מגזין שותים
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
מגזין שותים
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
מגזין שותים › קפה

מופת של חוויית משתמש: ביקרתי בסטודיו לקפה ובית הקלייה של Canopy בירושלים

דיקלה דנינו | 1 בספטמבר 2024, 06:18

בדירה קטנה במרכז העיר ירושלים מסתתרת סדנה לקפה עם בית קלייה ספיישלטי זוכה בפרסים • דיקלה דנינו הגיעה לסדרת טעימות של פולים מהסדרות השונות של Canopy Coffee, ולמדה על קפה טוב ועל חברוּת שנעצרה מאז מסיבת הנובה ב-7.10

ירין רווח בבית הקלייה Canpoy בירושלים. צילום: דיקלה דנינו

הכול התחיל בנסיעה לסטודיו של ירין רווח, איש קפה שקולה קפה בבית. כבר היינו אמורים להיפגש לפני, אבל לצה"ל תכניות אחרות והוא גויס למילואים. אתם מתארים לעצמכם מה זה לפתוח עסק לקפה ותוך כדי ההקמה שלו לצאת לצאת למילואים שוב ושוב? הקפה שלו כל כך טוב שאני לא יודעת מי פה היה בצרה יותר גדולה, ירין או הלקוחות הקבועים שלו, שלתקופת המילואים נתקעו בלי פולים.

>> בואו לטעום את הזוכים בתחרות "הקפה הטוב בישראל" לשנת 2025

"כבר אמרתי לך שהסטודיו נמצא אצלי בבית?", הוא שואל. הוא כבר אמר. כשהגעתי ציפיתי לסטודיו ביתי קטן, סוג של פינת קפה, לא ציפיתי למצוא מעבדת קפה ובית קלייה שמשנע פולים לכל הארץ. קודם כל סיקרן אותי מה משמעות המותג, Canopy Coffee. קָנוֹפִּי היא חופה, מסביר ירין, ולגידולי קפה עדיף לגדול תחת חופה של עצי פרי אחרים, שתסנן את השמש הישירה שנופלת עליהם. זה שם שבעצם מחזיר את תהליך הכנת הקפה למקור שלו, המטע.

בית הקלייה הביתי Canopy Coffee. צילום: דיקלה דנינו
בית הקלייה הביתי של ירין רווח – Canopy Coffee. צילום: דיקלה דנינו

ירין עסק בקפה שנים רבות לפני שהקים את Canopy. הוא הוביל את קליית הקפה באחד המוסדות הירושלמיים הנחשבים ביותר – Rosters, רשת של בתי קפה שקולים את הקפה במקום, אבל לכל סניף יש את האוכל שלו, הקהל שלו, העיצוב והאופי שלו. בשנה האחרונה הוא הרגיש שהוא רוצה לייצר קפה ממקום יותר אישי וליצור סדרות של פולים עם פרופילי טעם ייחודיים.

ההשכלה שלו כמעצב מוצר ניכרת באיפיון ובתכנון של ארבע הסדרות – באסתטיקה העיצובית של האריזות, בחלוקה שלהן לצבעים, ובסימון הברור של מאפייני הקפה, כך שהלקוחות יוכלו לבחור את הקפה שמתאים להם בקלות לפי פרופילי הטעם השונים. במושגים של עיצוב תעשייתי זו חשיבה טובה על חוויית המשתמש, כדי ליצור מוצר קפה שימושי וידידותי גם למי שלא מבינים עד הסוף במורכבות של קליית קפה והכנתו, אלא פשוט יודעים איזה טעם הם מעדיפים.

ארבע הסדרות מחולקות על רצף של דרגות קלייה ומאפייני טעם כמו מתיקות, מרירות וחמיצות: מהסדרה הצהובה עם הקליות הבהירות ומאפיינים של חמיצות פירותית, עד לסדרה הסגולה עם קליות כהות ופרופיל יותר איטלקי, כמו שוקולד מריר משובח שנע בין מרירות למתיקות. ביניהן הסדרה הכתומה והסדרה האדומה. בחלק מהסדרות יש תערובות ובחלקן קפה חד-זני, וגם ספיישלטי, מתוך מטרה לאפשר סקרנות והתנסות שמייצרת חשיפה לזני קפה ושיטות הכנה שונות.

על אחד המדפים במקום נחו ספלי קפה וכוסות וינטג' יפהפיות, מסודרות גם הן לפי סדרות וצבעים – עוד דרך ארגון של כלים, שמביאה לידי ביטוי את החשיבה העיצובית-תעשייתית של ירין גם לחווית משתמש בשלב הסופי של טעימת הקפה. בעוד אני מסתכלת על הכוסות ותוהה באיזו מהן אשתה, ירין כבר בחר בשבילי ספל ומייד פתח ספר והראה לי צילום של סט ספלים זהה לזה שהוא מחזיק. הספר נקרא "קפה: מזרח ומערב" – שערכה נועה ברגר, סוציולוגית של קפה, יחד עם יהל שפר – שיצא במהדורה מיוחדת סביב תערוכה בשם זהה שהוצגה במוזיאון לאמנות האסלאם בירושלים. בספר היו מגוון צילומים של כלים להכנת קפה, הגשה ושתייה, וזה שדרג לחלוטין את חוויית ההפוך שלי, לשתות אותו בכלי עם ערך אמנותי וסנטימנטלי כזה.

