אוהבים קפה שחור אבל רוצים לגוון מהמותגים הגדולים ולתמוך בעסקים מקומיים קטנים? • קבלו 6 תערובות מומלצות לקפה שחור ישראלי, עם או בלי הל, שזכו בפרסים בתחרות "הקפה הטוב" השנתית של מגזין שותים

קפה שחור הוא אחד המשקאות הכי ישראליים שיש, בטח הקפה הכי ישראלי. לא רק בגלל שהוא נטוע עמוק בתרבות המקומית – אלא גם כי הוא פשוט, ישיר, חזק, לא מתנצל. קפה בלי מכונה, בלי חלב מוקצף, בלי פוזה. בין אם מכינים אותו על גזייה בשטח במילואים או על הגחלים של המנגל, ובין אם מכינים אותו בשיטה הישראלית, בוץ – מהיר ועצלני, מים חמים וכוס זכוכית, שתי צ'אפחות על השולחן, ויאללה צא לדרך.
ולמרות שבדרך כלל שותי השחור אוהבים להיצמד לתערובת ספציפית, כנראה של אחד המותגים הגדולים, ולא אוהבים שנוגעים להם בקפה, כדאי לדעת שיש עולם שלם של תערובות חדשות, בקלייה טרייה ומקומית, שיכולות להקפיץ את חוויית הקפה השחור בלי לשבור את הטעמים המוכרים. ועוד יותר שווה אם הן זכו בפרסים.
אז אם בא לכם לגוון את השחור של הבוקר ולנסות משהו חדש, הנה שש תערובות ישראליות לקפה שחור, שזכו בפרסים בתחרות "הקפה הטוב" של מגזין שותים – שלוש נטו קפה ושלוש עם תיבול – כולן יפות וכולן מומלצות:
1. תערובת "שחור בראשית" של קליית בראשית: שלושה זנים שונים משלוש יבשות, 30% רובוסטה ו-70% ערביקה, "תערובת ללא פשרות כפי שראינו לנכון שקפה שחור צריך להיות", מתארים בקליית בראשית. התערובת הקלאסית זכתה כבר בשני פרסים בתחרות "הקפה הטוב": מדליית כסף בשנת 2023 ומדליית ארד בשנת 2024.
2. תערובת יפו של בית הקלייה You Need Coffee מירושלים: תערובת שמבוססת בעיקר על קפה אתיופי, מכילה גם כן 70% ערביקה ו-30% רובוסטה. מייצגת סגנון יותר מודרני לקפה השחור המוכר, לא חזקה מדי, עם טעמים מעט פירותיים של פטל וקינמון. זכתה במדליית זהב בתחרות "הקפה הטוב" 2024.
3. תערובת "אל שרק" של בית הקלייה Tostato מחורפיש: 100% קפה ערביקה מזן קולומביה סופרימו, בקלייה בינונית שמוציאה ממנו טעמים עשירים, מתיקות לצד חמיצות מעודנת. אפשר לבקש להוסיף גם הל, אבל כדאי לטעום אותו קודם ככה נקי. זכה במדליית ארד בשנת 2024.
4. תערובת "קפה בגדד" של שוק קפה ממחנה יהודה: תערובת קלאסית, מעוררת ועוצמתית עם חמיצות נמוכה מאוד, מתובלת בהל קלוי מאתיופיה. זכתה במדליית כסף בשנת 2023.
5. תערובת "הל-קינמון-ציפורן" של CoffeeShuk משוק הכרמל: תערובת לקפה שחור בתיבול מיוחד של הל, קינמון וציפורן שאלירן מבית הקלייה מערבב במיוחד. זכתה לשבחים של השופטים בתחרות "הקפה הטוב" 2024 ובמדליית כסף.
6. תערובת קפה שחור של טלק מחיפה: קפה בסגנון ערבי קלאסי בקלייה כהה עם הל, גוף עשיר וטעמי שוקולד מריר ואגוזים. הקפה בבלנד מגיע מהונדורס, ברזיל, אתיופיה ו-8% רובוסטה מהודו. זכתה במדליית זהב בשנת 2023.
- תחרות "הקפה הטוב" 2025 יוצאת לדרך: מי קולה את הקפה הכי טעים בארץ?
- גלגוליו של קפה שחור בארץ ישראל, או: מיהו קפה נח'לה המקורי?
- כמה קפאין יש בקפה שחור, ולמה זה יותר מכוס אספרסו?
