הסטימר להקצפת החלב עבד שעות נוספות והחלב נשפך כמים, בתחרות הלאטה ארט שנערכה אתמול (שלישי) בערב בבית הקפה החדש של HOC בפלורנטין. בתחרות השתתפו 16 מהבריסטות הטובים והטובות בבתי הקפה של העיר, שהתחרו ראש בראש עד לשלב הגמר – שבו ניצחה במגרש הביתי שלה הבריסטה סשה מהוק. כבוד.
במסגרת התחרות, בהפקתם של אמיר רייפר מ-HOC והבריסטה עומרי קריאף, הבריסטות נבחרו בהגרלה להתחרות אחד בשני בשלב הנוק-אאוט. הם נדרשו להקציף כד חלב ולהכין כוס עם ציור לאטה ארט שנבחר גם כן בהגרלה מבין כמה צורות אפשריות (טוליפ, רוזטה, רוזטה משולשת, ברבור ועוד). בשלב הגמר כל בריסטה נדרשה להכין שלוש כוסות עם שלושה ציורים שונים.
התחרות נערכה באווירה קלילה וקז'ואלית, אבל ההתרגשות של המתמודדים הורגשה, ובאופן טבעי לעתים השפיעה גם על הביצועים. הלאטה ארט של הבריסטות נמדד ונשפט לפי שלושה פרמטרים עיקריים – טקסטורת החלב המוקצף, גובה החלב בכוס, וכמובן האסתטיקה והדיוק של הציור. במקום אספרסו נעשה שימוש בשוקולית כבסיס ללאטה ארט. צוות השיפוט הורכב משלושה שופטים: הבריסטה ליאור אסל, בלוגר הקפה והצייצן חגי שפירא, ועורך "מגזין שותים" כותב שורות אלה.
ככה נראתה התחרות וחלק מציורי הלאטה ארט של הבריסטות, כולל הביצועים המנצחים של הגמר:
- קאפינג: ככה טועמים קפה בצורה מקצועית
- יש קולים בירושלים: טעמנו את סדרת הקליות הבהירות של שוק קפה ממחנה יהודה
- אספרסו איטלקי צֶ'נטוֹ פֶּרצֶ'נטוֹ, אפילו האפיפיור התאהב | סיפורי קפה
- חיפשׂתי את הקפה היווני מספר 1 באתוּנה. לא מצאתי | סיפורי קפה
אפרופו תחרויות קפה, שימו לב לתחרות "הקפה הטוב 2023" של מגזין שותים, התחרות השנתית לבתי קלייה ישראליים, שנערכת ממש עוד מעט.