טיול בתאילנד הוא אף פעם לא חופשה של סופ"ש קצר או כמה ימים, בדרך כלל טסים לשבועיים מינימום. ואם אתם לא ממש מסתדרים בלי קפה טוב של בוקר, יש כמה דברים שאתם צריכים לדעת על הקפה בתאילנד לפני שאתם עולים על טיסה, כי יש מספר הבדלים משמעותיים בין הקפה שתזמינו בתאילנד לבין כוס הקפה המוכרת לכם מבתי הקפה בארץ. עלינו על טיסה לתאילנד, לגמנו עשרות כוסות קפה, והמסקנות לפניכם:
1. התפריט
כמעט בכל מקום שתגיעו אליו בתאילנד, בין אם מדובר בדוכן רחוב או במסעדה, בתפריט הקפה תופיע רשימת האפשרויות המוכרת לנו (אספרסו, קפוצ'ינו, לאטה, מוקה ועוד) כשביחס לכל סוג ניתן לבחור אם יוגש קר או חם (ולפעמים גם קפוא). האופציה הקרה בדרך כלל תעלה בסביבות ה-20 באט יותר (תוספת של בערך 2.5 שקלים), והרבה פעמים תגיע בכוסות ענק שמספיקות בכיף גם לשני אנשים.
2. המתיקות
התאילנדים אוהבים מתוק. מאוד מתוק. ככה שאם התרגלתם להזמין בארץ כוס קפה קר ולקבל לידה מי סוכר כדי להמתיק את הקפה במידה שמתאימה לכם – בתאילנד ברירת המחדל היא הפוכה. הקפה הקר מגיע מתוק עד כדי בחילה. אז אם אתם לא רוצים לשתות שני שלוקים ולזרוק את כל הכוס בגלל חשש לסוכרת, כדאי לא לשכוח לבקש מהמלצרית לא להוסיף סוכר. ההמלצה בעניין המתיקות תקפה לקפה קר בלבד, את הקפה החם הם מכינים כרגיל.
3. המרירות
לפולי הקפה בתאילנד טעם מריר יחסית. גם אם תזמינו את הקפה הקר, הממותק בהגזמה, לא תוכלו שלא לשים לב לכך שבעת הכנת הקפה התאילנדים משתמשים בפולים מרירים מאלו שאנחנו רגילים אליהם בארץ. אם אתם שותים קפה קר המרירות יכולה להוות דווקא ניגוד נחמד, אבל אם הזמנתם קפה חם יכול להיות שהקפה יהיה לכם מריר מדי.
לעתים הקפוצ'ינו שתקבלו יהיה מריר בגלל סיבה נוספת – בהרבה מקומות הבריסטה יקציף את החלב בטמפרטורה חמה מדי, מה שמפחית את המתיקות הטבעית של החלב.
4. פשוט קפה
באיטליה, כידוע, אם תזמינו פשוט "קפה" המלצר יחזור אליכם עם כוס של אספרסו. בתאילנד, לעומת זאת, תקבלו קפה בגרסה שמזכירה יותר אמריקנו.
5. פחיות קפה
אמנם בארץ אנחנו שותים המון קפה, בבית, בעבודה ובבתי קפה, אבל הקונספט של להיכנס לסופר ולצאת עם פחית קפה קר לא כל כך נפוץ. התאילנדים, לעומת זאת, שותים יחסית הרבה קפה קר מוכן מפחיות, ובכל סניף של 7-eleven תמצאו מבחר רחב של סוגים וטעמים שונים של קפה קר, במחירים נמוכים של בין 1 ל-3 ש"ח לפחית. שתי החברות ששולטות בענף הן Nescafe ו-Birdy. רק אל תשכחו את סעיף המתיקות – גם הקפה המוכן בפחיות מיועד לחך התאילנדי שאוהב ממש מתוק.
המלצה אחרונה לסיום – אפשר לוותר על רשתות הקפה המוכרות והנתפסות כעצירת חובה בעיני ישראלים שמטיילים בחו"ל (סטארבקס, מישהו?). המחירים בתאילנד של הרשתות הבינלאומיות לא שונים בהרבה מהמחירים באירופה (בסביבות 20 ש"ח לכוס קפה), בעוד שבתאילנד אפשר למצוא כוס קפה כמעט בכל פינה, ובמחירים מצחיקים, שיכולים להגיע גם ל-4 ש"ח לכוס. אגב מחירים מצחיקים, זה הזמן להתנסות בסוגים שונים של קפה שלא הכרתם, או ששמעתם עליהם ואף פעם לא יצא לכם לטעום (כמו מוקה, מאצ'ה, ועוד) – גם אם לא יהיה לכם טעים, מקסימום בזבזתם כמה שקלים.