בעולם: לה מרזוקו השיקה מטחנה חדשה לבתי קפה, פורסמו זוכים בתחרויות קפה בינלאומיות • אצלנו: גלידה במהדורה מוגבלת עם קפה ספיישלטי, הקפה הכי ספיישלטי בתל אביב חזר, ורשת דוכני הקפה הגדולה הולכת להיעלם • חדשות קפה אביביות

HOC פלורנטין חזר
זה אולי יישמע מוזר, אבל כמעט אין קפה ספיישלטי בפלורנטין (אדא חנינא יפתחו בקרוב סניף בשוק לוינסקי). אז חובבי הספיישלטי בשכונה בטח ישמחו לשמוע שב-1 באפריל קבוצת House of Coffee החזירה לפעילות את HOC פלורנטין, אחרי כמה חודשים שהיה סגור בעקבות המלחמה. הוק פלורנטין הוא סניף הדגל של הקבוצה, בית הקפה שמדבר את השפה שלה בצורה הבולטת ביותר – מבחינת העיצוב, מבחינת המיכשוּר, מבחינת פולי הקפה ומבחינת תפריט המשקאות. הוא גם הגדול ביותר מבין שלושת ההוקים, וגם נכנס לרשימת בתי הקפה הכי הטובים בתל אביב שנפתחו בשנה החולפת.

Swan – המטחנה החדשה מבית La Marzocco
לפני כשבועיים La Marzocco האיטלקית הכריזה על מטחנה חדשה לשוק המסחרי: Swan. הסוואן מכילה כמה חידושים טכנולוגיים שאמורים לשפר את הטחינה ולהקל על הבריסטה בתהליך הכנת האספרסו. המטחנה מכילה שדה חשמלי שמנטרל את החשמל הסטטי שנוצר בזמן הטחינה ומפזר קפה טחון לכל עבר, מה שמאפשר לו לזרום בצורה חלקה מהסכינים ישירות אל הפורטפילטר, כמעט ללא ריטנשן (שאריות קפה טחון שנתקעות בתוך המטחנה). בנוסף, המטחנה מזהה שהפורטפילטר מונח במקומו באמצעות המוליכוּת החשמלית שלו, ואין צורך ללחוץ על כפתור.
הסכינים הקוניות הגדולות – 83 מ"מ, שיושבות יחסית רחוק מהמנוע – מאפשרות לטחון עם פחות סיבובים ולייצר פחות חום בתהליך. בנוסף, המנה בסוואן נמדדת לפי כמות סיבובי הסכינים, במקום לפי זמן או לפי משקל, ולצד הטענה שהסכינים מסתובבות במהירות קבועה ומדויקת, לה מרזוקו מבטיחים טחינה מדויקת ואחידה יותר ממטחנות אחרות. יחד עם גישה נוחה וקלה לכוונון ולניקוי הסכינים, נראה שלה מרזוקו הוציאו פה מטחנה אידיאלית לעבודת הבריסטה סביב הכנת האספרסו. נמתין עד שהיא תגיע לבתי הקפה פה בתל אביב, בטח בחודשים הקרובים.

- Linea Mini של La Marzocco קיבלה עיצוב חדש, עם פיצ'רים להכנת אספרסו מדויק
- בתי קפה ספיישלטי חדשים, משלוח מנות עם תרומה לילדים: חדשות הקפה לפורים
גלידה עם קפה ספיישלטי ברזילאי של בית קלייה מקומי
בשיתוף פעולה מיוחד בין סטודיו ג'לאטו לבית הקלייה קפה 51 מרמת גן, הם הוציאו גלידה חדשה בטעם קפה ושוקולד לבן – "אספרסו כפול" – במהדורה מוגבלת. הגלידה מכילה 22% אספרסו מפולי קפה ספיישלטי מבית הקלייה של קפה 51, תערובת של שני זני ערביקה בשיטות עיבוד שונות, שגדלו בגובה 1,400 מטר בחוות דטרה במחוז סראדו בברזיל. גלידה טעימה מאוד ולא מתחנפת, מרירה ונעימה לחובבי קפה. לכל הפרטים על הגלידה החדשה בטעם קפה.

בית הקפה הכי יפה, ועוד זוכים בתחרויות בינלאומיות
חודש אפריל היה עמוס בפסטיבלי קפה ואירועים בינלאומיים, שבאופן מסורתי כוללים גם תחרויות שונות בתחום הקפה. למשל, בית הקלייה הפולני HAYB זכה בתחרות Roast Masters 2024 בפסטיבל הקפה של אמסטרדם, אחרי שניצח במספר משימות ואתגרים כמו הרכבת תערובות, קלייה, הכנת קפה פילטר, לאטה ארט ועוד. בתערוכת Specialty Coffee Expo 2024 של הארגון העולמי לקפה ספיישלטי (SCA) חולקו פרסי העיצוב בקפה לשנת 2024: בית הקפה Ministry of Roasters בצ'יאנג מאי בתאילנד זכה בפרס החלל הכי יפה; בית הקלייה Speckled Ax מהעיר פורטלנד במדינת מיין בארה"ב זכה בפרס על עיצוב האריזה הכי יפה; ובית הקלייה שזכה בפרס המיתוג הוא Coffein Coffee Co מהעיר קלוביס בקליפורניה.

נספרסו השיקה לראשונה מכונות עם מקציפי חלב מסדרת Vertuo
חברת נספרסו השיקה בתחילת החודש שתי מכונות קפה חדשות בסדרת Vertuo, הראשונות בסדרה שמכילות מקציף חלב מובנה: Vertuo Lattissima ו-Vertuo Creatista. שתיהן גרסאות מעודכנות של המכונות המקבילות מסדרת אוריג'ינל הוותיקה, אבל מתאימות לקפסולות ממשפחת ורטו. מעבר למשקאות קפה בגדלים שונים כמו שאר מכונות ורטו, לטיסימה וקריאטיסטה החדשות מציעות גם אפשרויות לכמה משקאות עם חלב בצורה אוטומטית, כל אחת בדרכה. לכל הפרטים על המכונות החדשות של נספרסו.

שטראוס תמכור את פעילות דוכני הקפה 'עלית אספרסו בר' בתחנות הרכבת
חברת שטראוס עוברת תהליכי התייעלות עסקית, ומתכננת למכור את הפעילות של סניפי רשת הקפה עלית אספרסו בר, ועוד כמה פעילויות ומותגים שלא נחשבים כחלק מ"פעילות הליבה" של החברה. כיום שטראוס מפעילה מעל 50 סניפים של רשת קפה עלית, שנמצאים בעיקר בתחנות רכבת ובמקומות ציבוריים כמו בתי חולים ואוניברסיטאות, ומוכרים קפה, מאפים, כריכים ומשקאות קלים בפורמט טייק-אוויי. לכל הפרטים.
