מגזין שותים
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
מגזין שותים
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
מגזין שותים › קפה

קלייה, לאטה ארט וטרנדים חדשים בעולם הקפה: מה היה בתערוכת World of Coffee בדובאי

דיקלה דנינו | 7 במרץ 2025, 01:53

הבריסטה ממחנה יהודה שליו כהן טס לתערוכת World of Coffee 2025 בדובאי, וסיפר לדיקלה דנינו מה גרם לו לטוס ומה החידושים שהוא ראה בתחום הקלייה וחליטת הקפה – והקובייה הקטנה שעוררה התלהבות גדולה • "הבריסטות המהגרים שחיים בדובאי מקבלים מקום של כבוד"

הבריסטה שליו כהן בתערוכת World of Coffee Dubai 2025

השבוע הגעתי לבית הקפה הירושלמי "שוק קפה" במחנה יהודה לפגוש שוב את שליו כהן, מהבריסטות המובילים והכשרוניים בארץ. הוא חזר מתערוכת World of Coffee Dubai 2025 מלא התרגשות וגם עם שוקולד דובאי. שליו הכין לנו קפה והתיישבנו כדי שאוכל לשמוע את כל הסיפורים שלו מהביקור, ללגום את הקפה הזוכה פרסים של בית הקפה ולאכול שוקולד יחד.

תערוכת World of Coffee Dubai 2025, שהתקיימה בין ה-10 ל-12 בפברואר במרכז הסחר העולמי של דובאי, הייתה המהדורה הרביעית של האירוע, שאורגן על ידי DXB Live בשיתוף הארגון העולמי לקפה ספיישלטי (SCA). התערוכה משכה מציגים מ-78 מדינות, מה שהפך אותה לתערוכת הקפה הגדולה ביותר במזרח התיכון ולמוקד עלייה לרגל לחובבי קפה, בריסטות, קולים ויצרנים מכל רחבי העולם.

כל אחד והסיבה שלו להגיע, אם המציגים ואם המבקרים וגם המתחרים בתחרויות השונות בתערוכה, והדבר הראשון שהיה חשוב לי לדעת זה מה גרם לשליו לנסוע: "סגרתי יומיים לפני את הטיסה והכרטיסים והודעתי פה בקפה שיצטרכו להסתדר ארבעה ימים בלעדיי", הוא אומר בחיוך. "רציתי ללמוד ולהכיר את כל החידושים בעולם הקפה, למשל של קלייה במכונות ביתיות שאני יכול להמליץ ללקוחות שאני מדריך בסדנאות קפה, וגם לראות את תחרות הבריסטות המקומית. פגשתי שם אנשים מכל העולם, אבל האופן שבו כולם נכנסים למרכז הסחר העולמי של דובאי, מוקד לתערוכות וכנסים מכל העולם, הוא המרשים מכולם: הליכה על שטיח ירוק של לפחות ק"מ, אולי יותר, שמוביל לתוך המתחם. זה היה מטורף".

התערוכה אירחה מציגים מכל העולם בתחום ייצור הקפה, כמו חברות קפה בינלאומיות ומקומיות שהציגו את הפולים שלהן, עם דגש על מקורות גידול, תהליכי קלייה וטעמים ייחודיים. במקביל אליהם גם הגיעו בתי קלייה עצמאיים, שהציגו תערובות מיוחדות. "הגיעו לתערוכה פולים מכל העולם, וגם כאלו ייחודיים כמו קליית פולים מאתיופיה על מחבת. היו רוסטרים שקולים קפה מכל מיני זנים מיוחדים והם הציגו את כל תהליך הקלייה במקום", מספר שליו. "ראיתי תהליך קליה של פולים אנארוביים, שהם פולים שעוברים תהליך תסיסה בהשרייה, בתוך מכל ללא חמצן. היו שילובים של התססות שונות עם מרכיבים שונים, מה שמייצר טעמים פירותיים וחמיצות, מאוד ייחודיים ומעניינים".

בהאנגר הענק של התערוכה הציגו גם יצרני ציוד, למשל: "יצרני מכונות קלייה שהביאו מכונות ישנות וחדשות, גם כאלו של קלייה ביתית שהופכת להיות יותר מבוקשת; חברות המתמחות במכונות אספרסו, תעשייתיות וביתיות, למשל Rancilio, לה מרזוקו וגם מכונות של Sanremo האיטלקית, שמשתמשים בהן בסניפים של ארומה. היו גם מטחנות ומכשור לחליטת קפה וחברות נוספות שהציגו את הטכנולוגיות והחידושים האחרונים".

