מגזין שותים
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
מגזין שותים
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
מגזין שותים › קפה

חוויית הקפה של השנה: בלוגריות ובלוגרי קפה מסכמים את 2022

מגזין שותים | 26 בדצמבר 2022, 22:11
כוס קפה הפוך בקפה תילי בתל אביב. צילום: דיקלה דנינו, @_coffee_with_me__

חוויית הקפה שלי: השנה מגיעה לסופה וזה הזמן לסיכומים. לא היה לנו כוח לעשות את זה בעצמנו, אז ביקשנו מכמה בלוגריות ובלוגרי קפה ישראלים לסכם את 2022 ולספר על חוויית הקפה שעשתה להם את השנה. תראו איזה יופי הם עשו את זה:

>> בואו לטעום את הזוכים בתחרות "הקפה הטוב בישראל" לשנת 2025

עיינה ברק: קפה ספיישלטי קולומביאני בפסטיבל הקפה

האהבה שלי לקפה התחילה עוד בימי הצבא, אבל כבלוגרית קפה בתחילת דרכה, חוויית הקפה שלי לשנת 2022 חייבת להיות פסטיבל הקפה בתל אביב! ההבנה שקפה הפך להיות ממשקה הבוקר של רוב האוכלוסייה לטרנד עכשווי, רלוונטי, עם קהילה רחבה ומגובשת, הכתה בי כמו רעם ביום בהיר. מה שמשך אותי שם בעיקר הייתה שדרת הספיישלטי, עם דוכני הקפה של הגל השלישי שהגישו תערובות קפה טעימות במיוחד.

בדוכן של HOC טעמתי קפה פילטר מפולי קפה שהגיעו מקולוביה ועברו שוק תרמי (Thermal shock), כלומר לאחר הקטיף שמו את הפולים בסביבה עם מינוס 40 מעלות. היתרון של השיטה הוא שמירה על הטריות והפירותיות. גם משהו שטעמתי פעם ראשונה וגם מאוד טעים! הייתה לי חוויה מדהימה, מלמדת ומרגשת, שבהחלט היוותה נקודת מפנה עבורי בעשייה שלי בתחום הקפה.
עיינה באינסטגרם: @coffee_with_nuni

עיינה ברק, בלוגרית קפה @coffee_with_nuni
עיינה ברק, @coffee_with_nuni

מאיה לפידות: שיפוט בתחרות הקפה הראשונה בארץ

חוויית הקפה המיוחדת שלי השנה היא ללא ספק תחרות הקפה הטוב של מגזין שותים שבה השתתפתי כשופטת! בראש ובראשונה השופטים שלצידי שהיו חלק משמעותי מהחוויה. ללמוד מהם, לחלוק איתם חוויות ולבלות איתם שעות ארוכות של טעימת קפה… זו היתה זכות גדולה בשבילי. לחוות את התהליך של טעימה ושיפוט קפה בפעם הראשונה היה בשבילי שלב משמעותי בהיכרות שלי עם תחום הקפה, שבכל פעם מחדש אני מגלה כמה הוא באמת עולם מרתק ומרגש. אני מודה לחברים במגזין שותים על הזכות לקחת חלק בתחרות ומקווה להיות שם גם בשנה הבאה!
מאיה באינסטגרם: @caffein.blog

מאיה לפידות, בלוג caffe-in. צילום: לורן לוי
מאיה לפידות, @caffein.blog. צילום: לורן לוי

חגי שפירא: מופע קפה של איש אחד בפריז

חוויית קפה שזכורה לי במיוחד משנת 2022 הוא ביקור בקפה Substance בפריז. בית הקפה הוא חלל אחד עם בר ישיבה בצורת ח' עם 15 מקומות. במרכז הח' עומד בר הקפה והבריסטה/בעלים של המקום ג'ו. ג'ו הוא בריסטה ותיק, שעבד בבתי הקפה הטובים בפריז וגם התחרה שנים רבות והחליט לפתוח מקום משלו, בו הוא מדייק את חוויית הקפה בצורה מוחלטת לפי העדפותיו ואמונותיו. מקום של איש אחד שבו הוא גם קולה וגם מכין ומגיש את המשקאות, תוך שהוא מסביר ומשוחח ארוכות עם כל אחד מחמישה עשר הלקוחות שבבר שלו. התוצר הסופי הוא מקום מיוחד ביותר שמרגיש כמו סדנה או ארוחת טעימות של קפה. הלקוחות האחרים בבר הם לרוב אנשי קפה בעצמם והשיח שמתפתח בין ג'ו ובין הלקוחות בבר האינטימי הוא לפחות חצי מהחוויה.
חגי בטוויטר: @hagaishapira

