
באביב 2019 נספרסו השיקה בישראל את מערכת Vertuo – סדרה חדשה של מכונות וקפסולות, שפועלות בטכנולוגיה חדשה וייחודית שמיועדת לייצר חוויית קפה חדשה עם משקאות קפה ארוכים וגדולים יותר. בעוד שהמערכת הישנה של נספרסו (Original) משתייכת לעולמות האספרסו, מערכת Vertuo יוצאת מהמשבצת ומאפשרת להכין מגוון רחב יותר של משקאות קפה בגדלים שונים. אל תגידו יותר מכונת אספרסו – אמרו מכונת קפה.
מערכת Vertuo נועדה במקור לשוק האמריקאי, שם אוהבים לשתות יותר משקאות קפה פילטר ופחות אספרסו, בעיקר בבית. בארה"ב היא הושקה לראשונה כבר ב-2014 תחת השם VertuoLine. יש הטוענים שמערכת Vertuo נוצרה רק כדי להוביל את השוק עם פטנט חדש שלמתחרות אסור עדיין להעתיק, ויש שטוענים שמדובר בהתקדמות מסוימת של נספרסו לכיוון הגל השלישי של הקפה.
כך או כך, טכנולוגיית החליטה של מערכת Vertuo מציעה שני חידושים מרכזיים: הראשון הוא טכנולוגיית ה-Centrifusion – שיטת חליטה ייחודית וחדשנית של נספרסו, שבה הקפסולה מסתובבת על צירה במהירות (עד 7,000 סל"ד) בזמן החליטה, מאפשרת מיצוי מיטבי של הקפה הטחון בקפסולה, ויוצרת שכבת קרמה עבה ועשירה. החידוש השני הוא ברקוד ייחודי שמופיע על כל קפסולה; הברקוד מכתיב למכונה בדיוק באיזה מתכון לחלוט את הקפסולה – כמה מים, באיזו טמפרטורה, באיזה לחץ ואפילו באיזו מהירות לסובב את הקפסולה – כדי להתאים את החליטה באופן מיטבי לסוג המשקה ולתערובת הקפה הספציפית.

חוץ מטכנולוגיית החליטה, Vertuo מציעה מערך קפסולות שונה לחלוטין מהקפסולות של Original. בניגוד לקפסולות של Original, שמגיעות כולן באותו גודל ומכילות 5 או 6 גרם קפה, הקפסולות של ורטו מגיעות בשלושה גדלים שמכילים בין 6.2 ל-12.5 גרם קפה, ומאפשרות להכין חמישה סוגי משקאות בגדלים שונים: אספרסו (40 מ"ל), אספרסו כפול (80 מ"ל), גראן לונגו (150 מ"ל), מאג (230 מ"ל) ואלטו (414 מ"ל). קיימת גם קפסולה בגודל רביעי גדול יותר, עם 17 גרם קפה, להכנת 535 מ"ל קפה בסגנון Pour Over – אבל נכון לפרסום הכתבה היא עדיין לא הגיעה לישראל.
כאמור, לכל קפסולה מתכון אחד בלבד מוגדר מראש, ולמשתמשים אין אפשרות להכין מאותה קפסולה קפה בגדלים שונים. לכן על המכונות של ורטו יש רק כפתור אחד.

עם חוויית קפה חדשה מגיעים גם הרגלים חדשים. אם התרגלתם עד היום להוסיף מים חמים על האספרסו כדי להפוך אותו לאמריקנו, או למזוג חלב מוקצף על האספרסו כדי להפוך אותו לקפוצ'ינו, שימו לב שב-Vertuo ההמלצה של נספרסו היא לעשות את ההפך: קודם להוסיף את המים או החלב לכוס ורק אז לחלוט עליהם את הקפה מהמכונה. ניסינו כך וכך ואנחנו מחזקים את ההמלצה של נספרסו – רק ככה הקרמה העבה והאוורירית של ה-Vertuo תוכל להתערבב יפה לתוך המשקה.

קפסולות חדשות
כרגע נספרסו מציעה בישראל 28 קפסולות קפה שונות למערכת ורטו עם תערובות שונות, וממש בימים אלה השיקה ארבע תערובות חדשות: קפסולת Il Caffè להכנת אספרסו מריר עם המון רובוסטה, Orafio להכנת אספרסו עם טעמים קרמליים-קלויים, Toccanto להכנת אספרסו עם חמצמצות וטעמי פירות אדומים, וקפסולה להכנת מאג של קפה בטעם פאדג' שוקולד בתוספת חומרי טעם וריח טבעיים. בתחילת הקיץ השיקה נספרסו לראשונה קפסולה של קפה 100% אורגני רק למערכת ורטו.

אבל למרות שנראה שנספרסו מתכוונת להפוך את ורטו לעתיד של הקפה, היא לא מזניחה את לקוחות ה-Original וממשיכה להשיק במקביל גם עבורם תערובות חדשות. בימים אלה השיקה שתי תערובות חדשות בסגנון איטלקי: Ispirazione Novecento בסגנון אספרסו איטלקי קלאסי ועוצמתי של אמצע המאה הקודמת, ו-Ispirazione Millennio בסגנון אספרסו איטלקי מודרני ועדין יותר. בתחילת הקיץ השיקה נספרסו גם קפסולות קפה בטעם קוקוס לוורטו ולאוריג'ינל.