מגזין שותים
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
מגזין שותים
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
מגזין שותים › קפה

אנשי הקפה בשוּק: אספרסו כפול, סוֹדה והגנה על ילדים במרחב הסייבר | סיפורי קפה

איתי שקד | 4 ביוני 2023, 12:51
אספרסו כפול וסודה. צילום: איתי שקד

מעבר להיותה חנות תל אביבית ותיקה עם היסטוריה מקומית ארוכת שנים, קפה בשוק היא גם מקום מפגש לטיפוסים נהדרים – תל אביבים, מבקרים ותיירים מכל העולם. הפינה החדשה שלנו במסגרת סיפורי קפה, אנשי הקפה בשוק, חושפת סיפורים אקזוטיים של לקוחות קבועים ומסקרנים. הפעם אנו משוחחים עם זאב רובינשטיין.

זאב הוא הייטקיסט יליד תל אביב, ולמעשה, מכיר את החנות הפינתית שלנו מאז שהיה ילד. בכל בוקר, כשהוא לוקח את בתו הקטנה לגן שבקצה השוק, הוא יושב אצלנו לקפה של בוקר. תפסתי אותו לשיחה על זכרונות תל אביביים, על הייטק, על שווקים ברחבי העולם וכמובן – על קפה. בואו נתחיל:

זאב רובינשטיין. הייטקיסט, סטארטאפיסט, יזם בינלאומי ובעיקר אבא לתמר ויובל

"אני תל אביבי כל חיי. למעשה, אני דור שלישי בתל אביב. המשפחה של אימי עלתה בעלייה השנייה מפולין, ואבא שלי עלה עם אימו מרומניה ב-1948 אחרי המלחמה, כשהוא היה בן שמונה. מאז שנולדתי, לפני קצת יותר מ-40 שנה בבית היולדות בקריה, גדלתי בצפון העיר. הדירה הראשונה ששכרתי הייתה קצת דרומית יותר, במתחם בזל בצפון הישן.

אני קונה בשוק הכרמל כבר 35 שנה. בתור ילד, שתי הסבתות לקחו אותי, בנפרד, לקנות ולהסתובב בשוק. לאחר מכן אימי לקחה אותי גם כן. היא עבדה קרוב מאוד לשוק, בלב העיר, יבנה-מונטיפיורי, ולימים הקמתי שם חברה בעצמי – סטארטאפ של הגנה על ילדים במרחב הסייבר, שנקרא Jiminy ונמכר לתאגיד ביטוח אמריקאי גדול.

איתי שקד וזאב רובינשטיין מחפשים זווית #1. צילום: איתי שקד
איתי שקד וזאב רובינשטיין מחפשים זווית #1

הפינה האהובה עליי בכרמל היא האטליז הישן של זאב אוסובלנסקי בכניסה לשוק. מגיל צעיר מאוד, בכל יום שישי התייצבנו אני ואבא בשש בבוקר כדי לרכוש את הפסטרמה הראשונה, הטרייה ביותר, לפני שתיגמר. מדי פעם בחגים, בחופשות, בשביתות או בימים שלא התחשק, אבא היה לוקח אותי אחרי השוק לבתי קפה ברחוב דיזנגוף או לשיטוטים בנמל בשמש, במקום ללכת לבית הספר. זו הייתה הברזה ממלכתית שכזאת. וולונטרית.

סבתי הייתה קונה במשך שנים קפה שחור עם הל בבית המסחר של אדון שטרן הזקן, כך שלבטח ביקרתי בחנות הקפה לראשונה בגיל צעיר למדי. כשבתי הקטנה החלה ללכת לגן הילדים שבקצה השוק, התחלתי לשתות אצלכם את הקפה של הבוקר. היום נפתח עם אספרסו כפול קצר, סודה קרה ושיחה מרתקת עם איתי על ענייני דיומא, מוזיקה וספרות – והכול בפרספקטיבה תל אביבית. תוך כדי אנחנו צופים בשוק מתעורר ובסוחרים שפותחים את הבסטות ושותים גם כן קפה של בוקר".

  • אנשי הקפה בשוק: "פרחים, פיצוּחים ומקיאטו פינוקים"
  • פולי קפה קניה AA: כי הגודל כן קובע
זאב רובינשטיין בשוק הכרמל. צילום: איתי שקד
זאב רובינשטיין בשוק הכרמל. צילום: איתי שקד

משקה אהוב?
"אספרסו כפול קצר וסודה, או תה יסמין קר גדול. את האספרסו אני אוהב מתערובת הבית, היא טעימה במיוחד".

