זה הטור הראשון בסדרת טורים חדשה בשם "מאחורי הבר", שבה אביא את הסיפורים של הבריסטות הכי מעניינים בארץ. אני מתחילה עם שליו כהן, אמן קפה ולאטה-ארט שהבייס שלו נמצא כרגע בירושלים, אבל אני מכירה אותו עוד מתקופתו כבריסטה בתל אביב.
כשאני מבקרת בשוק מחנה יהודה, אני תמיד נעצרת אצלו בחנות "שוּק קפה", נעמדת ומסתכלת, מהופנטת. אני אוהבת לראות איך הוא מכין אספרסו, מקציף את החלב, מסובב את הספל ואת קנקן החלב ומוזג במיומנות. שליו מוציא כל כוס עם ציור לאטה-ארט מטריף, מושקע ומדויק בפרטים. אף לקוח לא יקבל סתם לב פשוט על הקפוצ'ינו.
הוא יכול לעמוד 12 שעות ברציפות ולהכין קפה, "אבל אם תשימו אותי לעבוד בחדר סגור אני אשתגע", הוא אומר, "כי מבחינתי חלק מהעניין הוא גם ההגשה, ואם אפשר לצאת ללקוחות, לתת להם את הקפה וגם לשוחח איתם".
אני תופסת את שליו כבחור רגוע ושליו, ממש כמו השם שלו, אבל אל תטעו, הוא גם יודע יפה מאוד לעמוד מול קהל כשהוא מופיע בערבים – גם בהדרכת סדנאות ביתיות להכנת קפה ולאטה-ארט וגם, שימו לב, כנגן כינור באירועים. מה הקשר בין הכנת קפה לנגינה בכינור? "בשניהם יוצרים עם הידיים וצריך לכוון, לשלוט על קצב ועל זרימה, ולהתאים את היצירה לקהל", הוא מסביר.
שליו התחיל את הדרך בעבודה בסניף קופיקס ונדלק על אמנות הכנת הקפה, משם המשיך לרשתות הגדולות והמבוססות, גרג ולנדוור, כשבדרך זכה במקום הראשון בתחרות בריסטות גדולה ב-2018. אז הוא כבר הבין שבריסטה זה ממש מקצוע, ועבר לעבוד בבתי קפה יותר בוטיקיים ובעמדות קפה במשרדים של חברות הייטק, וגם השתתף בהקמה של בתי קפה נוספים והיה בין היתר אחראי על הדרכת בריסטות ועובדים.
יש לו גם חלום לבקר באוסטרליה – מעצמת קפה של הגל השלישי ותחנת חובה בשנים האחרונות – ולחוות את האווירה המקצוענית ששמורה לבריסטות שמגיעים מכל העולם ללמוד ולהתנסות באמנות המיוחדת הזו. אבל איזה כיף שיש לנו גם רבים וטובים בארץ.
לעמוד של הבריסטה שליו כהן באינסטגרם: לחצו כאן.