אם יש דבר אחד שהחום של הקיץ הישראלי דורש – זה קפה קר, עדיף עם המון קרח, שיעזור לצנן מעט את הגוף. בלי הרבה חפירות, הנה תשעה סוגים של קפה קר, חלק כוללים גם מתכונים. אם תרצו להמתיק עשו זאת עם מי סוכר, ולא עם סוכר רגיל, שלא נמס בקפה קר:
שקרטו (Shakerato)
גרסה מנוערת, מושקעת ומפנקת הרבה יותר של אספרסו על קרח. השקשוק של המרכיבים יוצר קפה במרקם קרמי, סמיך ומרענן עם קצף טבעי שיוצא מהקפה. כל מה שאתם צריכים זה מנה כפולה של אספרסו, חופן קוביות קרח, קצת מי סוכר אם תרצו להמתיק, ושייקר לניעור. מכניסים את המרכיבים לשייקר, משקשקים במשך 20-25 שניות, ומוזגים לכוס גדולה – עם קרח או בלי. קליק כאן למתכון המלא.
אפוגטו
אספרסו על גלידה. במתכון הקלאסי משתמשים בגלידת וניל, אבל אפשר לגוון עם כל טעם של גלידה שמתחבר לכם לטעם של הקפה – שוקולד, אגוזים, או אפילו פיסטוק לאמיצים. בעיקרון האיטלקים קודם אוכלים את הגלידה ואז שותים את הקפה שנשאר, אבל מי אנחנו שנחליט לכם איך לשתות.
אספרסו על קרח
כשמו כן הוא – אספרסו שמוזגים על קרח. איך להכין: ממלאים כוס קטנה בכמה קוביות קרח, מכינים מנת אספרסו במכונה האהובה עליכם (עם קפסולה או עם קפה טחון טרי), ומוזגים את האספרסו על הקרח. אפשר גם עם מנה כפולה של אספרסו
אספרסו טוניק
שילוב מעניין ומרענן של קפה עם מי טוניק. יש שיגידו שמדובר בחילול הקודש, אבל לא תדעו אם לא תנסו. מתכון: ממלאים כוס גבוהה עם המון קרח, מוזגים 3/4 כוס מי טוניק איכותיים, משלימים עם מנת אספרסו. אפשר גם עם קולד ברו (ראו בהמשך) במקום אספרסו.
קולד ברו
הקפה בחליטה הקרה שכבש את הקיץ הישראלי. מייצג את התפתחות הקפה של הגל השלישי. פולי הקפה נחלטים במים קרים לזמן ארוך של בין 10 ל-24 שעות. כדי להכין בבית תצטרכו פולי קפה טחונים גס, וצנצנת עם מים קרים. המתכון הבסיסי אומר 10 גרם קפה ל-100 מ"ל מים, אבל עם ניסוי וטעייה תמצאו את היחס שאתם אוהבים. אחרי שעות ההשרייה של הקפה במים, מסננים את הקפה הטחון החוצה, ונשארים עם קולד ברו שאפשר לשתות עם או בלי קרח, חלב או מים נוספים לדילול. הקפה יותר מתקתק ופחות חומצתי מקפה שנחלט במים חמים. תוכלו לקנות מכשירים ייעודיים להכנת קולד ברו, או פשוט להזמין אותו בבית קפה.
קפה קר בסגנון תאילנדי
Thai Style Coffee, כמו ששותים בתאילנד. קפה קר ומאוד-מאוד מתוק במרקם סמיך וייחודי. מערבבים כוס של קפה חזק (שהכנתם בפילטר, Aeropress, קולד ברו או שחור) עם המון קרח ו-2 כפות חלב מרוכז וממותק. אפשר להוסיף קצת חלב רגיל כדי לעדן את הטעם.
קפה קר (חלב עם אספרסו)
מה שכנראה תקבלו אם תבקשו "קפה קר" בבית קפה. בחו"ל קוראים לו Iced Latte. המתכון פשוט: בכוס גדולה ממלאים המון קרח, חלב קר ומנת אספרסו (או שתיים).
אמריקנו קר
קפה קר בגרסה הכי פשוטה, ולדעתנו גם הכי משעממת, אבל מה שעושה לכם את זה. כמו הסעיף הקודם, אבל במקום חלב ממלאים את הכוס במים קרים.
קפה קוריאני (Dalgona)
המתכון שהתחיל כאתגר טיק-טוק והפך לסנסציה של תקופת הקורונה. מקציפים 2 כפות קפה נמס עם 2 כפות סוכר, ואת התוצאה הקרמית מניחים מעל חלב קר עם הרבה קרח. מתוק בהגזמה, אבל קר ומפנק. למתכון המלא לקפה דלגונה קוריאני.