מגזין שותים
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
מגזין שותים
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
מגזין שותים › קפה

9 סוגי קפה קר ליום חם – עם מתכונים

הוד אסולין | 17 במאי 2020, 14:14
כוס קפה קר עם קוביות קרח משפריצות

אם יש דבר אחד שהחום של הקיץ הישראלי דורש – זה קפה קר, עדיף עם המון קרח, שיעזור לצנן מעט את הגוף. בלי הרבה חפירות, הנה תשעה סוגים של קפה קר, חלק כוללים גם מתכונים. אם תרצו להמתיק עשו זאת עם מי סוכר, ולא עם סוכר רגיל, שלא נמס בקפה קר:

>> בואו לטעום את הזוכים בתחרות "הקפה הטוב בישראל" לשנת 2025

שקרטו (Shakerato)

גרסה מנוערת, מושקעת ומפנקת הרבה יותר של אספרסו על קרח. השקשוק של המרכיבים יוצר קפה במרקם קרמי, סמיך ומרענן עם קצף טבעי שיוצא מהקפה. כל מה שאתם צריכים זה מנה כפולה של אספרסו, חופן קוביות קרח, קצת מי סוכר אם תרצו להמתיק, ושייקר לניעור. מכניסים את המרכיבים לשייקר, משקשקים במשך 20-25 שניות, ומוזגים לכוס גדולה – עם קרח או בלי. קליק כאן למתכון המלא.

קורנטו פיסטוק חלומי וקפה שקרטו קר | צילום: מגזין שותים
קפה שקרטו קר ב-Sant'Eustachio il Caffe ברומא

אפוגטו

אספרסו על גלידה. במתכון הקלאסי משתמשים בגלידת וניל, אבל אפשר לגוון עם כל טעם של גלידה שמתחבר לכם לטעם של הקפה – שוקולד, אגוזים, או אפילו פיסטוק לאמיצים. בעיקרון האיטלקים קודם אוכלים את הגלידה ואז שותים את הקפה שנשאר, אבל מי אנחנו שנחליט לכם איך לשתות.

קפה אפוגטו
אפוגטו

אספרסו על קרח

כשמו כן הוא – אספרסו שמוזגים על קרח. איך להכין: ממלאים כוס קטנה בכמה קוביות קרח, מכינים מנת אספרסו במכונה האהובה עליכם (עם קפסולה או עם קפה טחון טרי), ומוזגים את האספרסו על הקרח. אפשר גם עם מנה כפולה של אספרסו

אספרסו קר על קרח
אספרסו על קרח. צילום: Nathan Dumlao

אספרסו טוניק

שילוב מעניין ומרענן של קפה עם מי טוניק. יש שיגידו שמדובר בחילול הקודש, אבל לא תדעו אם לא תנסו. מתכון: ממלאים כוס גבוהה עם המון קרח, מוזגים 3/4 כוס מי טוניק איכותיים, משלימים עם מנת אספרסו. אפשר גם עם קולד ברו (ראו בהמשך) במקום אספרסו.

כוס קוקטייל אספרסו-טוניק
אספרסו-טוניק. צילום: Jonathan Borba

קולד ברו

הקפה בחליטה הקרה שכבש את הקיץ הישראלי. מייצג את התפתחות הקפה של הגל השלישי. פולי הקפה נחלטים במים קרים לזמן ארוך של בין 10 ל-24 שעות. כדי להכין בבית תצטרכו פולי קפה טחונים גס, וצנצנת עם מים קרים. המתכון הבסיסי אומר 10 גרם קפה ל-100 מ"ל מים, אבל עם ניסוי וטעייה תמצאו את היחס שאתם אוהבים. אחרי שעות ההשרייה של הקפה במים, מסננים את הקפה הטחון החוצה, ונשארים עם קולד ברו שאפשר לשתות עם או בלי קרח, חלב או מים נוספים לדילול. הקפה יותר מתקתק ופחות חומצתי מקפה שנחלט במים חמים. תוכלו לקנות מכשירים ייעודיים להכנת קולד ברו, או פשוט להזמין אותו בבית קפה.

בקבוק קפה קולד ברו של Wild Dog Cold Brew
קולד ברו של Wild Dog Cold Brew

קפה קר בסגנון תאילנדי

Thai Style Coffee, כמו ששותים בתאילנד. קפה קר ומאוד-מאוד מתוק במרקם סמיך וייחודי. מערבבים כוס של קפה חזק (שהכנתם בפילטר, Aeropress, קולד ברו או שחור) עם המון קרח ו-2 כפות חלב מרוכז וממותק. אפשר להוסיף קצת חלב רגיל כדי לעדן את הטעם.

קפה קר בסגנון תאילנדי
קפה קר בסגנון תאילנדי

קפה קר (חלב עם אספרסו)

מה שכנראה תקבלו אם תבקשו "קפה קר" בבית קפה. בחו"ל קוראים לו Iced Latte. המתכון פשוט: בכוס גדולה ממלאים המון קרח, חלב קר ומנת אספרסו (או שתיים).

