דיקלה דנינו השתתפה באירוע טעימות קפה עם פולים שזכו בתואר "הקפה הטוב" לשנת 2024, שם פגשה אחד מהקולים הזוכים שהתלהב מהקפה של המתחרים • איזה קפה טעמו באירוע, ולמה אחד המשתתפים נדהם מהטעימות בשיטת קאפינג?
בסוף השבוע האחרון נערך ערב טעימות של פולי קפה מבתי קלייה ישראליים שזכו בתחרות הקפה הטוב 2024 של מגזין שותים. את האירוע הובילו שני שופטים מהתחרות, אורי קטן ואור שיפר (בתמונה למעלה), ששופטים בתחרות כבר שלוש שנים ברצף. עבור המשתתפים-הטועמים, ואני ביניהם, זה היה מרגש להכיר את השופטים בתחרות, שישבו מאחורי דלתיים סגורות ובמשך כמה שעות טובות טעמו ודירגו יותר מ-90 סוגי קפה, וכעת מכינים ומסבירים על תהליך הטעימות שנקרא קאפינג ומספרים על פולי הקפה ובתי הקלייה שהשתתפו בתחרות וזכו בפרסים בקטגוריות השונות.
האירוע התקיים בבית הקפה החדש שנפתח לאחרונה, D298 בדיזנגוף. האירוח של ערב הטעימות הוא לא מקרי, בית הקפה מגיש ביום-יום פולים שזכו בפרס בתחרות – קפה מסומטרה שקטף מדליית זהב, של עגלת הקפה ובית הקלייה Blooms מפרדס חנה – והחיבור של בית קפה ספיישלטי עם אוהבי קפה שבאים לטעום אותו הוא חיבור מתבקש.
לאירוע הגיע גם נציג מאחד מבתי הקלייה המשתתפים – איתי שקד מ"קפה בשוק" בשוק הכרמל, בעל הטור סיפורי קפה – שבא לטעום בעצמו, מלא התרגשות, את הזוכים האחרים. בית הקפה והקלייה קפה בשוק זכה בשתי מדליות כסף בתחרות השנה – עם קפה Summer Solstice מחוות דטרה בברזיל, שזכה בפרס גם ב-2023, ועם קפה אתיופי מתחנת Worka Wuri באזור יירגשף.
אבל לפני טעימות הקאפינג, שמוגשות בטמפרטורה חמה, איתי ביקש להתחיל באמריקנו קר מקפה הבית שמגישים ב-D298, גם כן מאזור יירגשף באתיופיה, שמגיע גם הוא מבית הקלייה של בלומס. קפה מיירגשף נחשב בדרך כלל לבעל חמיצות גבוהה יחסית ופירותיות בולטת, והוא גם מתאים לאמריקנו קר. יצא לי לטעום אותו גם ב-D298 וגם בקפה בשוק, ואכן הטעמים שלו נשמרים גם כששותים אותו קר. אני יכולה לספר לכם שהתגובה של איתי הייתה נלהבת, וזה תמיד מעניין אותי לשמוע את חוות דעתם של אנשים שלא רק מבינים בקפה אלא ממש קולים ומכינים בעצמם, כשהם טועמים קפה מבתי קלייה אחרים.
אבל החלק המעניין ביותר בערב הזה היה כשאחד המשתתפים שהגיע לערב הטעימות, וזו היתה חוויית הקאפינג הראשונה שלו, נדהם מכך שכל אחד מהמשתתפים אמנם מקבל כף משלו לטעימה, אבל הספל ממנו טועמים הוא משותף. התגובה שלו העלתה לי חיוך, בעיקר משום שזה מאוד משמח לראות עוד אנשים חדשים וסקרנים שמצטרפים לאירועי קאפינג, ושדעתם פתוחה להתנסות בחוויה. אם להיות כנה, דעתי די דומה לזו של האדון הנכבד, שהיה לו האומץ להביע פליאה בקול רם – וזה נהדר, זה חלק מיצירת שיח בתחום הזה, שעד לא מזמן היה שמור רק לאנשי מקצוע בתחום ולאחרונה נפתח יותר לקהל הרחב.
ובאשר אליי, עם איזו חוויה אני יצאתי מהערב? בעיקר ראיתי אחרים טועמים ומתנסים בקאפינג. אני משתדלת להימנע משתיית קפה אחרי השעה שבע בערב. ובכל מקרה, אני מתכוונת להגיע ולבקר בבתי הקפה והקלייה שזכו בתחרות, כמו שעשיתי בשנה שעברה, ואני שומרת לי את התענוג הזה לשעות הבוקר, במשך השנה הקרובה. עד לתחרות הבאה, יש זמן!