שני בתי קפה תל אביביים חדשים נפתחו, והם לא יכולים להיות יותר שונים אחד מהשני • הושקו כמה פולי קפה חדשים בקלייה מקומית: התערובת הראשונה שהורכבה בחוכמת ההמונים, וסדרת חד-זניים ספיישלטי של מועדון הקפה • חדשות הקפה לדצמבר 2023

West el Balad – בית הקפה החדש של נאיפה מולא במרכז סוזן דלל
השפית יוצאת מאסטר שף, נאיפה מולא, פותחת בימים אלה דוכן קפה חדש, ממש ליד המסעדה שלה בתוך מרכז סוזן דלל בנווה צדק. בדוכן החדש היא מגישה – בכוסות חד-פעמיות – קפה בסגנון איטלקי, עם תערובת קלאסית של קפה Diemme.
לצד הקפה מגוון כריכים, סלטים, מאפים מלוחים ומאפים מתוקים – הכול מעשה ידיה – בהשראת המטבח הדרוזי, למשל: כריך גבינת גאודה עם חמאת זעתר, סקונס ג'בנה ואריסה, כריך מקושקשת בלאפה דרוזית, מעמולים בכמה מילויים (תמרים, תמרים ואגוזים או רחת לוקום), כריך אנטיפסטי בלחם מחמצת, סלט בורגול וכרובית ועוד ועוד. הנוף הפסטורלי של רחבת סוזן דלל – על חשבון הבית.

התערובת שלכם – הבלנד הראשון שהורכב בחוכמת ההמונים
לרגל חודש הקלייה הישראלית שחל בנובמבר האחרון, החלטנו במגזין שותים ליצור תערובת פולי קפה הכי ישראלית שיש – בעזרת הגולשים שלנו ובשיתוף בית קלייה ירושלמי. אתם, הגולשים והעוקבים שלנו, החלטתם מה ייכנס לתוך התערובת ואיזה קפה ייצא ממנה. באמצעות סקרים ברשתות החברתיות, החלטתם להרכיב תערובת שתתאים גם לאספרסו וגם למשקאות פילטר, שתהיה מאוזנת – לא חמוצה ולא מרירה – ושתכיל 100% זני ערביקה מברזיל, אתיופיה, אל סלבדור וקצת קפה בעיבוד אנאירובי מקולומביה. עם ההחלטות שלכם הלכנו לבית הקלייה שוּק קפה בירושלים, וקלינו את תערובת החלומות שלכם, בקלייה בינונית.

הקפה מהתערובת שלכם יצא מאוזן מאוד ומורכב, עם פירותיוּת מתקתקה שמגיעה מהפולים האתיופיים (מאזור גוּג'י), גוף ודבשיוּת מהפולים מאל סלבדור (בעיבוד דבש), והקפה הקולומביאני מוסיף רמזים של פירות יבשים וניחוח שמאפיין את העיבוד האנאירובי הטרנדי. באופן אישי אני ממליץ על התערובת להכנת קפוצ'ינו, אבל היא טעימה ומעניינת ומתאימה לכל שיטות ההכנה הביתיות. תוכלו לרכוש אותה רק כאן (קליק), במהדורה מוגבלת מאוד.
מועדון הקפה של קרמה פלוס חוזר – קפה ספיישלטי מבתי קלייה מקומיים
אפרופו פולים בקלייה מקומית, אבל הפעם חד-זניים: מועדון הקפה של קרמה פלוס יצא לדרך לראשונה בשנת 2022, כשקרמה פלוס הציעו סדרת פולי קפה ספיישלטי חד-זניים בשיתוף פעולה עם בתי קלייה מקומיים שונים. כעת המועדון חוזר עם חמישה זנים חדשים, בשקיות של חצי קילו, שמגיעים מארבעה בתי קלייה מקומיים:
בית הקלייה צוק-קפה מפתח תקווה הכניס למועדון קפה מגואטמלה בעיבוד דבש וקפה בעיבוד אנאירובי-שטוף מאתיופיה גוג'י, שניהם בקלייה בהירה פלוס; בית הקלייה ויזיני הכניס קפה מקוסטה ריקה בעיבוד Reposado בקלייה בהירה פלוס; מינוטו מרחובות הכניס פולי AA שטופים מרוואנדה בקלייה בינונית; ובית הקלייה אגרוקפה הכניס למועדון קפה שטוף מקוסטה ריקה בקלייה בינונית פלוס. כל הפולים עולים 95 ש"ח לחצי קילו, ומכל ק"ג שנמכר מסדרת מועדון הקפה קרמה פלוס תתרום 5 ש"ח לטובת ערכות קפה לחיילים. את הפולים מסדרת מועדון הקפה תוכלו לרכוש באתר קרמה פלוס.

- הקפה שלכם מוכן: בואו לטעום את תערובת פולי הקפה שאתם הרכבתם
- נייקי משיקה שלושה דגמים של נעלי אייר ג'ורדן 1 בצבעי קפה
חנות היין בוסר הפכה גם לפופ-אפ שמגיש קפה ספיישלטי
החנות סלאש בר היין בוסר ברחוב החשמל בתל אביב הפך בבקרים ל-Brew Bar, עם משקאות פילטר מדויקים ומתוקתקים כיאה לקפה ספיישלטי של הגל השלישי. במקום אין מכונת אספרסו, אלא רק משקאות פילטר: קפה פילטר-מכונה (Batch Brew) מפולים של בית הקלייה צוק-קפה מפתח תקווה, או משקאות Pour-Over ידניים מפולים של בית הקלייה Dak מאמסטרדם. המחירים נעים בין 14 ש"ח לקפה מהמכונה ל-25, 35 או 42 ש"ח לקפה פילטר במזיגה ידנית. קליק לכל הפרטים על בית הקפה שנפתח בבוסר.
