לא עוד קרואסון וקפה בטייק-אוויי: סטודיו הקפה החדש של Concept:Coffee הוא חלל ששם את הקפה במרכז, עם טעימות מודרכות, סדנאות קפה, מפגשים קהילתיים ושקיפות מקסימלית • "הסיפור הוא האתיקה שמאחורי הקפה, כל עוד הקפה הוא אתי אז תשתו אותו איך שבא לכם. אני גיק, זה מה שמניע את הכול"

ברחוב קטן ליד הים, סמוך לכיכר השעון, על התפר בין תל אביב ליפו, נפתח השבוע מקום חדש – שממשיך את ההתפתחות של תרבות הקפה המקומית. זה לא בית קפה עם שולחנות ותפריט סטנדרטי, זה סטודיו קפה, חלל חדשני שמבקש להחזיר את הקפה למהותו: חוויה אנושית, קהילתית ומלאת טעם.
"פעם, שתיית קפה הייתה טקס", מספר בהתלהבות אבן גואל, היזם של Concept:Coffee, כשהוא מתאר את החזון שלו. "היינו מתכנסים סביבו, משתפים סיפורים, חווים אותו יחד. היום הקפה הפך לסחורה, למוצר צריכה – משהו שאנחנו לוגמים תוך כדי פגישה או שותים בדרך עם קרואסון. אני רוצה להחזיר את הרגע הזה, שבו אנשים עוצרים, מסתכלים אחד על השני, ושותים קפה ביחד".

בראש המיזם עומד כאמור אבן, חובב קפה מושבע עם חזון גדול, שהפך את החיים שלו סביב המשקה. בסטודיו של קונספט, הכול סובב סביב הטקסיות של הקפה. זה לא מקום שבו תמצאו אנשים שקועים במסכים או ממהרים להזמין הפוך לקחת. כאן הקפה הוא הכוכב, והחלל תוכנן כדי לחוות אותו וללמוד עליו. "אני רוצה שאנשים ירגישו את המורכבות של הקפה, שיבינו כמה הוא אישי ואנושי", אומר אבן.
בחצי השנה שקדם להשקת הסטודיו, אבן ערך מפגשים קהילתיים חינמיים שהביאו יחד יותר מ-600 חובבי קפה. "אני מאמין שזו עבודה חשובה, זה העתיד של הקפה". המפגשים האלה, שבהם משתתפים טועמים, לומדים ומדברים על קפה, הם רק ההתחלה. הסטודיו יציע מגוון סדנאות, הדרכות ואירועים מיוחדים שמתאימים לכל רמות הידע – ממתחילים סקרנים ועד בריסטות מנוסים.
"מי שנכנס לכאן יכול לקבל חוויה מלאה", הוא מסביר, "אני מגיש כאן סדרה של סוגים שונים של קפה, כל אחד עם סיפור משלו. על כל קפה אפשר לדעת בדיוק מאיפה הוא מגיע – ברמת החווה, או ברמת החקלאי או ברמת תחנת השטיפה. ואין פה תערובות. את כל פולי הקפה כאן אני בוחר בעצמי דרך יבואנים שקופים לחלוטין. הסיפור הוא האתיקה שמאחורי הקפה, כל עוד הקפה הוא אתי אז תשתו אותו איך שבא לכם. אני לא אגיד לכם איך לשתות את הקפה, אלא איך לקנות אותו".

השקיפות והאתיקה מבחינת אבן הן ערכים חשובים, הוא אף מדפיס על האריזות בדיוק כמה שילם עבור כל קפה: "אני חושב שזה חשוב מאוד, ואף אחד אחר לא עושה את זה. כשהתחלתי לעשות את זה אמרו לי שזה משוגע, שאף אחד לא רוצה לדעת. אבל האמת היא שאנשים פשוט עוד לא יודעים עד כמה הם רוצים לדעת".
התשוקה של אבן לקפה היא לא משהו שנולד אתמול. "זה בדם שלי", הוא מודה, "אפילו כשעבדתי כמאבטח בשגרירות ארה"ב, הייתי מדבר על קפה עם האנשים סביבי. ידעתי שאני לא רוצה לעשות שום דבר אחר". החלום הזה, שהתבשל במשך שנים, התגשם בסטודיו – חלל שהוא לגמרי שלו, שבו הוא יכול לדבר על קפה, ללמד על קפה ולהפוך את הקפה לחוויה חיה ונושמת. "אני גיק, לפעמים זה מציק", הוא צוחק, "אבל זה מה שמניע את הכול. כל קפה שאתם טועמים פה – אני קולה, אני בוחר, אני עומד מאחוריו. אם הוא טוב – זה בזכותי. אם לא – גם זה עליי".

- SIG Cafè: בית קפה ספיישלטי חדש עם דיוק של מעבדה, אבל נגיש ולא מתנשא
- 400 חובבי קפה הגיעו לתערוכת "קפה ישראלי" הראשונה בתל אביב
אז מה מחכה לכם בסטודיו הקפה של קונספט? מפגשי קאפינג שבהם תגלו טעמים חדשים, סדנאות שיראו לכם איך להפיק את המיטב מהפולים, ואירועים שבהם הקפה הוא לא רק משקה, אלא שפה שמחברת בין אנשים. "אני לא מנסה להיות בית קפה, שאנשים יבואו לעבוד פה עם הלפטופ", מדגיש אבן, "אלא להיות חלל שבו הקפה מתעורר לחיים, מקום שבו קפה חוזר להיות קפה – מורכב, אנושי ומלא קסם".
וסידרנו לכם גם 10% הנחה על כל הסדנאות וההדרכות בסטודיו החדש עד סוף חודש אפריל (אנחנו לא מרוויחים מזה כלום), עם קוד קופון SHOTIM באתר של Concept:Coffee.
Concept:Studio
כניסה בהזמנה מראש בלבד
יונתן רטוש 2, תל אביב-יפו