
בימים האחרונים הרשת מוצפת בסרטונים של גולשים שמכינים משקה קפה קוריאני בשם Dalgona – משקה קר קרמי שנראה כמו ענן גדול ומפנק של קפה. וכמו הרבה טרנדים שכנראה לא שמעתם עליהם, גם ה"אתגר" הזה התחיל באפליקציית TikTok.
למרות שהוא עלול לקחת לא מעט זמן, שהולך בעיקר על הערבוב וההקצפה של הקפה, המתכון של הקפה הקוריאני מאוד פשוט. שימו לב שהמתכון מכיל כמות גדולה במיוחד של קפה ושל סוכר (2 כפות!), שמעניקות לקפה מתיקות גבוהה ומרירות חזקה יחסית. לכן אם תרצו "להחליש" את הקפה, אפשר להשתמש רק בחלק מהקצף שמכינים בשלב הראשון. קדימה, למתכון:
לפי המתכון הבסיסי, משתמשים ביחס שווה של קפה נמס, סוכר ומים רותחים. אפשר אמנם לשחק מעט עם הכמויות אם תרצו פחות מתוק או פחות מריר, אבל בכל מקרה כדי לקבל קצף מושלם צריך כמות יחסית גדולה של סוכר וקפה. ואפשר כמובן להכפיל את הכמויות אם רוצים להכין כמה כוסות.
מה צריכים:
- 2 כפות קפה נמס
- 2 כפות סוכר
- 2 כפות מים רותחים
- חופן קוביות קרח
- חלב
מה עושים:
-
לקערה גדולה ועמוקה מכניסים קפה נמס, סוכר ומים רותחים
-
טורפים את הרכיבים עם מיקסר (הכי מהיר ויעיל), עם מטרפה (סבבה) או עם כף (לא מומלץ) עד לקבלת קצף סמיך
-
בכוס גדולה ממלאים חלב וקרח
-
עם כף יוצקים קצף-קפה בכמות הרצויה מהקערה לכוס, ומערבבים אם רוצים
סרטון הכנה:
סאבסקרייב:
הערות:
- אי אפשר להכין את הקצף של הקפה הקוריאני בכמות קטנה, אבל אתם לא חייבים לשתות הכול באותה כוס, אפשר לכסות את הקצף שנשאר ולשמור במקרר
- אל תתייאשו באמצע הערבוב, עם מטרפה או כף זה יכול לקחת גם 5 דקות של ערבוב נמרץ
- במקום חלב קר וקרח אפשר למזוג חלב חם ולקבל קפה חם קרמי ומפנק
אפשר לשחק קצת עם הכמויות, כמו במתכון של שטרודל לקפה הקוריאני:
והנה 8 מתכונים לסוגים שונים של קפה קר.