סדנת הקפה של Canopy Coffee בירושלים. צילום: דיקלה דנינו
באיזה ספל אשתה? צילום: דיקלה דנינו
קפוצ'ינו בספל שמופיע בספר "קפה: מזרח ומערב". צילום: דיקלה דנינו
קפוצ'ינו מתערובת פסיפיק מהסדרה הסגולה, בספל מהספר "קפה: מזרח ומערב". צילום: דיקלה דנינו

אבל הרבה מעבר להתרגשות מהספל, הקפה ששתיתי היה נהדר, באמת! תערובת בשם "פסיפיק בלנד", מהסדרה הסגולה – תערובת בקלייה כהה עם 90% ערביקה מברזיל, קולומביה ואינדונזיה, ו-10% רובוסטה מהודו. אני אוהבת תערובות של 90% ערביקה, ועוד יותר כאלו עם טעמים של שוקולד מריר ורמת חמיצות נמוכה, שממש מתאימים לקפוצ'ינו. כל לגימה הייתה תענוג, אבל הפסקתי לשתות אותו באמצע, כי ידעתי שלפניי יש עוד טעימה של קפה שזכה בפרסים:

קפה חד-זני מהאי סומטרה באינדונזיה, עם ציון ספיישלטי של 83 נקודות, בעיבוד חצי-שטוף וקלייה בהירה-בינונית. הוא זכה במדליית כסף בתחרות "הקפה הטוב 2024", מקום שני בקטגוריית קפה מאינדונזיה. הקפה שייך לסדרה הכתומה, שמאופיינת בחמיצות קלילה ומעודנת לצד מתיקות, ובמקרה הזה טעמים של דבש וקרמל. נכון שצריך לחכות כשבוע מהקלייה עד להתאווררות של הקפה, אבל זה קפה מבוקש מאוד ולא היה קפה בן שבוע, אז שתיתי אותו טרי עוד בבוקר הקלייה כי לא רציתי לפספס טעימה מקפה שזכה בתחרות שנכחתי בה וראיתי את השופטים מדרגים. סוג הקפה הזה מתאים לאספרסו, שטעמתי, ומקינטה. הפולים ששתינו נקלו במיוחד ללקוחה שהזמינה, ויעשו את דרכם אליה על אופניים בעליות והירידות של ירושלים.

אספרסו מקפה אינדונזי של Canopy Coffee שזכה במדליית כסף בתחרות "הקפה הטוב 2024". צילום: דיקלה דנינו
אספרסו מקפה אינדונזי, זכה במדליית כסף בתחרות "הקפה הטוב 2024" של מגזין שותים. צילום: דיקלה דנינו

אחרון חביב היה קפה ערביקה חד-זני נוסף, גיישה מקולומביה עם ציון ספיישלטי של 86.5 נקודות, שטעמתי כקפה פילטר שנחלט ישירות על קרח. הטעמים שלו היו קלילים ומעודנים עם מתיקות עדינה, והוא יכול להפיק גם תווים וניליים. הוא נבחר מתוך הסדרה הצהובה, בקלייה בהירה כאמור עם מידת חמיצות גבוהה. זה היה סיום מרענן ונעים בפה לאחר השניים האחרים שטעמתי, ומאוד מתאים לקיץ. כיף לשתות אותו לאט.

קפה קולומביה גיישה בפילטר על קרח. צילום: דיקלה דנינו
קפה קולומביה גיישה מהסדרה הצהובה בפילטר על קרח. צילום: דיקלה דנינו
מדבקה שמוקדשת לאיתן מור, שחטוף בעזה, על הקפה של Canopy. צילום: דיקלה דנינו
מדבקה שמוקדשת לאיתן מור, שחטוף בעזה, על דוגמיות הקפה של Canopy. צילום: דיקלה דנינו

במהלך הטעימות של הקפה דיברנו על קליית קפה, על מה זה להיות עצמאי שיוצא לדרך חדשה לאחר שנים של יציבות כשכיר, וגם על התמיכה שקיבל מבת זוגו אורלי לצאת לדרך עצמאית וגם להסב מרחב משמעותי מהבית לטובת העסק. מדהים עד כמה משמעותית האמונה והתמיכה שקיבל בבית כדי לעזוב ניהול של בית קפה מצליח – ולסמוך על עצמו, על הכישרון שלו, ובזמנים קשים של מלחמה גם על המזל. בחלק מהזמן, תוך כדי בניית עסק חדש, הוא נקרא לא פעם למילואים, סיפק קפה בשטח לחיילים וגם נרתם למאבק להשבת חברו איתן מור, שגם הוא איש של קפה ובריסטה מוכשר מהרוסטרס הירושלמי.

