מגזין שותים
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
מגזין שותים
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
מגזין שותים › קפה

פפואה גינאה החדשה: המדינה ההררית שמפיקה קפה ספיישלטי אקזוטי

איתי שקד | 8 בדצמבר 2023, 13:44

פפואה גינאה החדשה, מדינה השוכנת על חצי אי בדרום מערב האוקיינוס השקט, ידועה כיצואנית של קפה יוצא דופן • מה מיוחד בשיטות הגידול ובטרואר בפפואה גינאה החדשה, כמה הקפה משפיע על כלכלת המדינה, ואיך כדאי לקלות ולשתות אותו? • סיפורי קפה

צבעי פנים טקסיים שבטיים בפפואה גינאה החדשה. צילום: Bob Brewer

קפה ייחודי נוסף שמצא את מקומו אצלנו בקפה בשוק והפך גם הוא לחלק ממסורת הקלייה שלנו של קפה איכותי, הוא הערביקה שמגיעה מיערות הגשם של פפואה גינאה החדשה. אנו משתמשים בפפואה סיגרי AA, ערביקה חד-זנית שיש כבר לה מועדון לקוחות קבועים. אך קודם קצת רקע:

>> בואו לטעום את הזוכים בתחרות "הקפה הטוב בישראל" לשנת 2025

פפואה גינאה החדשה, מדינה השוכנת על חצי אי בדרום מערב האוקיינוס השקט, ידועה כיצואנית של קפה יוצא דופן. האדמה הוולקנית רוויית המינרלים, ההרים הגבוהים ותנאי האקלים הסב-טרופי הנוח, הופכים את פפואה לאזור אידיאלי לגידול פולי קפה באיכות גבוהה. הקפה שמפיקים הפולים מפפואה ידוע במורכבות ובאיזון טעמים ייחודי, הוא מציג גוף בינוני עד מלא, עם חומציות מעודנת, שהיא גם תוססת וגם מרעננת. פרופיל טעמיו עשיר, עם רמזים של פירות טרופיים, תבלינים ולעתים אף רמזים לשוקולדיות.

אדמה וולקנית ואקלים טרופי - הר געש בפפואה גינאה החדשה. צילום: JulesR
אדמה וולקנית, הרים ואקלים טרופי – הר געש בפפואה גינאה החדשה. צילום: JulesR

מה מיוחד באופן גידול הקפה במדינה הטרופית?

גידול וייצור הקפה בפפואה גינאה החדשה מתבצע בעיקר על ידי חקלאים מקומיים שמטפחים את עצי הקפה שלהם במטעים פרטיים. חקלאים אלה מפעילים שיטות חקלאות בנות קיימא ומסתמכים על שיטות מסורתיות, כמו שימוש בחומרי דישון אורגניים, בחירה ידנית של הדובדבנים הבשלים ביותר, ושימוש בשיטת העיבוד היבש לייבוש הפולים בשמש על ערוגות מוגבהות. ההקפדה הזו על איכות הטיפול בפולים ותשומת הלב האישית לפרטים הקטנים תורמים לטעמים הייחודיים של הקפה שהם מגדלים.

כמה תעשיית הקפה חשובה לכלכלה של פפואה גינאה החדשה?

מאוד. תעשיית הקפה ממלאת תפקיד משמעותי בכלכלת פפואה גינאה החדשה, ומספקת הזדמנויות תעסוקה והכנסה לאלפי חקלאים כפריים. הקפה הגיע לפפואה בסוף המאה ה-19 על ידי מתיישבי קולוניות גרמנים, אך למעשה, רק בשנות העשרים של המאה ה-20 גידול הקפה בחצי האי צבר תאוצה. שבטים ילידיים אימצו את חקלאות הקפה, מה שהוביל להשפעה כלכלית משמעותית ולהפיכתו של הקפה לחלק בלתי נפרד מהתרבות של פפואה. כיום, חקלאות ופיתוח זני הקפה תורמים באופן משמעותי לכלכלת המדינה, והקפה מוביל את רשימת התוצרים החקלאים שמיוצאים מהמדינה. התעשייה משקיעה רבות בפיתוח תשתיות מקומיות – כמו מתקני עיבוד, גידול וייבוש משופרים ורשתות תחבורה ענפות – כדי להבטיח ייצור, שינוע וייצוא יעיל של פולי הקפה.

אזור הררי בפפואה גינאה החדשה. צילום: Vika Chartier
רכס הרים בפפואה גינאה החדשה. צילום: Vika Chartier

באיזה זן של קפה מפפואה משתמשים בקפה בשוק?

בחנות אנו משתמשים בערביקה חד-זנית שנקראת פפואה Sigri AA. היא מגיעה מחוות סיגרי הייחודית שממוקמת בעמק Waghi באזור ההרים של מערב פפואה, בגובה של כ-1,525 מטרים מעל פני הים. חוות סיגרי ידועה בשיטות גידול וטיפוח מוקפדות ויצירתיות במיוחד, ובמחויבות להפקת קפה ערביקה ברמת ספיישלטי. האותיות AA מתייחסות לגודל של הפולים, גדול מהרגיל, ממש כמו הקניה AA שמגיעה מאפריקה. אנו קולים את הפולים בקלייה בהירה ומורכבת – על כך אולי בטור אחר יום אחד – כדי להגיע לרמה גבוהה של מיצוי הטעמים והאיכויות של הקפה. ראוי לציין שהקלייה הבהירה, שמדגישה איכויות של עומק בטעם ומתיקות, מתאימה בעיקר למשקאות פילטר של הגל השלישי, לפרנץ' פרס, ומעולה גם לקפה שחור – אך אינה מתאימה כל כך למשקאות האספרסו השונים.

