
השוק היווני, יפו, יום ראשון בערב – מעל 20 חובבי קפה, חלקם הגדול בריסטות מבתי הקפה והקלייה המובחרים בתל אביב, התרכזו אמש לאירוע קהילתי של קאפּינג, טעימות קפה, מחוץ לבית הקפה tfwc, שהפך לפסטיבל קטן של קפה ספיישלטי לכמה שעות.
שולחנות מתקפלים ארוכים שנשאלו מהשכן ד"ר שקשוקה נפרסו על המדרחוב. עליהם כמעט 30 שקיות שונות של פולי קפה ספיישלטי מיוחדים של בתי קלייה מרחבי העולם – צרפת, שוודיה, יוון, אוקראינה, דנמרק, דובאי ואוסטרליה, רשימה חלקית – רובם כאלה שכמעט בלתי אפשרי להשיג בארץ, אפילו במשלוח. כל משתתף מביא איתו שקית או שתיים לטעימה. "מזל שאין פה בתי קלייה ישראליים, ככה נוכל לרכל חופשי בלי להתבייש", אמר אחד המשתתפים חצי בצחוק. רק שקית אחת הגיעה מבית קלייה ירושלמי קטן.


- אלה פולי הקפה ובתי הקלייה שזכו בתחרות "הקפה הטוב 2023"
- פסטיבל הקָפֶה בתל אביב 2023 בוטל | פרסום ראשון
מהר מאוד הפולים נטחנים ומועברים לכוסות קאפינג מיוחדות לטעימה מקצועית. כמה בריסטות מיומנים מתנדבים להכין את הקפה לטעימה לפי הפרוטוקול – מוזגים מים חמים על הקפה הטחון, מודדים זמנים, שוברים ומסירים את שכבת הקפה הטחון שצפה על הכוס בעזרת שתי כפות מיוחדות, מחכים עוד קצת – והקפה מוכן לטעימה, באמצעות כף כמובן.


המשתתפים חגים סביב השולחן וטועמים את הכוסות אחת אחת, ובין לבין מחליפים רשמים והתרשמויות. הרבה מהקפה שהביאו המשתתפים הוא לא סטנדרטי – מהדורות מוגבלות, מקורות קפה נדירים ושיטות עיבוד ניסיוניות, פולים שעברו התססות בסביבה אנאירובית או עם שימוש בפטריות מיוחדות – והטעמים בהתאם: לא רק פירותיות, פרחוניות וחמיצות. אחד הטועמים ציין שזיהה בקפה טעם של עגבניות שרי, המילה קישוא נזרקה גם היא לאוויר, וטועם אחר פסק – לקפה הזה יש טעם כמו הסוף של הפיתה של הפלאפל.
- איפה הפִילטר הכי טוֹב בתל אביב? קפה V60 איטלקי ומפתיע בצפון הישן
- חברת Hario השיקה את פגָסוּס: דריפר כמו V60 אבל עם תחתית שטוחה


זו הפעם השנייה שליאור אסל, הבעלים של tfwc ובריסטה מומחה בעצמו, מארגן אירוע קאפינג כזה. "כל הבריסטות פה מכירים את זה", הוא מסביר, "שנכנס לבית הקפה לקוח שהרגע הגיע מחו"ל, עם שקית פולים ביד, ואומר 'אחי, תראה מה הבאתי, אתה חייב לטעום'. אי אפשר באמת לטעום ככה תוך כדי משמרת, כשאני כל היום סביב קפה ובאמצע עבודה. אירוע כזה זו ההזדמנות שלנו לטעום דברים חדשים, לראות מה קורה בעולם ולהתעדכן על טרנדים ושיטות עיבוד חדשות".
ליאור מספר שבעקבות אירוע הקאפינג הקודם, אנשי קפה מקומיים נתקלו בפולי קפה ובתי קלייה מעניינים שלא הכירו קודם, ועכשיו מביאים אותם לישראל: "זה יפה לראות איך דברים זזים ומתקדמים בארץ, וכיף להיות חלק מזה". הוא מבטיח שייערכו עוד אירועי קאפינג קהילתיים, עליהם הוא מעדכן בעמוד האינסטגרם של tfwc.
