מגזין שותים
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
מגזין שותים
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
מגזין שותים › קפה

הפוּך חלש, אספרסו קצר וסרטים של רוֹנית אלקבץ | סיפורי קפה

איתי שקד | 16 ביולי 2023, 05:05
הזוג סנדרה וסטפן שותים קפה בשוק הכרמל. צילום: איתי שקד

במסגרת מדור "סיפורי קפה", מדי פעם אני מארח את אנשי הקפה בשוק – חברים ולקוחות קבועים אצלנו בחנות הקפה בשוק התל אביבי, אשר מעבר להיותם חובבי קפה אדוקים, יש להם גם סיפורים מקוריים. בכל הטורים בפינה זו, אנשי הקפה בשוק עונים על שאלותיי ומשתפים בחוויותיהם האקזוטיות.

השבוע אנו משוחחים עם סנדרה וסטפן החמודים, מהלקוחות הקבועים של ימי שישי בבוקר ואנשי שיחה מרתקים. סנדרה היא מתרגמת וסטפן יועץ עסקי בינלאומי. שניהם עלו לארץ, בנפרד, לפני כשלושים שנה, נפגשו באירוע של ארגון לתת ומאז הם ביחד. נפגשנו בוקר אחד לשיחה על אתגרי התרגום של סרטי קולנוע משפה לשפה, על לקיחת סיכונים עסקיים, ופל בלגי, קממבר, וכמובן – על קפה. בואו נתחיל:

סנדרה וסטפן. מתרגמת סרטים ויועץ עסקי בינלאומי

סנדרה: "אני מתרגמת מעברית ואנגלית לצרפתית, עם עדיפות לקולנוע, תסריטים וכתוביות לסרטים. תרגמתי סרטים של רונית ושלומי אלקבץ, עמוס גיתאי, איתן פוקס, אבי נשר, קרן ידעיה ועוד הרבה במאים.יות ישראלים.יות. תרגום כתוביות דורש אמנם נאמנות לדיאלוג, אך גם דיוק בהעברה של האווירה, של סיפורן של הדמויות, היחסים ביניהן, הרקע התרבותי של הסרט, ובכלל, שיהיה מובן לצופה שמגיע מרקע תרבותי אחר. מאתגר!"

סטפן: "אני יועץ עסקי. מלווה חברות בפיתוח עסקי בחו"ל, משלב האסטרטגיה ועד לשלב איתור סוכנים ומפיצים. אוהב לפגוש מגוון חברות במגוון תחומים ברחבי הארץ. מאוד מעריך יזמות ולקיחת סיכונים למען רעיון שרוצים לתרגם למעשים. זה תהליך מורכב ולא מובן מאליו".

סנדרה, סטפן ואיתי שקד בקפה בשוק. צילום: איתי שקד
סנדרה, סטפן ואיתי שקד בקפה בשוק. צילום: איתי שקד
  • אנשי הקפה בשוּק: אספרסו כפול, סוֹדה והגנה על ילדים במרחב הסייבר
  • אנשי הקפה בשוק: "פרחים, פיצוּחים ומקיאטו פינוקים"

מאיפה אתם במקור?
סנדרה:
"אני מבריסל שבבלגיה. ארץ הצ'יפס, השוקולד, הוופל הבלגי (gaufre), וכמובן, הבירה והקפה. המולדת של ז'ק ברל ורנה מגריט. לישראל הגעתי בסיום הלימודים בתקשורת ועיתונאות לפני 35 שנה. מבריסל ישר לתל אביב של סוף שנות השמונים. התאהבתי בעיר, ונשארתי".

סטפן: "אני גדלתי בצרפת, בעיר בשם קאן (Caen), עיר הבירה של מחוז קלבדוס שבנורמנדי. לא להתבלבל עם קאן-Cannes של הסרטים, שבדרום צרפת. חייתי על יד התעלה, החופים אליהם פלשו כוחות הברית במלחמת העולם השנייה. מעבר לכפרים הציוריים, מרשים ביותר גם המפגש בין הים האפור-כחול לבין השדות הירוקים. האזור בו גדלתי ידוע בזכות המשקה קלבדוס, הסיידר וגבינת הקממבר – על בסיס חלב לא מפוסטר, הכי טעים! הגעתי לתל אביב בסיום התואר השני באנגליה בקיץ 1993. גרתי שלוש שנים באזור רמת אביב ואז עברתי למרכז, אל לב העיר. אנחנו מגדלים כאן את הבנות שלנו, טליה ותמר".

"אנחנו קונים בשוק הכרמל כבר 10 שנים בערך. קונים כאן בעיקר בגלל הטריות, האווירה, הצבעוניות והטעימוּת. אוהבים את הסמול טוק עם הטיפוסים של השוק. אנחנו כאן כל יום שישי. מגיעים מוקדם, שותים קפה אצלכם ועושים קניות לכל השבוע. הפינה האהובה עלינו בשוק נמצאת בספסלים המוצלים למטה בקצה רחוב הכרמל, מול מסוף הכרמלית, לצד הבורקס של הדתיים. בסוף הקניות אנחנו יושבים שם עם תושבי השכונה, משוחחים, אוכלים בורקס קטן, וזהו! הביתה! את הקפה שלכם גילינו במקרה. מאז הפעם הראשונה, העצירה בקפה בשוק הפכה למסורת. יושבים על הבר ומדברים על אומנות, ספרות, קולנוע, שותים קפה, זה נותן אנרגיה להמשך היום".

