מגזין שותים
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
מגזין שותים
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
מגזין שותים › קפה

אין כמו יפו במכולות: קפה בּלוּ מביא ספיישלטי לנמל יפו

הוד אסולין | 10 ביוני 2024, 21:42

קפה ספיישלטי ליד הים עם דגש על קיימות ושמירה על הסביבה: נפתח בית קפה חדש במתחם בית המכולות בנמל יפו, עם תערובת פולים ייחודית בקלייה מקומית • "נביא קפה ספיישלטי טוב ואיכותי עם שירות של בית קפה שכונתי"

מתן רחמן - קפה בלו בבית המכולות בנמל יפו. צילום: מגזין שותים

סצנת הספיישלטי של תל אביב ממשיכה לפרוח ולהתרחב, פיזית, בזכות יזמים שמחליטים לצאת מהמסגרת ולהנגיש קפה ספיישלטי גם מחוץ לגבולות פלורנטין–לב העיר–הצפון הישן, כמו השותפים מתן רחמן ויונתן גבאי שפתחו את Café Blue בתוך מתחם 'בית המכולות' החדש בנמל יפו – כפי שדיווחנו לכם לראשונה בחודש שעבר.

>> בואו לטעום את הזוכים בתחרות "הקפה הטוב בישראל" לשנת 2025

"זו אמנם נקודה קצת מרוחקת, אבל המתחם הזה הולך להיות איזושהי פנינה, כמו שעשו במגדלור, עם ירידים ותערוכות בסופי שבוע", מסביר מתן רחמן בשיחה עם מגזין שותים, "בית המכולות הוא גם מקום ששם דגש על קיימות. כל השוכרים והחנויות מקדמים את האג'נדה ומשתדלים למחזר ולעבוד כמה שיותר עם חומרים מתכלים בצורה בת-קיימא. כל המכולות למשל היו מיועדות לגריטה, אבל עשו בהן שימוש מחדש והפכו אותן לחנויות פה במתחם. אנחנו גם לא עובדים עם פלסטיק כמעט בכלל, חוץ מהמכסים של הכוסות, שהן כרגע הקושי היחידי שאין לו פתרון בלי פלסטיק".

מתן וגבאי צברו כל אחד שנים של ניסיון בבתי קפה שונים בעיר, והכירו כשעבדו יחד בקבוצת בתי הקפה של Waycup. "אנחנו מתרגשים, זו הפעם הראשונה שיש לנו מקום משלנו אחרי שנים שעבדנו כשכירים וניהלנו מקומות", מוסיף מתן, "המשימה שלנו פה היא להביא את הבשורה של קפה ספיישלטי טוב ואיכותי, ועל הדרך לתת גם שירות אדיב וחביב, כמו שאתה רוצה בבית הקפה הקטן השכונתי שלך".

יונתן גבאי בבית הקפה Cafe Blue בנמל יפו. צילום: מגזין שותים
"אנחנו מתרגשים, זו הפעם הראשונה שיש לנו מקום משלנו" – השותף והבריסטה יונתן גבאי

אז מה בשורת הספיישלטי של קפה בּלוּ? יחד עם החברים בווייקאפ הם יצרו תערובת סודית ייחודית, 100% ערביקה, שהם קולים בבית הקלייה של קפה רות בפתח תקווה – "זו תערובת שוקולדית, כיפית, מרירה במידה טובה וטיפה חמצמצה כשצריך. אנחנו מגישים אותה גם כאספרסו וגם כפילטר". התערובת נגישה ומאוזנת, עם טעמי קפה קלאסיים. בנוסף, יש מטחנה שמכילה קפה חד-זני מתחלף מבית הקלייה של ווייקאפ, ובהמשך הם מתכננים להגיש תערובות נוספות ועוד מגוון של חד-זניים: "הולך להיות הכול, כמו שצריך, אבל זה יקרה בהדרגה".

גם הכוסות בכחול - קפוצ'ינו בקפה בלו ביפו. צילום: מגזין שותים
גם הכוסות בכחול
  • אילו בתי קפה מגישים קפה ספיישלטי בתל אביב?
  • ספיישלטי נגיש: Nomena הוא הדבר הבא בסצנת הקפה של תל אביב

"היינו צריכים למצוא שם לבית הקפה", מספר יונתן גבאי, "ישבתי בבית ופתאום ראיתי את העטיפה של התקליט הזה, Café Bleu של The Style Council, וחשבתי שזה יכול להיות שם מעולה לבית קפה. יום למחרת קיבלנו את המכולה שהקצו לנו, ולהפתעתנו ראינו שהיא בצבע כחול". מצירוף המקרים הזה ועד המיתוג הכחול, שגם קורץ לים הסמוך, הדרך הייתה קצרה: הם צבעו גם את המטחנות והאביזרים בכחול, ואפילו את הלה מרזוקו בעלת שלושת הראשים הם צבעו במיוחד, אבל בסוף גילו שהיא לא מתאימה לתשתית החשמל במקום והחליפו אותה בלה מרזוקו לינאה קלאסית עם שני ראשים, מעולה לא פחות. לצד הקפה: עוגות, עוגיות, מאפים מלוחים ומתוקים וכריכים מבתי עסק מקומיים.

