חובבי קפה פילטר וספיישלטי, הפופ-אפ הזה הוא בשבילכם: מתרחב טרנד ברי היין והקוקטיילים התל אביביים שנהפכים בבוקר לבית קפה, אבל הפעם מדובר בפופ-אפ קפה על טהרת משקאות הפילטר בלבד.
החל משבוע שעבר, החנות סלאש בר היין בוסר ברחוב החשמל הופך בבקרים ל-Brew Bar, עם משקאות פילטר מדויקים ומתוקתקים כיאה לקפה ספיישלטי של הגל השלישי. במקום אין מכונת אספרסו, אלא רק משקאות פילטר: קפה פילטר-מכונה (Batch Brew) מפולים של בית הקלייה צוק-קפה מפתח תקווה, או משקאות Pour-Over ידניים מפולים של בית הקלייה Dak מאמסטרדם.
הבריסטה סער אברשי, שהרכיב את התפריט והמתכונים ומנצח על על החליטות ביד רמה, חולט את המשקאות בדייקנות, ואפילו מתאים את הדְריפֶּר לפולים – חלק הוא חולט בדריפר Kalita Wave וחלק ב-V60: "יש פולים שמתאים להם הקָליטה, עם התחתית השטוחה, כי הקפה בא במגע עם המים יותר זמן ויוצא קפה עם יותר גוף", הוא מסביר, "וה-V60 מוציא קפה יותר חד, שמתאים לפולים אחרים".
בתפריט הקפה מגוון זני ספיישלטי – מרוואנדה, אתיופיה, קולומביה ועוד – חלקם גם בעיבודים אנאירוביים או בשיטות עיבוד מיוחדות אחרות. המחירים נעים בין 25 ל-35 ל-42 ש"ח לחליטת פּוּר-אוֹבר ידנית, בהתאם לסוג הפולים, או 14 ש"ח לבאץ' בְּרוּ מהמכונה עם שני סוגים של קפה אתיופי מבית הקלייה של צוקי.
כל לקוח (רק מי שרוצה, לא בכוח) מקבל הסבר מפורט וסבלני על הפולים השונים ועל שיטות החליטה השונות, כדי שיוכל לבחור קפה שיתאים להעדפות שלו. טעמתי קפה של Dak מרוואנדה בחליטה מדויקת בפילטר קליטה (25 ש"ח), שהציג מתיקות בולטת וטעמים מיוחדים של מנגו ופירות טרופיים.
לצד הקפה תפריט קצר ומהודק שמגיע מעמיתה בייקרי – מאפין אוכמניות (18 ש"ח) או לחמנייה עם גבינה (24 ש"ח).
- איפה הפִילטר הכי טוֹב בתל אביב? קפה V60 איטלקי ומפתיע בצפון הישן
- "משתדל לא לחזוֹר על אותו קפה פעמיים": פּינת הקפה של הבריסטה עוז ומוש
כרגע המקום נפתח בבוקר לקפה, בימים ראשון עד חמישי מ-8:30 עד 15:00: "זה פופ-אפ זמני, אבל יכול להיות שהזמני יהפוך לקבוע", אומר אברשי למגזין שותים, "כרגע אי אפשר לדעת כמה זמן זה יימשך". בשעות הערב ובסוף השבוע המקום ממשיך לתפקד כחנות ובר יין.
בוסר
החשמל 5, תל אביב