וכמה מילים לסיכום?

ובכן, בין אם ניהנה ממנו בקפה שחור או בחליטת פילטר עדינה, הקפה מפפואה מציע חוויה שובת לב. עם כל לגימה, אפשר להתענג ולדמיין את הג'ונגלים הטרופיים ולהעריך את העבודה הקשה והאומנות הנלווים לייצור קפה יוצא דופן זה, שהוא לא פחות מעדות למורשת התרבותית העשירה של המדינה האקזוטית, ולמסירותה להפקת קפה באיכות יוצאת דופן. לבריאות!

  • למה לקפה ערביקה מסומטרה יש טעם כל כך ייחודי?
  • גוגן וקפה מטהיטי: אומנות, ג'ונגלים וקפה של סבתא במושב
טקס שבטי בפפואה גינאה החדשה. צילום: Bob Brewer
טקס שבטי בפפואה גינאה החדשה. צילום:
Bob Brewer
אל תפספסו, עקבו אחרי מגזין שותים >>
ויש עוד הרבה גם באינסטגרם >>
טורים אישיים סיפורי קפה

איתי שקד

הכותב הוא אמן תל אביבי - צייר, סופר ("סרטים ביתיים", "סקס בינלאומי וסיפורים אחרים", "סיפורי העיר", והספר הרביעי החדש "טאבו ויצרים"), קולה קפה ומנהל את חנות "קפה בשוק" בשוק הכרמל.
לכל הכתבות והטורים של איתי שקד

בדוק יעניין אותך גם:

בואו לעקוב:

חם מהתנור:
הנווד השמח ביותר בעולם: "הקפה הכי טוב בניו זילנד, אבל גם בתל אביב הקפה משובח"

הנווד השמח ביותר בעולם: "הקפה הכי טוב בניו זילנד, אבל גם בתל אביב הקפה משובח"

טעמתי כמה קפה שאפשר, וגיליתי שסצנת הספיישלטי של פראג נהדרת

טעמתי כמה קפה שאפשר, וגיליתי שסצנת הספיישלטי של פראג נהדרת

תפוח בדבש, ראש של דג וקברנה סוביניון: יינות מומלצים לראש השנה

תפוח בדבש, ראש של דג וקברנה סוביניון: יינות מומלצים לראש השנה

הטרנד של הקיץ: יינות שצריך לשתות עם קרח, והמותג הצרפתי שנותן תמורה גבוהה למחיר הנגיש

הטרנד של הקיץ: יינות שצריך לשתות עם קרח, והמותג הצרפתי שנותן תמורה גבוהה למחיר הנגיש

יומיים של פסטיבל בירה בדיזנגוף סנטר

יומיים של פסטיבל בירה בדיזנגוף סנטר

קפה של בוקר עם אֵלְ-לַמָה: בקצה הג'ונגל על שפת הים

קפה של בוקר עם אֵלְ-לַמָה: בקצה הג'ונגל על שפת הים

מה חושבים בעלי בתי קפה על לקוחות שיושבים עם לפטופ? "תזמינו, זה עסק שצריך להתקיים"

מה חושבים בעלי בתי קפה על לקוחות שיושבים עם לפטופ? "תזמינו, זה עסק שצריך להתקיים"

בין מסורת לפוליטיקה, יש בקולומביה ילדים שכבר שותים קפה ספיישלטי

בין מסורת לפוליטיקה, יש בקולומביה ילדים שכבר שותים קפה ספיישלטי

מבוורלי הילס לשוק הכרמל: מה באמת חסר לקפה בלוס אנג'לס?

מבוורלי הילס לשוק הכרמל: מה באמת חסר לקפה בלוס אנג'לס?

לכל מי שפספסו, ככה נראתה חגיגה אמיתית של קפה

לכל מי שפספסו, ככה נראתה חגיגה אמיתית של קפה

מבריסטה ביתי למאסטר קפה: 5 שדרוגים לחוויית הקפה היומית שלך

מבריסטה ביתי למאסטר קפה: 5 שדרוגים לחוויית הקפה היומית שלך

הופמן מתרחב: מה קורה כשלבר היין השכונתי נכנס קפה ישראלי בניחוח איטלקי

הופמן מתרחב: מה קורה כשלבר היין השכונתי נכנס קפה ישראלי בניחוח איטלקי

פסטיבל הקפה שהביא את הפריפריה לתל אביב וחיבר בין ספיישלטי, שוקולד ואומנות משדה הקרב

פסטיבל הקפה שהביא את הפריפריה לתל אביב וחיבר בין ספיישלטי, שוקולד ואומנות משדה הקרב

מגזין שותים בכל מקום:
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
קטגוריות:

קפה
אלכוהול
אכלו לי שתו לי
420

מה זה פה:

מגזין שותים הוא מקום לכל מה שאנחנו אוהבים – קפה, אלכוהול, אוכל ושמח. לא בהכרח בסדר הזה ולפעמים ביחד. כותבים על מה שהיינו רוצים לקרוא, ובגובה העיניים.
אודות
צרו קשר

© מגזין שותים