הקפוצ'ינו עם קצף עבה ובלי אפילו לב, אבל ברגע שתטעמו מהקפה תשכחו שזה אי פעם היה אכפת לכם.