בית הקפה Substance בפריז. צילום: חגי שפירא
קפה Substance בפריז. צילום: חגי שפירא, @hagaishapira

יניב קסטנבאום: שנת הפילטר, פלוס מתכון למתחילים

בשבילי השנה הזאת הייתה שנת הפילטר. אחרי שנים שאספרסו היה הדבר שאני הכי מזוהה איתו, הפילטר נכנס לחיי כמו סערה, אם זה V60, אוריגמי, Kalita או כל צורה אחרת. בישראל לפילטר יש עדיין את הסטיגמה של הקפה האמריקאי והמאוד בינוני ואני גיליתי סגנון שמייצר קפה ברמה הגבוהה ביותר, עם טעמים כל כך מודגשים ומתוקים שכמעט אפשר לקרוא לו קינוח, ומאז אני מפיץ את הבשורה. אני מתמקד בעיקר בקליות סופר בהירות וזנים מהטופ שקיים בשוק. הקפה שאני קונה לפילטר הוא לא זול ואפילו יקר, אבל זה הפינוק שלי ביום אחרי יום עבודה קשה וארוך.

מבחינתי מתכון טוב לפילטר גם צריך להיות פשוט, בעיקר כדי שיהיה קל לשחזר אותו. אז המתכון המומלץ שלי הוא לחלק את החליטה לחמש מזיגות שוות. 15 גרם קפה על 250 גרם מים בטמפרטורה של 93-95 מעלות. בכל מזיגה מוזגים 50 גרם מים, ואחרי המזיגה הראשונה ממתינים 45 שניות (Blooming). כל זה צריך לקרות בין 2:30 ל-3:30 דקות, זה כבר תלוי בטעם של כל אחד. ואם לסיים בהמלצה, אז בפסטיבל קפה שהיה השנה בתל אביב קניתי את Colombia Quindio CH Wine Yeast & Strawberries של קפה נחת ופשוט עפתי עליו.
יניב באינסטגרם: @coffee_way_of_life

קפה פילטר. צילום: יניב קסטנבאום, @coffee_way_of_life
קפה פילטר. צילום: יניב קסטנבאום, @coffee_way_of_life

דיקלה דנינו: מקום מפגש חדש עם אור וצחוק בתל אביב

בית קפה הוא ממזמן כבר לא רק בית קפה, הוא מקום מפגש – מרכז קהילתי אלטרנטיבי שאוסף לתוכו אנשים שמעדיפים לסעוד ולעבוד במקום משותף ולהשאיר את תחושת הבדידות בבית. הקפה שלי לשנת 2022 הוא תילי, בית קפה חדש שנפתח ממש לאחרונה במתחם המרכז הקהילתי אריק איינשטיין במרכז תל אביב. תילי הוא בדיוק מקום המפגש הזה שכולם מגיעים אליו וכבר מכירים אחד את השנייה ואפילו סתם עוברים להגיד שלום. הקפה שלהם הוא מהמשובחים והאוכל טרי, פשוט וטעים. אני אוהבת לשבת שם גם כי נכנס מלא אור מבחוץ ומלא צחוק של ילדים שמשחקים במתקנים הצמודים. והעיצוב – גם הוא משובח ומשקיט את הרעשים מסביב.
דיקלה באינסטגרם: @_coffee_with_me__

כוס קפוצ'ינו ועוגה בבית הקפה תילי בתל אביב. צילום: דיקלה דנינו, @_coffee_with_me__
תילי בתל אביב. צילום: דיקלה דנינו, @_coffee_with_me__