למה דווקא תערובת הבית? מה אתה אוהב בחוויית הקפה שלך איתה?
"תערובת הבית ושווקים זה שילוב מנצח. דוכני תבלינים בשווקים ברחבי העולם תמיד מכינים 'תערובת הבית', כבר מאות שנים. תערובת הבית מכוונת למגוון רחב של רוכשים ולכן מעודנת ועדינה יחסית, אך בנוסף מבטאת גם עונתיות ומגמות בהיצע קפה, כך שהיא דינמית ומשתנה".

  • קוסטה ריקה טָרָזוּ, פירות של שמש ממרכז אמריקה
  • אספרסו איטלקי צֶ'נטוֹ פֶּרצֶ'נטוֹ, אפילו האפיפיור התאהב
איתי שקד וזאב רובינשטיין מחפשים זווית #2. צילום: איתי שקד
איתי שקד וזאב רובינשטיין מחפשים זווית #2

משהו נוסף עליך?
"כן! מחפש מפתחי בקאנד!"

תודה זאב. נתראה בקרוב.

אל תפספסו, עקבו אחרי מגזין שותים >>
ויש עוד הרבה גם באינסטגרם >>
אנשי הקפה בשוק בתי קפה בתל אביב חנויות קפה טורים אישיים סיפורי קפה ראיונות תל אביב

איתי שקד

הכותב הוא אמן תל אביבי - צייר, סופר ("סרטים ביתיים", "סקס בינלאומי וסיפורים אחרים", "סיפורי העיר", והספר הרביעי החדש "טאבו ויצרים"), קולה קפה ומנהל את חנות "קפה בשוק" בשוק הכרמל.
לכל הכתבות והטורים של איתי שקד

בדוק יעניין אותך גם:

בואו לעקוב:

חם מהתנור:
להכין קפה בלי ללכלך את השיש: התוספת החדשה למקינטה שלכם

להכין קפה בלי ללכלך את השיש: התוספת החדשה למקינטה שלכם

קפה מנומר, וחטאים מתוקים במילאנו | אנשי הקפה בשוק

קפה מנומר, וחטאים מתוקים במילאנו | אנשי הקפה בשוק

6 בתי קפה חדשים יחסית בתל אביב, שמגישים פולי ספיישלטי מקלייה מקומית

6 בתי קפה חדשים יחסית בתל אביב, שמגישים פולי ספיישלטי מקלייה מקומית

מילקי ממולדה-תות, דוריטוס שום לצעירים וגבינת שמנת ללא חלב: חדש על המדף

מילקי ממולדה-תות, דוריטוס שום לצעירים וגבינת שמנת ללא חלב: חדש על המדף

מטחנה חדשה של KinGrinder, פופ-אפים בבתי קפה ומבצעי בלאק פריידיי: חדשות הקפה

מטחנה חדשה של KinGrinder, פופ-אפים בבתי קפה ומבצעי בלאק פריידיי: חדשות הקפה

כוס תרמית מתנה וקפה ב-10 ש"ח, באחד האזורים היקרים בתל אביב

כוס תרמית מתנה וקפה ב-10 ש"ח, באחד האזורים היקרים בתל אביב

Bazzara: היוקרה של הקפה האיטלקי נולדה בטרייסטה

Bazzara: היוקרה של הקפה האיטלקי נולדה בטרייסטה

קפה מאוריציו הקים מפעל קלייה חדש: "בעקבות המלחמה הבנתי שחשוב לעבוד מול עסקים כחול-לבן"

קפה מאוריציו הקים מפעל קלייה חדש: "בעקבות המלחמה הבנתי שחשוב לעבוד מול עסקים כחול-לבן"

אִיקִיגָאי בקפה: איך עבודה בבית קפה עוזרת לנו למצוא משמעות

אִיקִיגָאי בקפה: איך עבודה בבית קפה עוזרת לנו למצוא משמעות

בית קפה חדש, מטחנת קפה חדשה וחלב חדש: חדשות הקפה

בית קפה חדש, מטחנת קפה חדשה וחלב חדש: חדשות הקפה

אהבה בינלאומית על הבר, עם מִיה

אהבה בינלאומית על הבר, עם מִיה

לא רק טריוּת: 5 סיבות לבחור דווקא קפה של בתי קלייה מקומיים

לא רק טריוּת: 5 סיבות לבחור דווקא קפה של בתי קלייה מקומיים

הודו בדרום תל אביב (בקטע טוב): 4t Cafe מביא קפה ספיישלטי למבצר

הודו בדרום תל אביב (בקטע טוב): 4t Cafe מביא קפה ספיישלטי למבצר

מגזין שותים בכל מקום:
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
קטגוריות:

קפה
אלכוהול
אכלו לי שתו לי
420

מה זה פה:

מגזין שותים הוא מקום לכל מה שאנחנו אוהבים – קפה, אלכוהול, אוכל ושמח. לא בהכרח בסדר הזה ולפעמים ביחד. כותבים על מה שהיינו רוצים לקרוא, ובגובה העיניים.
אודות
צרו קשר

© מגזין שותים