קפה קר וקרואסון פיסטוק בבית הקפה tamp & pull בבודפשט
Tamp & Pull בבודפשט. קפה קר מצוין

אמריקנו קר

קפה קר בגרסה הכי פשוטה, ולדעתנו גם הכי משעממת, אבל מה שעושה לכם את זה. כמו הסעיף הקודם, אבל במקום חלב ממלאים את הכוס במים קרים.

כוס קפה אמריקנו קר של סטארבקס
אמריקנו קר של סטארבקס. צילום: Omar Lopez
  • עוד: איך מכינים קפה קר? 5 מתכונים אלטרנטיביים, ובלי מילה על אמריקנו

קפה קוריאני (Dalgona)

המתכון שהתחיל כאתגר טיק-טוק והפך לסנסציה של תקופת הקורונה. מקציפים 2 כפות קפה נמס עם 2 כפות סוכר, ואת התוצאה הקרמית מניחים מעל חלב קר עם הרבה קרח. מתוק בהגזמה, אבל קר ומפנק. למתכון המלא לקפה דלגונה קוריאני.

אל תפספסו, עקבו אחרי מגזין שותים >>
ויש עוד הרבה גם באינסטגרם >>
איך מכינים קפה אספרסו מתכונים עם קפה קולד ברו תאילנד

בדוק יעניין אותך גם:

בואו לעקוב:

חם מהתנור:
מה זה קפה ספיישלטי? איכות מהשקיעה בשדה עד לאספרסו על הבר

מה זה קפה ספיישלטי? איכות מהשקיעה בשדה עד לאספרסו על הבר

נוודות דיגיטלית מקומית: לעבוד קרוב, לחשוב רחוק

נוודות דיגיטלית מקומית: לעבוד קרוב, לחשוב רחוק

חגי תשרי עם טעם של חדשנות: בירה ויין במארזים חגיגיים

חגי תשרי עם טעם של חדשנות: בירה ויין במארזים חגיגיים

פופ-אפ הקפה הזה רשמית מגיש את הקפה הטוב בישראל

פופ-אפ הקפה הזה רשמית מגיש את הקפה הטוב בישראל

עובד קולומביאני טוב קוטף כ-100 ק"ג קפה ביום – בחום או בקור, בגשם או בשמש

עובד קולומביאני טוב קוטף כ-100 ק"ג קפה ביום – בחום או בקור, בגשם או בשמש

חלום לשנה החדשה: "טעם הקפה המריר התערבב עם טעם של תקווה"

חלום לשנה החדשה: "טעם הקפה המריר התערבב עם טעם של תקווה"

נחת סוגרים את בית הקפה המיתולוגי בכיכר דיזנגוף, ולאן עוברים?

נחת סוגרים את בית הקפה המיתולוגי בכיכר דיזנגוף, ולאן עוברים?

דיצה באלנבי: "שילוב תל אביבי מושלם" של קפה בבוקר ואלכוהול בערב

דיצה באלנבי: "שילוב תל אביבי מושלם" של קפה בבוקר ואלכוהול בערב

פייקאוהאלה – הקפה הכוכב מהונדורס

פייקאוהאלה – הקפה הכוכב מהונדורס

הנווד השמח ביותר בעולם: "הקפה הכי טוב בניו זילנד, אבל גם בתל אביב הקפה משובח"

הנווד השמח ביותר בעולם: "הקפה הכי טוב בניו זילנד, אבל גם בתל אביב הקפה משובח"

טעמתי כמה קפה שאפשר, וגיליתי שסצנת הספיישלטי של פראג נהדרת

טעמתי כמה קפה שאפשר, וגיליתי שסצנת הספיישלטי של פראג נהדרת

תפוח בדבש, ראש של דג וקברנה סוביניון: יינות מומלצים לראש השנה

תפוח בדבש, ראש של דג וקברנה סוביניון: יינות מומלצים לראש השנה

הטרנד של הקיץ: יינות שצריך לשתות עם קרח, והמותג הצרפתי שנותן תמורה גבוהה למחיר הנגיש

הטרנד של הקיץ: יינות שצריך לשתות עם קרח, והמותג הצרפתי שנותן תמורה גבוהה למחיר הנגיש

מגזין שותים בכל מקום:
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
קטגוריות:

קפה
אלכוהול
אכלו לי שתו לי
420

מה זה פה:

מגזין שותים הוא מקום לכל מה שאנחנו אוהבים – קפה, אלכוהול, אוכל ושמח. לא בהכרח בסדר הזה ולפעמים ביחד. כותבים על מה שהיינו רוצים לקרוא, ובגובה העיניים.
אודות
צרו קשר

© מגזין שותים