בקיוסק תל אביבי ותיק בנווה צדק נפתח בית קפה חדש של הצוות שהביא לשוק לוינסקי את F*ckn Sunday • הפולים ספיישלטי של נעימה, התפריט של הגל השלישי – אבל האווירה והחוויה יותר משוחררות • זה Apollo

לפני כארבעה חודשים נפתח בית הקפה F*ckn Sunday ברחוב לוינסקי, והכניס רוח חדשה לתוך סצנת הקפה התל אביבית עם שילוב של דיוק, מיכשור מתקדם ומבחר מעניין של פולים. בשבוע שעבר (יום שישי), אותם שותפים פתחו מקום נוסף: Apollo, לא רחוק משוק לוינסקי – בלילינבלום 3, על הגבול בין נווה צדק ללב העיר.
אבל לא מדובר בשידור חוזר של פאקין סאנדיי.
אם פאקין סאנדיי היה הצהרת כוונות לעולם הספיישלטי – אפולו מציע חווייה קצת פחות ספיישלטית, יותר פשוטה ופחות מעונבת, עד כמה שבתי הקפה בארצנו הקטנטונת יכולים להיות מעונבים: ראשית, אפולו פועל מתוך קיוסק תל אביבי היסטורי – מהוותיקים בעיר, שעדיין פועל משנת 1920, לא רחוק מהבוטקה הראשון של תל אביב שהוקם עשר שנים לפניו ברוטשילד פינת הרצל – עם ישיבה בחוץ ברחוב הקטן והשקט, שאוטומטית מייצרת אווירה יותר משוחררת.
הקפה באפולו עדיין בסגנון הגל השלישי – בתפריט תמצאו גם באץ' ברו וקולד ברו, וקורטדו ופלאט ווייט במקום קפוצ'ינו – מפולי ספיישלטי של בית הקלייה נעימה החיפאי. השותפים מספרים שבהמשך יכנסו גם סוג או שניים של פולים מבית קלייה מחו"ל, כדי לתת בכל זאת אפשרות בחירה למי שמחפשים את זה.

אבל אל תחפשו כאן תפריט מתחכם מדי מבחינת טעמי הקפה. אפולו פונה לאנשים שאוהבים קפה ספיישלטי, בסגנון מודרני יחסית, בהחלט עם חמיצות – אבל לא צריכים את כל הטררם. המיכשור גם הוא בהתאם, עם לה מרזוקו לינאה קלאסית, מכונה אמינה ואיכותית, אבל מציעה פחות שליטה עדינה על הפרמטרים של החליטה (לעומת הלינאה PB בפאקין סאנדיי). זה לא חיסרון, זו בחירה מודעת, כזו שמתכוונת להכין קפה טוב בלי לעשות מזה יותר מדי עניין.
חוץ מקפה: משקאות מאצ'ה, תה וחליטות, יינות טבעיים וגם משקה קקאו מיוחד שנמזג עם ניטרו. אפולו נפתח בשותפות עם אלכסנדר ברמן ממאפיית אלכסנדר הסמוכה, יחד עם פיתחו במיוחד ובבלעדיות עבור המקום צ'יזקייק יפני ומגוון רולדות יפניות שאפשר לטעום רק פה.
- לא ספיישלטי, לא בנאלי: בית הקפה NORISH החדש פותח את החלל
- SIG Cafè: בית קפה ספיישלטי חדש עם דיוק של מעבדה, אבל לא מתנשא

Apollo
לילינבלום 3, תל אביב
א'-ה' 7:00 עד 19:00, ו' עד 16:00