קפה שקרטו (Shakerato)
קפה שקרטו הוא קפה קר בסגנון איטלקי, שמבוסס על אספרסו וקרח. שקשוק נמרץ של המרכיבים יחד עם קצת מי סוכר יוצר משקה סמיך, קרמי ומרענן עם המון קצף מפנק שמגיע מהקפה. יותר עדין ומתקתק מאמריקנו, שקרטו הוא פתרון מצוין כמשקה קר בקיץ אם לא בא לכם חלב. ככה מכינים ממש בקלות:
מה צריך:
- אספרסו - (30-40 מ"ל) שוט
- קוביות קרח חופן
- מי סוכר - (לפי הטעם) כמה טיפות
כלים מיוחדים:
- שייקר
מה לעשות:
- מכינים מנת אספרסו במכונה
- מכניסים לשייקר את הקרח, האספרסו ומי הסוכר
- משקשקים חזק חזק בין 20 ל-25 שניות
- מוזגים לכוס (ריקה או עם קרח) ומגישים
מה עוד צריך לדעת:
- ההגשה הקלאסית היא בכוס מרטיני, אבל גם כוסות אחרות יתאימו, כמו בתמונות
- אפשר לבזוק על הקצף מעט אבקת קקאו לקישוט
- אתם יכולים לשדרג עם כמה טיפות של טעם - כמו תמצית וניל, מיץ לימון או סירופ בטעם אגוזים למשל