Café Blue
בית המכולות, נמל יפו 3
שעות פתיחה: 8:00 עד 18:00 כל יום, כולל שבת

אל תפספסו, עקבו אחרי מגזין שותים >>
ויש עוד הרבה גם באינסטגרם >>
בתי קפה בתי קפה בתל אביב הגל השלישי לה מרזוקו קפה ספיישלטי ראיונות תל אביב

בדוק יעניין אותך גם:

בואו לעקוב:

חם מהתנור:
טעמתי כמה קפה שאפשר, וגיליתי שסצנת הספיישלטי של פראג נהדרת

טעמתי כמה קפה שאפשר, וגיליתי שסצנת הספיישלטי של פראג נהדרת

תפוח בדבש, ראש של דג וקברנה סוביניון: יינות מומלצים לראש השנה

תפוח בדבש, ראש של דג וקברנה סוביניון: יינות מומלצים לראש השנה

הטרנד של הקיץ: יינות שצריך לשתות עם קרח, והמותג הצרפתי שנותן תמורה גבוהה למחיר הנגיש

הטרנד של הקיץ: יינות שצריך לשתות עם קרח, והמותג הצרפתי שנותן תמורה גבוהה למחיר הנגיש

יומיים של פסטיבל בירה בדיזנגוף סנטר

יומיים של פסטיבל בירה בדיזנגוף סנטר

קפה של בוקר עם אֵלְ-לַמָה: בקצה הג'ונגל על שפת הים

קפה של בוקר עם אֵלְ-לַמָה: בקצה הג'ונגל על שפת הים

מה חושבים בעלי בתי קפה על לקוחות שיושבים עם לפטופ? "תזמינו, זה עסק שצריך להתקיים"

מה חושבים בעלי בתי קפה על לקוחות שיושבים עם לפטופ? "תזמינו, זה עסק שצריך להתקיים"

בין מסורת לפוליטיקה, יש בקולומביה ילדים שכבר שותים קפה ספיישלטי

בין מסורת לפוליטיקה, יש בקולומביה ילדים שכבר שותים קפה ספיישלטי

מבוורלי הילס לשוק הכרמל: מה באמת חסר לקפה בלוס אנג'לס?

מבוורלי הילס לשוק הכרמל: מה באמת חסר לקפה בלוס אנג'לס?

לכל מי שפספסו, ככה נראתה חגיגה אמיתית של קפה

לכל מי שפספסו, ככה נראתה חגיגה אמיתית של קפה

מבריסטה ביתי למאסטר קפה: 5 שדרוגים לחוויית הקפה היומית שלך

מבריסטה ביתי למאסטר קפה: 5 שדרוגים לחוויית הקפה היומית שלך

הופמן מתרחב: מה קורה כשלבר היין השכונתי נכנס קפה ישראלי בניחוח איטלקי

הופמן מתרחב: מה קורה כשלבר היין השכונתי נכנס קפה ישראלי בניחוח איטלקי

פסטיבל הקפה שהביא את הפריפריה לתל אביב וחיבר בין ספיישלטי, שוקולד ואומנות משדה הקרב

פסטיבל הקפה שהביא את הפריפריה לתל אביב וחיבר בין ספיישלטי, שוקולד ואומנות משדה הקרב

בית הקפה מהסדרה "חברים" מגיע לתל אביב: חדשות הקפה לקיץ

בית הקפה מהסדרה "חברים" מגיע לתל אביב: חדשות הקפה לקיץ

מגזין שותים בכל מקום:
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
קטגוריות:

קפה
אלכוהול
אכלו לי שתו לי
420

מה זה פה:

מגזין שותים הוא מקום לכל מה שאנחנו אוהבים – קפה, אלכוהול, אוכל ושמח. לא בהכרח בסדר הזה ולפעמים ביחד. כותבים על מה שהיינו רוצים לקרוא, ובגובה העיניים.
אודות
צרו קשר

© מגזין שותים