סנדרה וסטפן במעמקי שוק הכרמל. צילום: איתי שקד
סנדרה וסטפן במעמקי שוק הכרמל. צילום: איתי שקד

משקה אהוב?
סנדרה:
"הפוך קטן חלש, אבל לא חלש מדי, מתערובת איינשטיין".
סטפן: "אספרסו קצר, הפוך חזק, מקיאטו כפול – תלוי במצב רוח. אני הכי אוהב את הערביקה מסנטו דומינגו".

מדוע דווקא הקפה הזה? מה בחוויה איתו אתם אוהבים?
סנדרה:
"לאיינשטיין יש טעם פירותי מעודן, טעים מאוד".
סטפן: "אני אוהב את הטעם המאוזן אך מורכב של הסנטו. מרתק".

משהו נוסף עליכם?
סטפן: "מכורים לקפה של שישי בבוקר, השיחות עם איתי על הבר לפני שיוצאים למשימה של הקניות בשוק".
סנדרה: "גדלתי בבית של אוהבי קפה, קפה חזק. כל הילדות שלי בבריסל, התעוררתי כשריח הקפה מרחף ברחבי הדירה. אבל אני, שתיתי רק תה! ארל גריי! כך עד שגיליתי את הקפה-קרם בפריז ואת הקפה ההפוך בתל אביב".

קפה הפוך חלש ואספרסו קצר - הזוג סנדרה וסטפן. צילום: איתי שקד
הפוך קטן חלש ואספרסו קצר. צילום: איתי שקד

תודה סנדרה וסטפן. נתראה בקרוב.

אל תפספסו, עקבו אחרי מגזין שותים >>
ויש עוד הרבה גם באינסטגרם >>
אנשי הקפה בשוק בתי קפה בתל אביב חנויות קפה טורים אישיים סיפורי קפה ראיונות תל אביב

איתי שקד

הכותב הוא אמן תל אביבי - צייר, סופר ("סרטים ביתיים", "סקס בינלאומי וסיפורים אחרים", "סיפורי העיר", והספר הרביעי החדש "טאבו ויצרים"), קולה קפה ומנהל את חנות "קפה בשוק" בשוק הכרמל.
לכל הכתבות והטורים של איתי שקד

בדוק יעניין אותך גם:

בואו לעקוב:

חם מהתנור:
להכין קפה בלי ללכלך את השיש: התוספת החדשה למקינטה שלכם

להכין קפה בלי ללכלך את השיש: התוספת החדשה למקינטה שלכם

קפה מנומר, וחטאים מתוקים במילאנו | אנשי הקפה בשוק

קפה מנומר, וחטאים מתוקים במילאנו | אנשי הקפה בשוק

6 בתי קפה חדשים יחסית בתל אביב, שמגישים פולי ספיישלטי מקלייה מקומית

6 בתי קפה חדשים יחסית בתל אביב, שמגישים פולי ספיישלטי מקלייה מקומית

מילקי ממולדה-תות, דוריטוס שום לצעירים וגבינת שמנת ללא חלב: חדש על המדף

מילקי ממולדה-תות, דוריטוס שום לצעירים וגבינת שמנת ללא חלב: חדש על המדף

מטחנה חדשה של KinGrinder, פופ-אפים בבתי קפה ומבצעי בלאק פריידיי: חדשות הקפה

מטחנה חדשה של KinGrinder, פופ-אפים בבתי קפה ומבצעי בלאק פריידיי: חדשות הקפה

כוס תרמית מתנה וקפה ב-10 ש"ח, באחד האזורים היקרים בתל אביב

כוס תרמית מתנה וקפה ב-10 ש"ח, באחד האזורים היקרים בתל אביב

Bazzara: היוקרה של הקפה האיטלקי נולדה בטרייסטה

Bazzara: היוקרה של הקפה האיטלקי נולדה בטרייסטה

קפה מאוריציו הקים מפעל קלייה חדש: "בעקבות המלחמה הבנתי שחשוב לעבוד מול עסקים כחול-לבן"

קפה מאוריציו הקים מפעל קלייה חדש: "בעקבות המלחמה הבנתי שחשוב לעבוד מול עסקים כחול-לבן"

אִיקִיגָאי בקפה: איך עבודה בבית קפה עוזרת לנו למצוא משמעות

אִיקִיגָאי בקפה: איך עבודה בבית קפה עוזרת לנו למצוא משמעות

בית קפה חדש, מטחנת קפה חדשה וחלב חדש: חדשות הקפה

בית קפה חדש, מטחנת קפה חדשה וחלב חדש: חדשות הקפה

אהבה בינלאומית על הבר, עם מִיה

אהבה בינלאומית על הבר, עם מִיה

לא רק טריוּת: 5 סיבות לבחור דווקא קפה של בתי קלייה מקומיים

לא רק טריוּת: 5 סיבות לבחור דווקא קפה של בתי קלייה מקומיים

הודו בדרום תל אביב (בקטע טוב): 4t Cafe מביא קפה ספיישלטי למבצר

הודו בדרום תל אביב (בקטע טוב): 4t Cafe מביא קפה ספיישלטי למבצר

מגזין שותים בכל מקום:
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
קטגוריות:

קפה
אלכוהול
אכלו לי שתו לי
420

מה זה פה:

מגזין שותים הוא מקום לכל מה שאנחנו אוהבים – קפה, אלכוהול, אוכל ושמח. לא בהכרח בסדר הזה ולפעמים ביחד. כותבים על מה שהיינו רוצים לקרוא, ובגובה העיניים.
אודות
צרו קשר

© מגזין שותים