מכונת אספרסו Rancilio Invicta ומטחנת Rancilio Kryo בתערוכת World of Coffee Dubai 2025. צילום: שליו כהן
מכונת אספרסו Rancilio Invicta ומטחנת Rancilio Kryo. צילום: שליו כהן
מכונת אספרסו של Victoria Arduino. צילום: שליו כהן
גם מכונות של Victoria Arduino. צילום: שליו כהן

"מבחינת מכשור להכנת קפה, מה שהכי הלהיב אותי זה הדוכן של WPM, חברה שמייצרת מכונות ומטחנות קפה, והם ידועים מאוד בכדים להקצפת חלב. כדי ההקצפה שלהם נחשבים מהטובים בעולם בזכות פלדת האל-חלד שהם עשויים ממנה, ולכן הם מאוד עמידים לאורך זמן וקל לנקות אותם. יש להם גם פייה שהעיצוב שלה מאפשר שליטה מדויקת מאוד במזיגת החלב והיא אידיאלית ללאטה ארט. עבורי כבריסטה, הכלי הזה משמעותי מאוד להכנת קפה וציור דוגמאות כמו שאני שואף להוציא ללקוחות בשוק קפה, וגם כשאני מלמד בסדנאות פרטיות. לשמחתי קיבלתי מהם כד במתנה, והם נתנו לי להיכנס שם לעמדה ולהכין קפה למבקרים בתערוכה. ככה היה גם בעמדות של תחליפי החלב של Alpro ו-Oatly".

להכין קפה בדוכן של Oatly בתערוכת World of Coffee בדובאי. צילום: שליו כהן
נתנו לי להכין קפה בדוכן של Oatly בתערוכת World of Coffee בדובאי. צילום: שליו כהן
הדוכן של alpro בתערוכת World of Coffee 2025 בדובאי. צילום: שליו כהן
והדוכן של אלפרו. צילום: שליו כהן

"החבירה לחברה כמו WPM היא מאוד משמעותית, והיא אחת הסיבות שהגעתי לתערוכה – כי אני יוצר איתם קשרים שיכולים להתפתח ומתחילים פה בהיכרות הראשונית בינינו. אני מקבל מוצר במתנה, מתנסה בו בעמדה שלהם וגם מכין קפה לעוברים והשבים, וככה אני גם לומד אותו בתקווה לעבוד עם חברה כזו או אחרת בשנה הבאה בתערוכה. מעבר לזה גם הסתובבתי עם הקובייה שלי, וזה עזר לי ליצור קשר עם אנשים ולהכין להם קפה, הייתה התלהבות גדולה סביב זה". אני כבר מכירה את הקובייה של שליו, מסתובב איתה לכל מקום והיא גם מככבת באינסטגרם ובטיקטוק שלו – זו קוביית עץ יפהפייה, שעל כל פאה שלה יש דוגמה אחרת של לאטה ארט. מטילים אותה, ומה שיוצא על הפאה העליונה – זה הלאטה ארט ששליו מכין.

קוביית הלאטה ארט של הבריסטה שליו כהן. צילום: שליו כהן
קוביית הלאטה ארט של שליו – מכין מה שיוצא. צילום: שליו כהן
  • Coffee-Tech Engineering חוגגת 25 שנה של ייצור מכונות קלייה כחול-לבן
  • "איך זה שאותם פולים מוציאים קפה אחר לגמרי? יש רציונל מאחורי הקלעים של הכנת קפה"

"למדתי הרבה וחזרתי עם הרבה ידע חדש. נחשפתי לטרנדים חדשים בשוק, כמו מכונות אוטומטיות שמדמות חליטת קפה ידנית כמו ב-V60, וגם מכונות אספרסו שאפשר לתכנת בהן כל מיני אפשרויות לחליטת קפה. אבל מה שלמדתי הכי הרבה זה על תרבות הקפה וגם התפיסה החברתית בדובאי. למדתי את זה מצפייה בתחרות הבריסטות המקומית, שמיועדת רק למי שחי בדובאי. מגיעים לשם בריסטות מקצועיים מאוד, והם מתכוננים לתחרות ומתייחסים אליה באופן הכי רציני שיש. הם עושים פרזנטציה על משקאות מיוחדים שהם מפתחים ומכינים, וגם משתתפים באליפות לאטה ארט מקומית. מה שמאפיין את הבריסטות האלו, שהם כולם מהגרים שהגיעו ממדינות נחשלות לחיות בדובאי, והם מקבלים מקום של כבוד ויש להם לאן להתקדם מבחינה מקצועית. הסיפור של האנשים האלו ושל דובאי זה 'דע מנין באת ולאן אתה הולך'. הם זוכרים מאיפה הם באו ומגיעים עם הרבה ענווה כלפי המקום ממנו הגיעו, גם אחרי שהם מגיעים למקום גבוה ועשיר בדובאי, ויש להם תקווה גדולה להתקדמות ולהתפתחות במקום החדש. קיבלתי מזה הרבה השראה כמי שרואה את עצמו משתתף בתחרויות עולמיות, ולשם אני שואף".