איילת חכים: קפה ועוגת גבינה באיסטנבול

המקום המיוחד שלי לשנת 2022 הוא בית הקפה Viana Kahvesi Galatea באיסטנבול. הרחוב המרכזי שמוביל למגדל גלאטה הוא רחוב ציורי מלא בבתי קפה, אבל אם אתם רוצים קפה איכותי הייתי ממליצה ללכת ל-Viana Kahvesi. ממליצה במיוחד לאכול גם את עוגת הגבינה שלהם!
איילת באינסטגרם: @yellet

  • קראו גם: מהאלים האולימפיים ועד הסוס הטרויאני – סקירת בתי הקפה של yellet באתונה
איילת חכים yellet
איילת חכים, @yellet
אל תפספסו, עקבו אחרי מגזין שותים >>
ויש עוד הרבה גם באינסטגרם >>
אינסטגרם בתי קפה בתי קפה בתל אביב ויראלי קפה ספיישלטי שותים בעולם

בדוק יעניין אותך גם:

בואו לעקוב:

חם מהתנור:
טעמתי כמה קפה שאפשר, וגיליתי שסצנת הספיישלטי של פראג נהדרת

טעמתי כמה קפה שאפשר, וגיליתי שסצנת הספיישלטי של פראג נהדרת

תפוח בדבש, ראש של דג וקברנה סוביניון: יינות מומלצים לראש השנה

תפוח בדבש, ראש של דג וקברנה סוביניון: יינות מומלצים לראש השנה

הטרנד של הקיץ: יינות שצריך לשתות עם קרח, והמותג הצרפתי שנותן תמורה גבוהה למחיר הנגיש

הטרנד של הקיץ: יינות שצריך לשתות עם קרח, והמותג הצרפתי שנותן תמורה גבוהה למחיר הנגיש

יומיים של פסטיבל בירה בדיזנגוף סנטר

יומיים של פסטיבל בירה בדיזנגוף סנטר

קפה של בוקר עם אֵלְ-לַמָה: בקצה הג'ונגל על שפת הים

קפה של בוקר עם אֵלְ-לַמָה: בקצה הג'ונגל על שפת הים

מה חושבים בעלי בתי קפה על לקוחות שיושבים עם לפטופ? "תזמינו, זה עסק שצריך להתקיים"

מה חושבים בעלי בתי קפה על לקוחות שיושבים עם לפטופ? "תזמינו, זה עסק שצריך להתקיים"

בין מסורת לפוליטיקה, יש בקולומביה ילדים שכבר שותים קפה ספיישלטי

בין מסורת לפוליטיקה, יש בקולומביה ילדים שכבר שותים קפה ספיישלטי

מבוורלי הילס לשוק הכרמל: מה באמת חסר לקפה בלוס אנג'לס?

מבוורלי הילס לשוק הכרמל: מה באמת חסר לקפה בלוס אנג'לס?

לכל מי שפספסו, ככה נראתה חגיגה אמיתית של קפה

לכל מי שפספסו, ככה נראתה חגיגה אמיתית של קפה

מבריסטה ביתי למאסטר קפה: 5 שדרוגים לחוויית הקפה היומית שלך

מבריסטה ביתי למאסטר קפה: 5 שדרוגים לחוויית הקפה היומית שלך

הופמן מתרחב: מה קורה כשלבר היין השכונתי נכנס קפה ישראלי בניחוח איטלקי

הופמן מתרחב: מה קורה כשלבר היין השכונתי נכנס קפה ישראלי בניחוח איטלקי

פסטיבל הקפה שהביא את הפריפריה לתל אביב וחיבר בין ספיישלטי, שוקולד ואומנות משדה הקרב

פסטיבל הקפה שהביא את הפריפריה לתל אביב וחיבר בין ספיישלטי, שוקולד ואומנות משדה הקרב

בית הקפה מהסדרה "חברים" מגיע לתל אביב: חדשות הקפה לקיץ

בית הקפה מהסדרה "חברים" מגיע לתל אביב: חדשות הקפה לקיץ

מגזין שותים בכל מקום:
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
קטגוריות:

קפה
אלכוהול
אכלו לי שתו לי
420

מה זה פה:

מגזין שותים הוא מקום לכל מה שאנחנו אוהבים – קפה, אלכוהול, אוכל ושמח. לא בהכרח בסדר הזה ולפעמים ביחד. כותבים על מה שהיינו רוצים לקרוא, ובגובה העיניים.
אודות
צרו קשר

© מגזין שותים