הוא הדור השלישי למשפחת קולי קפה מאיסטנבול שהביאה לארץ את מורשת הכנת הקפה הטורקית, והוא שומר עליה עד היום בחנות שלו בשוק הכרמל • "אח של סבא שלי פתח בית קלייה בפתח-תקווה, שם למדתי את כל רזי המקצוע" • מאחורי הבר עם הבריסטה אלירן חיו:
להגיע לאלירן זו חוויה רב חושית. בריסטה דור שלישי, שכדי לשתות את הקפה שלו תצטרכו למצוא את החנות שלו, "קפה שוק", בקצה הדרומי של שוק הכרמל, ולאתר אותו בין כל האביזרים וציוד הקפה בחנות. אבל אל דאגה, תוכלו לעקוב אחרי החיוך שלו, שמאיר את המקום ויסמן לכם שביל גישה אליו.
אלירן הוא דור שלישי למשפחת קולי קפה מטורקיה, שעשו עלייה לארץ והביאו איתם את מורשת הכנת הקפה – שהוא מקפיד לשמור עליה עד היום, עם קפה טורקי על גחלים שהוא מכין במקום. בטורקיה הייתה להם חנות קפה ותבלינים באיסטנבול שקיימת עד היום. "פה בארץ, אח של סבא שלי הקים בית קלייה בפתח-תקווה. עבדתי אצלו מגיל צעיר ולמדתי את רזי מקצוע הקלייה, הרכבת תערובות והכנת קפה". בית הקלייה הזה, "קפה רות", פועל עד היום בפתח-תקווה, והיום הוא אחד מיבואני הקפה הבולטים בארץ, במיוחד בתחום הספיישלטי.
"לאבא שלי", מספר אלירן, "הייתה בסטה של ירקות פה בשוק הכרמל, ואחרי שלמדתי את מקצוע הכנת הקפה פתחתי פה את החנות. עברו מאז שמונה שנים". אי-אפשר לפספס את האושר של אלירן כשהוא מכין קפה, מוקף בתערובות של פולים. אני מתרגשת לבקר אצלו בכל פעם מחדש.
"לאחרונה נסעתי לאיטליה ללמוד על מכונות קפה, אבל אני מתחבר בעיקר לקלייה ולערבוב בלנדים", הוא מספר. תמצאו אצלו המון תערובות וסוגים של קפה חד-זני מכל העולם, אבל לא רק – יש גם כל כך הרבה ציוד להכנת קפה וספלים יפהפיים מכל הסוגים, שהופכים את הביקור אצלו לחוויה מיוחדת. תוך כדי שאנחנו משוחחים, נכנסים כמה תיירים מלאי התלהבות ומצלמים את כל הפינות של החנות – הם לא הבינו שמה שבאמת שווה פה הוא הקפה ומי שמכין אותו.
בכל פעם שאני מבקרת אצל אלירן אני בוחרת ספל אחר לשתות ממנו, והוא מכין לי כל פעם קפה מתערובת אחרת. האמת היא, שהוא הגיע לפה די במקרה, כי החלום שלו היה בכלל להיות זמר. הוא למד פיתוח קול אצל לא אחרת מאשר אהובה עוזרי, וגם זה, כמו הקפה, עניין משפחתי – סבתא שלו הייתה זמרת וחלמה לשיר באופרה. "אבל אני אוהב את מה שאני עושה היום ואני רוצה לפתוח עוד חנות. עד שזה יקרה, בזמן הפנוי שיש לי אני מתאגרף". אז גם תיזהרו.