מגזין שותים
  • עמוד הבית
  • קפה
  • אלכוהול
  • אכלו לי שתו לי
  • 420
  • עמוד הבית
  • קפה
  • אלכוהול
  • אכלו לי שתו לי
  • 420
מגזין שותים › קפה

מתכון קפה קוריאני באתגר שמשגע את הרשת

הוד א. 30 במרץ 2020
קפה קוריאני דלגונה (Dalgona). צילום: Jisun's Kitchen

בימים האחרונים הרשת מוצפת בסרטונים של גולשים שמכינים משקה קפה קוריאני בשם Dalgona – משקה קר קרמי שנראה כמו ענן גדול ומפנק של קפה. וכמו הרבה טרנדים שכנראה לא שמעתם עליהם, גם ה"אתגר" הזה התחיל באפליקציית TikTok.

<< לייק לשנה טובה

למרות שהוא עלול לקחת לא מעט זמן, שהולך בעיקר על הערבוב וההקצפה של הקפה, המתכון של הקפה הקוריאני מאוד פשוט. שימו לב שהמתכון מכיל כמות גדולה במיוחד של קפה ושל סוכר (2 כפות!), שמעניקות לקפה מתיקות גבוהה ומרירות חזקה יחסית. לכן אם תרצו "להחליש" את הקפה, אפשר להשתמש רק בחלק מהקצף שמכינים בשלב הראשון. קדימה, למתכון:

כמה זמן
5 דקות
כמה מנות
1
כמה קשה
קל
 

לפי המתכון הבסיסי, משתמשים ביחס שווה של קפה נמס, סוכר ומים רותחים. אפשר אמנם לשחק מעט עם הכמויות אם תרצו פחות מתוק או פחות מריר, אבל בכל מקרה כדי לקבל קצף מושלם צריך כמות יחסית גדולה של סוכר וקפה. ואפשר כמובן להכפיל את הכמויות אם רוצים להכין כמה כוסות.

מה צריכים:

  • 2 כפות קפה נמס
  • 2 כפות סוכר
  • 2 כפות מים רותחים
  • חופן קוביות קרח
  • חלב

מה עושים:

  1. לקערה גדולה ועמוקה מכניסים קפה נמס, סוכר ומים רותחים

  2. טורפים את הרכיבים עם מיקסר (הכי מהיר ויעיל), עם מטרפה (סבבה) או עם כף (לא מומלץ) עד לקבלת קצף סמיך

  3. בכוס גדולה ממלאים חלב וקרח

  4. עם כף יוצקים קצף-קפה בכמות הרצויה מהקערה לכוס, ומערבבים אם רוצים

סרטון הכנה:


סאבסקרייב:

הערות:

  • אי אפשר להכין את הקצף של הקפה הקוריאני בכמות קטנה, אבל אתם לא חייבים לשתות הכול באותה כוס, אפשר לכסות את הקצף שנשאר ולשמור במקרר
  • אל תתייאשו באמצע הערבוב, עם מטרפה או כף זה יכול לקחת גם 5 דקות של ערבוב נמרץ
  • במקום חלב קר וקרח אפשר למזוג חלב חם ולקבל קפה חם קרמי ומפנק

אפשר לשחק קצת עם הכמויות, כמו במתכון של שטרודל לקפה הקוריאני:

והנה 8 מתכונים לסוגים שונים של קפה קר.

בדוק יעניין אותך גם:

איך מכינים קפה ויראלי קפה נמס
בואו לעקוב זריז:
חם מהתנור:
חדש בארץ: יינות רוזה של יקב Domaine de la Castinelle מפרובנס, צרפת

חדש בארץ: יינות רוזה של יקב Domaine de la Castinelle מפרובנס, צרפת

"כל היום אני רק מצייר עם הפוכים, זה מרגיע אותי". הכירו את הקפה של Chacho's

"כל היום אני רק מצייר עם הפוכים, זה מרגיע אותי". הכירו את הקפה של Chacho's

קפה עלית השיקה לראשונה פולי קפה שלמים לצרכנים ביתיים. טעמנו

קפה עלית השיקה לראשונה פולי קפה שלמים לצרכנים ביתיים. טעמנו

המשטרה: "ניכנס לבתים ונאכוף התקהלויות אסורות בסילבסטר"

המשטרה: "ניכנס לבתים ונאכוף התקהלויות אסורות בסילבסטר"

griin – לשתות אספרסו מפולי קפה שנקלו לפני דקה, אצלכם במשרד

griin – לשתות אספרסו מפולי קפה שנקלו לפני דקה, אצלכם במשרד

שווה לעקוב בפייסבוק:
אנחנו בכל מקום:
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Instagram
קטגוריות:

קפה
אלכוהול
אכלו לי שתו לי
420

מה זה פה:

מגזין שותים הוא מקום לכל מה שאנחנו אוהבים – קפה, אלכוהול, אוכל (בעיקר קינוחים) וקנאביס. לא בהכרח בסדר הזה ולפעמים ביחד. כותבים על מה שהיינו רוצים לקרוא.

צרו איתנו קשר

© מגזין שותים