אל תפספסו, עקבו אחרי מגזין שותים >>
ויש עוד הרבה גם באינסטגרם >>
טורים אישיים פסטיבלי קפה ראיונות שותים בעולם תחרויות קפה

דיקלה דנינו

הכותבת היא בלוגרית קפה, יוצרת תוכן ואמנית סושיאל. בדרך כלל מנהלת קהילה, ומטיילת בארץ ובעולם עם מזרן יוגה ותרמיל ואוספת חוויות וסיפורי קפה.
לכל הכתבות והטורים של דיקלה דנינו

בדוק יעניין אותך גם:

בואו לעקוב:

חם מהתנור:
הקפה שהחזיר את איטליה הביתה, חלק 3: צפון איטליה בדרום תל אביב

הקפה שהחזיר את איטליה הביתה, חלק 3: צפון איטליה בדרום תל אביב

3-4 כוסות קפה ביום אולי יעשו אתכם צעירים יותר: מחקר חדש

3-4 כוסות קפה ביום אולי יעשו אתכם צעירים יותר: מחקר חדש

חורף של יין: מאילת ועד בוז'ולה, דרך הנגב וקטלוג 2026

חורף של יין: מאילת ועד בוז'ולה, דרך הנגב וקטלוג 2026

בית קלייה חדש בתל אביב, והשקות קפה בביג גלילות: חדשות הקפה

בית קלייה חדש בתל אביב, והשקות קפה בביג גלילות: חדשות הקפה

הקפה שהחזיר את איטליה הביתה, חלק 2: הגומייה למקינטה שהפכה למסע

הקפה שהחזיר את איטליה הביתה, חלק 2: הגומייה למקינטה שהפכה למסע

88% מעדיפים כוס גדולה: מחקר חדש מגלה את הרגלי הקפה של ישראלים בחורף

88% מעדיפים כוס גדולה: מחקר חדש מגלה את הרגלי הקפה של ישראלים בחורף

נספרסו משיקה בוטיק חדש בביג גלילות, וקולקציית תערובות Festive חורפית

נספרסו משיקה בוטיק חדש בביג גלילות, וקולקציית תערובות Festive חורפית

ערביקה מהודו, ועידת הקפה הראשונה ובית קפה שנסגר: חדשות הקפה

ערביקה מהודו, ועידת הקפה הראשונה ובית קפה שנסגר: חדשות הקפה

הקפה שהחזיר את איטליה הביתה

הקפה שהחזיר את איטליה הביתה

בית הקפה Cups ביהודה הלוי נסגר – ומה יש במקומו?

בית הקפה Cups ביהודה הלוי נסגר – ומה יש במקומו?

Trieste Coffee Experts 2025: מעצבים את עתיד הקפה בטרייסטה

Trieste Coffee Experts 2025: מעצבים את עתיד הקפה בטרייסטה

להכין קפה בלי ללכלך את השיש: התוספת החדשה למקינטה שלכם

להכין קפה בלי ללכלך את השיש: התוספת החדשה למקינטה שלכם

קפה מנומר, וחטאים מתוקים במילאנו | אנשי הקפה בשוק

קפה מנומר, וחטאים מתוקים במילאנו | אנשי הקפה בשוק

מגזין שותים בכל מקום:
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
קטגוריות:

קפה
אלכוהול
אכלו לי שתו לי
420

מה זה פה:

מגזין שותים הוא מקום לכל מה שאנחנו אוהבים – קפה, אלכוהול, אוכל ושמח. לא בהכרח בסדר הזה ולפעמים ביחד. כותבים על מה שהיינו רוצים לקרוא, ובגובה העיניים.
אודות
צרו קשר

© מגזין שותים