אבן גואל חזר מתערוכת World of Coffee בקופנהגן עם פולי קפה מבתי הקלייה השווים בעולם, וארגן אירוע טעימות גדול וחינמי בתל אביב • דיקלה דנינו הייתה באירוע שעד לאחרונה היה שמור רק לאנשי התעשייה, וגם טעמה כמובן

בזמן שאנחנו טעמנו קפה בתחרות הקפה השנתית בארץ, אבן גואל העמיס מזוודה עמוסה בקפה מכל העולם שהוא אסף בתערוכת הקפה Word of Coffee בקופנהגן, תערוכת הקפה השנתית הגדולה באירופה. ולא רק שהוא דאג להביא הכול ארצה לטעימות, הוא אף יזם אירוע קאפּינג ייחודי, אליו הגיעו היום (שבת) עשרות אנשים וטעמו יחד הכול.
אירועי קאפינג, טעימות של קפה, הוא קונספט שרק מתחיל לטעת שורשים פה בארץ. מה שהיה עד לא מזמן תחום ששמור לאנשי התעשייה – קולים, בריסטות ואנשי קפה – לאט לאט יוצא מהגבולות המקצועיים ומתאפשר גם לקהל הרחב שרוצה להתנסות ולטעום סוגי קפה חדשים או מיוחדים.

היום בבוקר התקיים אירוע ייחודי שיזם גואל, מי שאני קוראת לו אמן קפה, מ-Concept: Coffee. אבן הוא אמנם גיק של קפה, אבל לא שומר את הידע שלו רק לעצמו. להפך, הוא שם לו למטרה להנגיש ולחנך את הקהל הישראלי, להכיר, להתנסות ולדעת יותר על קפה ספיישלטי, וכחלק מההנגשה הזו הוא יצר אירוע ייחודי מהסוג הזה שמפגיש אנשי קפה, וגם כאלו שרק רוצים לקבל הצצה או טעימה לעולם הזה באופן שלא יאיים עליהם.



טעמתי בעצמי כמה סוגי קפה די נדירים ויקרים שהיו מאוד מעניינים, מבתי קלייה ספיישלטי מובילים ברחבי העולם. אני עדיין מתרגלת לרעיון של כוס אחת שכולם טועמים ממנה, כנהוג בשיטת הקאפינג, ולומדת את המעבר בין טעמי קפה שונים, אחד אחרי השני, וההבחנה ביניהם. בתוך קהל הטועמים יכולתי לשמוע הרבה התלהבות והשתפכות בתיאור הטעמים שהם חשים על הלשון, אבל גם כאלו שזו חוויית הטעימות הראשונה שלהם ורק ניסו להבין את הקונספט.
במקום נכחו יצרני קפה מבתי קלייה מקומיים, בריסטות, אנשים שקפה הוא התחביב שלהם, וגם כאלו שרק מסתקרנים ובאו להתנסות. המפגש בין כולם היה מעניין ויצר הזדמנות לשיח שלא נוצרת כל יום, וזו בדיוק הייתה המטרה של יוזם האירוע, שמכוון ליצירת קהילת קפה בתל אביב, וממה שאני פגשתי במקום, גם הרבה מעבר לגבולות העיר.
- "פתאום הבנתי כמה עומק של טעמים יש לקפה": מאחורי הקלעים של תחרות הקפה הטוב 2024
- "הלקוחות בארץ עדיין לא יודעים לדרוש קפה ספיישלטי": מאחורי הבר עם יֶן הבריסטה
