התפתחות תרבות הקפה המקומית יוצרת אירועים והזדמנויות לטעום סוגים שונים – חדשים, מיוחדים, מעניינים – של פולי קפה מבתי קלייה כחול-לבן או בינלאומיים • בואו לטעום בשני אירועי קאפינג מיוחדים שייערכו החודש בתל אביב
אירועי קאפינג מסתמנים כטרנד העולה של קהילת הקפה המקומית הקטנה שלנו. חובבי קפה מתכנסים סביב שולחן וטועמים יחד סוגים שונים של פולים – בדרך כלל סביב איזשהו נושא – בשיטת קאפינג, עם כוסות מיוחדות וכפות ייעודיות.
מה מיוחד דווקא בשיטת קאפינג? קודם כל, היא מאפשרת לכמות גדולה של אנשים לטעום את הפולים בלי צורך להכין לכל אחד כוס קפה משלו. שנית, היא מאפשרת להרגיש את המאפיינים האובייקטיביים של הקפה – בלי השפעות של גורמים חיצוניים כמו לחצים (כמו באספרסו), סינון של חלק מהרכיבים (כמו במשקאות פילטר למיניהם) או תוספים (חלב או סוכר לא עלינו).
החודש ייערכו שני אירועי קאפינג מיוחדים בתל אביב, ואתם עדיין יכולים להירשם ולהגיע לטעום:
1. הזוכים בתחרות "הקפה הטוב 2024"
בתחילת החודש פורסמו הזוכים בתחרות "הקפה הטוב 2024" של מגזין שותים, התחרות השנתית של מגזין שותים לבתי קלייה ישראליים. השנה, לראשונה, אנחנו מארגנים גם ערב קאפינג מיוחד עם פולים שזכו בקטגוריות השונות: בואו לטעום את הפולים המנצחים מאתיופיה, את הפולים הכי טעימים מסומטרה או את תערובות הערביקה המקומיות המוצלחות ביותר.
יום חמישי (1 באוגוסט 2024), בין 18:30 ל-20:30 בבית הקפה החדש D298, דיזנגוף 298; לרכישת כרטיסים – לחצו כאן.
2. אירוע הקאפינג הקהילתי השני של Concept: Coffee
אבן גואל, שמנהל את פרויקט קונספט:קפה להפצת האהבה לקפה והנגשה לעולם הספיישלטי, התחיל לארגן אירועי קאפינג קהילתיים וחינמיים, עם טעימות קפה מודרכות של פולים מבתי קלייה ספיישלטי מרחבי העולם – על האירוע הראשון עם הפולים שהוא הביא מפסטיבל World of Coffee סיפרנו לכם כאן.
את האירוע השני הוא יערוך ב-15 באוגוסט 2024 מ-18:00 עד 19:30, בבית הקפה החדש אדא לוינסקי, עם פולים של בתי קלייה מקומיים (אפשר להניח שיהיו כמה דברים מעניינים של אדא מבית הקלייה של קפה נחת) ועוד כמה מחו"ל. להרשמה – לחצו כאן.