איתן וירין עבדו זה לצד זה מספר שנים וחלקו אהבה לקפה וחברות משמעותית, הם הקימו יחד את סניף רוסטרס בתוך האקדמיה הירושלמית בבצלאל. איתן נחטף ממסיבת הנובה בשבעה באוקטובר ונמצא עד היום בשבי החמאס. בכל הזמנה מבית הקלייה, הלקוחות מקבלים גם דוגמית של קפה נוסף לטעימה, כדי להיחשף לסוגים אחרים של קפה, עם מדבקה שמוקדשת לאיתן, כדי להקדיש לו חלק מהיצירה ולהזכיר שבזמן שהחיים של כולנו ממשיכים, החיים של איתן נעצרו.

  • לחיי יצירת שיח קפה: למה אירוע טעימות של קפה זוכה פרסים העלה לי חיוך
  • "יצאתי למסע בעקבות קפה זוכֶה פרָסים, וגיליתי שמאחורי כל כוס קפה יש סיפור"
בית הקלייה וסדנת הקפה הביתית של ירין רווח בירושלים. צילום: דיקלה דנינו
תמיכה מבת הזוג להסב מרחב משמעותי מהבית לטובת העסק. צילום: דיקלה דנינו
אל תפספסו, עקבו אחרי מגזין שותים >>
ויש עוד הרבה גם באינסטגרם >>
בתי קלייה טורים אישיים ירושלים פולי קפה תחרות הקפה הטוב

דיקלה דנינו

הכותבת היא בלוגרית קפה, יוצרת תוכן ואמנית סושיאל. בדרך כלל מנהלת קהילה, ומטיילת בארץ ובעולם עם מזרן יוגה ותרמיל ואוספת חוויות וסיפורי קפה.
לכל הכתבות והטורים של דיקלה דנינו

בדוק יעניין אותך גם:

בואו לעקוב:

חם מהתנור:
הנווד השמח ביותר בעולם: "הקפה הכי טוב בניו זילנד, אבל גם בתל אביב הקפה משובח"

הנווד השמח ביותר בעולם: "הקפה הכי טוב בניו זילנד, אבל גם בתל אביב הקפה משובח"

טעמתי כמה קפה שאפשר, וגיליתי שסצנת הספיישלטי של פראג נהדרת

טעמתי כמה קפה שאפשר, וגיליתי שסצנת הספיישלטי של פראג נהדרת

תפוח בדבש, ראש של דג וקברנה סוביניון: יינות מומלצים לראש השנה

תפוח בדבש, ראש של דג וקברנה סוביניון: יינות מומלצים לראש השנה

הטרנד של הקיץ: יינות שצריך לשתות עם קרח, והמותג הצרפתי שנותן תמורה גבוהה למחיר הנגיש

הטרנד של הקיץ: יינות שצריך לשתות עם קרח, והמותג הצרפתי שנותן תמורה גבוהה למחיר הנגיש

יומיים של פסטיבל בירה בדיזנגוף סנטר

יומיים של פסטיבל בירה בדיזנגוף סנטר

קפה של בוקר עם אֵלְ-לַמָה: בקצה הג'ונגל על שפת הים

קפה של בוקר עם אֵלְ-לַמָה: בקצה הג'ונגל על שפת הים

מה חושבים בעלי בתי קפה על לקוחות שיושבים עם לפטופ? "תזמינו, זה עסק שצריך להתקיים"

מה חושבים בעלי בתי קפה על לקוחות שיושבים עם לפטופ? "תזמינו, זה עסק שצריך להתקיים"

בין מסורת לפוליטיקה, יש בקולומביה ילדים שכבר שותים קפה ספיישלטי

בין מסורת לפוליטיקה, יש בקולומביה ילדים שכבר שותים קפה ספיישלטי

מבוורלי הילס לשוק הכרמל: מה באמת חסר לקפה בלוס אנג'לס?

מבוורלי הילס לשוק הכרמל: מה באמת חסר לקפה בלוס אנג'לס?

לכל מי שפספסו, ככה נראתה חגיגה אמיתית של קפה

לכל מי שפספסו, ככה נראתה חגיגה אמיתית של קפה

מבריסטה ביתי למאסטר קפה: 5 שדרוגים לחוויית הקפה היומית שלך

מבריסטה ביתי למאסטר קפה: 5 שדרוגים לחוויית הקפה היומית שלך

הופמן מתרחב: מה קורה כשלבר היין השכונתי נכנס קפה ישראלי בניחוח איטלקי

הופמן מתרחב: מה קורה כשלבר היין השכונתי נכנס קפה ישראלי בניחוח איטלקי

פסטיבל הקפה שהביא את הפריפריה לתל אביב וחיבר בין ספיישלטי, שוקולד ואומנות משדה הקרב

פסטיבל הקפה שהביא את הפריפריה לתל אביב וחיבר בין ספיישלטי, שוקולד ואומנות משדה הקרב

מגזין שותים בכל מקום:
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
קטגוריות:

קפה
אלכוהול
אכלו לי שתו לי
420

מה זה פה:

מגזין שותים הוא מקום לכל מה שאנחנו אוהבים – קפה, אלכוהול, אוכל ושמח. לא בהכרח בסדר הזה ולפעמים ביחד. כותבים על מה שהיינו רוצים לקרוא, ובגובה העיניים.
אודות
צרו קשר

© מגזין שותים