חוויית הקפה שלי: השנה מגיעה לסופה וזה הזמן לסיכומים. לא היה לנו כוח לעשות את זה בעצמנו, אז ביקשנו מכמה בלוגריות ובלוגרי קפה ישראלים לסכם את 2022 ולספר על חוויית הקפה שעשתה להם את השנה. תראו איזה יופי הם עשו את זה:
עיינה ברק: קפה ספיישלטי קולומביאני בפסטיבל הקפה
האהבה שלי לקפה התחילה עוד בימי הצבא, אבל כבלוגרית קפה בתחילת דרכה, חוויית הקפה שלי לשנת 2022 חייבת להיות פסטיבל הקפה בתל אביב! ההבנה שקפה הפך להיות ממשקה הבוקר של רוב האוכלוסייה לטרנד עכשווי, רלוונטי, עם קהילה רחבה ומגובשת, הכתה בי כמו רעם ביום בהיר. מה שמשך אותי שם בעיקר הייתה שדרת הספיישלטי, עם דוכני הקפה של הגל השלישי שהגישו תערובות קפה טעימות במיוחד.
בדוכן של HOC טעמתי קפה פילטר מפולי קפה שהגיעו מקולוביה ועברו שוק תרמי (Thermal shock), כלומר לאחר הקטיף שמו את הפולים בסביבה עם מינוס 40 מעלות. היתרון של השיטה הוא שמירה על הטריות והפירותיות. גם משהו שטעמתי פעם ראשונה וגם מאוד טעים! הייתה לי חוויה מדהימה, מלמדת ומרגשת, שבהחלט היוותה נקודת מפנה עבורי בעשייה שלי בתחום הקפה.
עיינה באינסטגרם: @coffee_with_nuni
מאיה לפידות: שיפוט בתחרות הקפה הראשונה בארץ
חוויית הקפה המיוחדת שלי השנה היא ללא ספק תחרות הקפה הטוב של מגזין שותים שבה השתתפתי כשופטת! בראש ובראשונה השופטים שלצידי שהיו חלק משמעותי מהחוויה. ללמוד מהם, לחלוק איתם חוויות ולבלות איתם שעות ארוכות של טעימת קפה… זו היתה זכות גדולה בשבילי. לחוות את התהליך של טעימה ושיפוט קפה בפעם הראשונה היה בשבילי שלב משמעותי בהיכרות שלי עם תחום הקפה, שבכל פעם מחדש אני מגלה כמה הוא באמת עולם מרתק ומרגש. אני מודה לחברים במגזין שותים על הזכות לקחת חלק בתחרות ומקווה להיות שם גם בשנה הבאה!
מאיה באינסטגרם: @caffein.blog
חגי שפירא: מופע קפה של איש אחד בפריז
חוויית קפה שזכורה לי במיוחד משנת 2022 הוא ביקור בקפה Substance בפריז. בית הקפה הוא חלל אחד עם בר ישיבה בצורת ח' עם 15 מקומות. במרכז הח' עומד בר הקפה והבריסטה/בעלים של המקום ג'ו. ג'ו הוא בריסטה ותיק, שעבד בבתי הקפה הטובים בפריז וגם התחרה שנים רבות והחליט לפתוח מקום משלו, בו הוא מדייק את חוויית הקפה בצורה מוחלטת לפי העדפותיו ואמונותיו. מקום של איש אחד שבו הוא גם קולה וגם מכין ומגיש את המשקאות, תוך שהוא מסביר ומשוחח ארוכות עם כל אחד מחמישה עשר הלקוחות שבבר שלו. התוצר הסופי הוא מקום מיוחד ביותר שמרגיש כמו סדנה או ארוחת טעימות של קפה. הלקוחות האחרים בבר הם לרוב אנשי קפה בעצמם והשיח שמתפתח בין ג'ו ובין הלקוחות בבר האינטימי הוא לפחות חצי מהחוויה.
חגי בטוויטר: @hagaishapira
יניב קסטנבאום: שנת הפילטר, פלוס מתכון למתחילים
בשבילי השנה הזאת הייתה שנת הפילטר. אחרי שנים שאספרסו היה הדבר שאני הכי מזוהה איתו, הפילטר נכנס לחיי כמו סערה, אם זה V60, אוריגמי, Kalita או כל צורה אחרת. בישראל לפילטר יש עדיין את הסטיגמה של הקפה האמריקאי והמאוד בינוני ואני גיליתי סגנון שמייצר קפה ברמה הגבוהה ביותר, עם טעמים כל כך מודגשים ומתוקים שכמעט אפשר לקרוא לו קינוח, ומאז אני מפיץ את הבשורה. אני מתמקד בעיקר בקליות סופר בהירות וזנים מהטופ שקיים בשוק. הקפה שאני קונה לפילטר הוא לא זול ואפילו יקר, אבל זה הפינוק שלי ביום אחרי יום עבודה קשה וארוך.
מבחינתי מתכון טוב לפילטר גם צריך להיות פשוט, בעיקר כדי שיהיה קל לשחזר אותו. אז המתכון המומלץ שלי הוא לחלק את החליטה לחמש מזיגות שוות. 15 גרם קפה על 250 גרם מים בטמפרטורה של 93-95 מעלות. בכל מזיגה מוזגים 50 גרם מים, ואחרי המזיגה הראשונה ממתינים 45 שניות (Blooming). כל זה צריך לקרות בין 2:30 ל-3:30 דקות, זה כבר תלוי בטעם של כל אחד. ואם לסיים בהמלצה, אז בפסטיבל קפה שהיה השנה בתל אביב קניתי את Colombia Quindio CH Wine Yeast & Strawberries של קפה נחת ופשוט עפתי עליו.
יניב באינסטגרם: @coffee_way_of_life
דיקלה דנינו: מקום מפגש חדש עם אור וצחוק בתל אביב
בית קפה הוא ממזמן כבר לא רק בית קפה, הוא מקום מפגש – מרכז קהילתי אלטרנטיבי שאוסף לתוכו אנשים שמעדיפים לסעוד ולעבוד במקום משותף ולהשאיר את תחושת הבדידות בבית. הקפה שלי לשנת 2022 הוא תילי, בית קפה חדש שנפתח ממש לאחרונה במתחם המרכז הקהילתי אריק איינשטיין במרכז תל אביב. תילי הוא בדיוק מקום המפגש הזה שכולם מגיעים אליו וכבר מכירים אחד את השנייה ואפילו סתם עוברים להגיד שלום. הקפה שלהם הוא מהמשובחים והאוכל טרי, פשוט וטעים. אני אוהבת לשבת שם גם כי נכנס מלא אור מבחוץ ומלא צחוק של ילדים שמשחקים במתקנים הצמודים. והעיצוב – גם הוא משובח ומשקיט את הרעשים מסביב.
דיקלה באינסטגרם: @_coffee_with_me__
איילת חכים: קפה ועוגת גבינה באיסטנבול
המקום המיוחד שלי לשנת 2022 הוא בית הקפה Viana Kahvesi Galatea באיסטנבול. הרחוב המרכזי שמוביל למגדל גלאטה הוא רחוב ציורי מלא בבתי קפה, אבל אם אתם רוצים קפה איכותי הייתי ממליצה ללכת ל-Viana Kahvesi. ממליצה במיוחד לאכול גם את עוגת הגבינה שלהם!
איילת באינסטגרם: @yellet