בשבוע שעבר (חמישי, 2.6) ערכנו את שלב הטעימות והשיפוט בתחרות הקפה הטוב 2022 של מגזין שותים, ברחוב מזא"ה 9 בתל אביב. בשלב הטעימות השופטים והשופטות שלנו טעמו ודירגו 76 זנים ותערובות קפה, של 26 בתי קלייה ומותגי קפה כחול-לבן מכל רחבי הארץ שהשתתפו בתחרות.
אנחנו עוד מעבדים ומשקללים את ציוני השופטים והשופטות, ובימים הקרובים נפרסם את הזוכים בתואר "הקפה הטוב" לשנת 2022. בינתיים קבלו הצצה ראשונה למה שקרה באירוע הטעימות ואיך הכול התנהל:
76 זנים ותערובות קפה הועברו לפני הטעימות לשקיות אנונימיות כדי לשמור על טוהר הטעימה העיוורת, אפילו הבריסטה לא ידע איזה קפה הוא מכין. ברקע: כוסות הקאפינג מחליפות הצבעים של Loveramics. צילום: אורלי דוד
צוות השיפוט מתכונן לטעימות. מימין: אורלי דוד, אור שיפר, אורי קטן, מאיה לפידות
לפני הטחינה, הבריסטה שוקל 11 גרם של פולי קפה מכל זן או תערובת שמשתתפים בתחרות. צילום: מאיה לפידות
עם כוסות הקאפינג של Loveramics בנפח 200 מ"ל, צריך 11 גרם קפה כדי להגיע ליחס מים-קפה של 1:18.2 בהתאם להמלצת Specialty Coffee Association. צילום: אורלי דוד
שולחן השיפוט – השופטים והשופטות טעמו את כל הקפה בטעימה עיוורת, בחלוקה לקטגוריות, ונתנו ציונים לכל אחד מהזנים והתערובות, בלי להתייעץ ולשוחח ביניהם
הבריסטה טוחן את פולי הקפה במטחנת DF64, מטחנת Single Dose שמסוגלת לטחון מנה אחת של קפה עם מינימום שאריות של קפה טחון שנשאר בתוך המטחנה, בדיוק מה שצריך כשטוחנים 76 סוגים שונים של קפה אחד אחרי השני. צילום: אורלי דוד
הבריסטה מוזג על הקפה הטחון בכוסות הקאפינג מים מזוקקים שהועשרו במינרלים של Third Wave Water בטמפרטורה של 93 מעלות. צילום: ישראל פרקר
אחרי מזיגת המים, הקפה נחלט במשך 4 דקות בתוך כוסות הקאפינג, אז ממתינים
אחרי 4 דקות הבריסטה שובר את הקראסט – שכבת הקפה הטחון שצפה על פני הכוס – והארומות של הקפה משתחררות. צילום: מאיה לפידות
ואז איליה הבריסטה מפנה בעדינות את הקראסט בעזרת 2 כפות, כדי שהשופטים יוכלו להתחיל לטעום בלי כל הגרגרים
אבל רגע, לפני שטועמים צריך לחכות עוד 4 דקות, כדי שהקפה יתקרר קצת. אז ממתינים. מה שיפה בכוסות הקאפינג של לוברמיקס, חוץ מאיך שהן נראות, זה שהן מחליפות צבעים לפי הטמפרטורה של הקפה בכוס, ולפי הצבע אפשר לדעת מתי הקפה התקרר מספיק ואפשר להתחיל לטעום
עכשיו אפשר להתחיל לטעום! צילום: ישראל פרקר
את הקפה טועמים בשאיבה קולנית מכף עגולה ועמוקה, ותוך כדי מכניסים הרבה אוויר ומפזרים את הקפה בכל חלל הפה. צילום: ישראל פרקר
איזה מתח. את הציונים השופטים מתחילים לחלק רק אחרי שטעמו את כל הכוסות שעל השולחן. צילום: ישראל פרקר
כדי לנקות את החך בין הטעימות, השופטים והשופטות לגמו סודה ומים, ולפעמים גם כרסמו ירקות. צילום: אורלי דוד
מתכוננים לסבב הטעימות הבא. צילום: ישראל פרקר
שוב הכול מהתחלה, סה"כ 17 סבבים של טעימות
בין הטעימות היה לפעמים קצת זמן לקשקש
ששש, עכשיו טועמים