בית קפה ספיישלטי חדש ייפתח השבוע בשוק לוינסקי בתל אביב, בסגנון בינלאומי-מודרני בהשראה פריזאית, עם קולקציית פולים מבתי קלייה נחשבים מהארץ ומהעולם • עם ציוד כמו-מעבדה שמאפשר שליטה בפרטים הקטנים של הטחינה והחליטה, אם צריך לתאר את הקפה ב-F*ckn Sunday במילה אחת, היא תהיה "מדויק"

בוקר טוב שוק לוינסקי, אתה הולך להתחדש בימים הקרובים בבית קפה ספיישלטי חדש, מה שיעלה את מספר הספיישלטיז בשוק התל אביבי לשלושה – יחד עם קפליקס הוותיק ואדא לוינסקי שנפתח בקיץ האחרון – כל אחד מהם מציג גישה קצת שונה לעולם הספיישלטי;
בניגוד לקפליקס ואדא, שמגישים פולים בקלייה עצמית-מקומית, בית הקפה החדש – שנקרא F*ckn Sunday, כי מי אוהב ימי ראשון – יציע גישה יותר בינלאומית-מודרנית ויגיש קולקציה של פולים מבתי קלייה ספיישלטי נחשבים מהעולם ומהארץ. כמו בוטיק יין שמציע יינות מיקבים שונים, מסביר למגזין שותים השותף עומרי קריאף. "כבר 17 שנה שאני עובד בתחום הקפה, וזה ממש מרגש סוף-סוף לפתוח מקום משלי. לא להאמין שרק לפני שבוע עוד עבדתי בקפליקס".
בימי הפתיחה, למשל, הם יציעו שלושה סוגי פולים למשקאות פילטר: קפה מקולומביה בעיבוד שטוף שהותסס עם מיץ מנגו מבית הקלייה Stoll השוויצרי, קפה שטוף מאקוודור מבית הקלייה Prodigal מקולורדו, וקפה קולומביאני שטוף מזן פּינק בורבון של בית הקלייה SEY מניו יורק. "את הקפה של SEY למשל אני מכיר מהתקופה שעבדתי ב-HOC", מסביר קריאף את הבחירה, "שם למדתי לעבוד עם הקליות שלהם". במטחנה של האספרסו – קפה שטוף מאזור יירגשף באתיופיה של בית הקלייה נעימה מחיפה. הקליות נוטות לכיוון הבהיר והחמצמץ.

גם הציוד בפאקין סאנדיי נבחר בקפידה, כדי לאפשר חליטה מדויקת של כל סוגי המשקאות. לצד המטחנה של Mahlkönig לאספרסו יושבת מכונת שני ראשים של La Marzocco מדגם Linea pb, "שמאפשרת יותר שליטה בכל הפרמטרים של חליטת האספרסו, בגלל זה העדפנו אותה על פני הלה מרזוקו הקלאסית".
הפולים למשקאות הפילטר נכנסים למטחנת acaia Orbit שנראית כאילו נלקחה ממעבדה. המראה שלה לא סתם מתעתע; באמצעות חיבור לאפליקציה היא מאפשרת לבריסטה שליטה ברזולוציה גבוהה מאוד, עד רמת הסל"ד – כמה סיבובים מנוע המטחנה יסתובב בדקה – מה שמאפשר להתאים את דיוק הטחינה בין סוגים שונים של פולים, ולהתמודד טוב יותר במיוחד עם פולים בקלייה בהירה ולהוציא גרגרים בגודל אחיד.

הדיוק וההקפדה, לצד האפשרות לשלוט במשתנים של החליטה, מורגשים במשקה הסופי. טעמתי את הקפה הקולומביאני של SEY בפילטר V60, שהיה מדויק וטעים, פרחוני ומתקתק עם חמיצות עדינה, כמו שהייתם מצפים מקפה פילטר טוב להיות. לצד הקפה והמאצ'ה יוגשו מנות קלילות, כמו עוגות או לחמים עם ריבה וחמאה.

"הרעיון המרכזי הוא ליצור חנות קונספט שמשלבת בית קפה, במקום שפתחתי בפריז קיבלתי המון השראה ורציתי להביא את זה גם לארץ", מוסיף אביב מילשטיין, השותף השני, ששותף גם בבית קפה קטן בתוך חנות נעליים ואופנה ברובע הראשון של פריז. "בנוסף לקפה, החלל יכלול תצוגות של פריטים נבחרים ומתחלפים, שיהיו זמינים לרכישה וייבחרו בקפידה כך שיהיו גם נגישים מבחינת המחיר. בשעות הערב, החלל יתפקד גם כגלריה לאמנות ותערוכות. אמנים יוכלו לשכור את המקום ולהציג את עבודותיהם, תוך שילוב שירותי קפה, יין וקוקטיילים שיוגשו במקום. וכמובן שהישיבה בחלל תהיה מאוד נעימה ונוחה לעבודה, גם עם מחשב".
בית הקפה החדש פועל בימים אלה במתכונת של קדם-הרצה לחברים ומוזמנים בלבד, וצפוי להיפתח רשמית ביום ראשון הקרוב, 16.2, בשעה 10:00. שווה לעקוב אחריהם ואחרי מגזין שותים באינסטגרם לעדכונים.
F*ckn Sunday
לוינסקי 61, תל אביב