איך מוצאים את הקפה הטוב ביותר? הצצה בלעדית אל מאחורי הקלעים של הטעימות והשיפוט בתחרות "הקפה הטוב 2024" של מגזין שותים • פירוט צעד-אחר-צעד של כל שלבי התהליך, בתיעוד מרתק של הצלם יעקב בלומנטל
בסוף החודש שעבר (30.6) נערך שלב הטעימות והשיפוט בתחרות הקפה הטוב בישראל 2024, התחרות השנתית של מגזין שותים לבתי קלייה מקומיים, שנערכה זו השנה השלישית ברציפות, בחסות La Marzocco. אם עוד לא בדקתם את רשימת התערובות וזני הקפה שזכו בתואר "הקפה הטוב" לשנת 2024, זה הזמן, אנחנו מחכים.
כעת אנחנו מספקים לקוראות וקוראי המגזין הצצה בלעדית אל מאחורי הקלעים של אירוע הטעימות והשיפוט, כולל פירוט צעד-אחר-צעד של כל השלבים בתהליך. על התיעוד המרתק אחראי יעקב בלומנטל, צלם הבית של התחרות.
האירוע התחיל בעצם כשבועיים לפני הטעימות עצמן, כש-24 בתי הקלייה שהשתתפו בתחרות התחילו לשלוח אלינו את הפולים לטעימות. שמרנו הכול יפה בצד ולא פתחנו אף שקית, כדי לשמור על טריות הפולים. בערב לפני האירוע כל זן קפה וכל תערובת קיבלו מספר סידורי, מעין תעודת זהות, והעברנו כמות קטנה של פולים לתוך שקית קראפט אנונימית, שעליה מופיע רק המספר הסידורי של הקפה שבתוכה. ככה הטעימות נערכות בצורה עיוורת לחלוטין – השופטים לא יודעים מה הם טועמים, ואפילו הבריסטה לא יודע מה הוא מכין, מה שנקרא Double Blind.
יש לשופטים 91 סוגי קפה לטעום, שיא של התחרות בשלוש השנים שהיא נערכת, אז אין זמן וצריך להתחיל להתקדם. הבריסטה של התחרות, יותם גולדפרב, מתחיל להכין את הטעימות בשיטת קאפּינג, בהתאם לפרוטוקול של הארגון העולמי לקפה ספיישלטי (SCA):
מחכים ארבע דקות נוספות, כדי שהקפה יצטנן מעט ויגיע לטמפרטורה נעימה יותר לטעימה, כי בטמפרטורה גבוהה מדי הטעמים הולכים לאיבוד:
רק אחרי שהריחו, טעמו והעריכו את הקפה בכל הכוסות שלפניהם, יכולים השופטים להתחיל לחלק ציונים – בלי להתייעץ אחד עם השני כמובן:
וחוזר חלילה. שוב ושוב, סבב טעימות אחרי סבב טעימות, יותם הבריסטה מכין את כל 91 סוגי הפולים המשתתפים בתחרות עד שהשופטים ייטעמו את כולם. בנוסף, מחוץ לתחרות, השופטים והצוות טעמו פולי קפה ישראליים ממש, שגדלו בחוות "מטעים" במושב גני טל ליד גדרה, שעברו עיבודים ניסיוניים מיוחדים. יכול להיות שבשנים הקרובות גם אתם תוכלו לשתות קפה שגדל בישראל!
כבר בדקתם את רשימת הזוכים של השנה? היא נמצאת ממש פה (קליק). ואם תרצו לטעום את פולי הקפה הזוכים, אתם מוזמנים לאירוע קאפינג מיוחד שייערך בשבוע הבא (יום חמישי, 1 באוגוסט 2024) בבית הקפה החדש D298 בתל אביב – הקליקו לכל הפרטים ולהרשמה לאירוע הקאפינג של זוכי תחרות "הקפה הטוב 2024".
נתראה בתחרות "הקפה הטוב 2025".