122 תערובות וזני קפה של 27 בתי קלייה כחול-לבן השתתפו בתחרות "הקפה הטוב בישראל" של מגזין שותים לשנת 2025 – אלה הפולים הזוכים מכל קטגוריה:

בשבוע שעבר (26.6) נערך בקניון גן עופר בתל אביב אירוע הטעימות והשיפוט בתחרות "הקפה הטוב" של מגזין שותים לשנת 2025 – תחרות הקפה השנתית לבתי קלייה ישראליים, שנערכה זו השנה הרביעית ברציפות. צוות שיפוט מקצועי בן 6 שופטים טעם ודירג כמות שיא של 122 זנים ותערובות קפה, שהגיעו מ-27 בתי קלייה ומותגי קפה מכל רחבי הארץ – במטרה למצוא את פולי הקפה הכי טעימים בארץ. גללו למטה לרשימת הזוכים המלאה לשנת 2025.
איך נערכה התחרות?
כל 122 סוגי הקפה – תערובות וחד-זניים – שהשתתפו בתחרות חולקו לקטגוריות בהתאם לסוג הפולים ומקור הקפה: פולים חד-זניים שויכו לקטגוריות לפי אזור גיאוגרפי, תערובות חולקו לשלוש קטגוריות בהתאם לאחוז הרובוסטה בתערובת, תערובות שמיועדות לקפה שחור שויכו לקטגוריה נפרדת, וקפה "פרימיום" (שנמכר לצרכן ביותר מ-220 ש"ח לק"ג) התחרו ונשפטו בקטגוריה משלהם.
השיפוט נערך בטעימה עיוורת לחלוטין, בשיטת Cupping, לפי הפרוטוקול המחמיר של הארגון העולמי לקפה ספיישלטי (SCA), עם כוסות קאפינג מקצועיות של Barista Hustle בנפח 200 מ"ל. תערובות הקפה השחור נטעמו כקפה "בוץ" והגיעו טחונים מראש מבתי הקלייה.

צוות השיפוט לא ידע שום דבר על הקפה שהם טעמו – לא מאיזה בית קלייה, לא מאיזו מדינה הוא הגיע, לא כמה הוא עולה, לא שיטת העיבוד. כל אחד מהשופטים, בלי לשוחח אחד עם השני, העניק לכל קפה ציון בין 1 ל-10, לפי ההתרשמות שלו מהטעם והריח, ולפי רמת ההנאה הכללית מהקפה. הציון הסופי של כל זן ותערובת הוא הציון הממוצע שהוא קיבל מכל ששת השופטים. שלושת המובילים בכל קטגוריה זכו בתואר "הקפה הטוב בישראל" לשנת 2025. זוכים מובילים שקיבלו ציון זהה מדורגים באותו מיקום וחולקים את הזכייה בקטגוריה.
צוות השיפוט: אורי קטן – יועץ בתחום הקפה, יבואן של שקיות לקפה ספיישלטי, מדריך בריסטות ומעביר סדנאות והדרכות קפה; אור שיפר – הבעלים של Oroast coffee products, מייבא ומשווק מכונות קלייה, מטחנות ואביזרי קפה; יובל ניימן – מדריך בריסטות, יצר את הקורס הדיגיטלי הראשון בעברית לבריסטה הביתי; זהר אבגי – עובדת בחברת Coffee-Tech שמייצרת מכונות קלייה, אגרונומית שמגדלת קפה וענבי יין ומוסמכת טעימות מטעם SCA; תומר ג'יאן – יועץ בתחום הקפה והקלייה, בעבר בעל בתי קפה באוסטרליה; ליאור אסל – בעל בית קפה ספיישלטי TFWC ביפו. כל השופטים אובייקטיביים ואין להם אינטרס באף בית קלייה שהשתתף או שלא השתתף בתחרות.

והזוכים לשנת 2025 הם…
אינדונזיה:
- צ'ופצ'יק קפה (לאתר)
ססונגוט גאיו; עיבוד Wet Hulled אנאירובי; קלייה בהירה - Canopy (לאתר)
סומטרה Kerinci; עיבוד Wet-Hulled דבש; Cup Score 85.5 - URU (לאתר)
סומטרה Musara גאיו; עיבוד דבש
יירגשף (אתיופיה):
- אמיר האס
עיבוד אנאירובי - Canopy
Grade 1; עיבוד טבעי אנאירובי - TOSTATO (לאתר)
עיבוד אנאירובי
אתיופיה:
- Blooms Specialty Coffee (לאתר)
גוג'י Dimtu Tero; עיבוד טבעי - אספרסוטק (לאתר)
גוג'י; עיבוד טבעי - אללי קפה ועוד (לאתר)
סידמו; עיבוד שטוף
ברזיל:
- קפה בשוק – תל אביב (לאתר)
דטרה Summer Solstice; עיבוד טבעי (ייבוש על העץ); זכה גם ב-2023 ו-2024 - Cupdate (לאתר)
Fazenda Rainha - קפה Louis (לאינסטגרם)
Mogiana Blue Eagle; זנים Acaia, Catuai, Caturra, Mundo Novo; עיבוד טבעי
קולומביה:
- אספרסוטק
סופרימו - Blooms Specialty Coffee
Buesco Collective; זן Caturra; עיבוד דבש - Coffeeshuk (לאינסטגרם)
סופרימו
קניה:
- URU
Kahunyo; זנים SL28, SL34; עיבוד שטוף - קפה מושיץ (לאתר)
Mount Kenya AA; עיבוד שטוף; קלייה בינונית - קפה 14 (לאינסטגרם)
עיבוד שטוף
וגם:
צ'ופצ'יק
קפקיאיי AB ננדי הילס; עיבוד שטוף; קלייה בהירה
פפואה גינאה החדשה:
- אספרסוטק
עיבוד שטוף - שוּק קפה מחנה יהודה (לאתר)
סיגרי; עיבוד טבעי; קלייה בינונית (City) - קפה מושיץ
סיגרי; עיבוד שטוף; קלייה בינונית
אפריקה:
- Elijah's Coffee (לאתר)
אוגנדה Naginzole (#1); זנים SL-28, SL-12, SL-34; עיבוד טבעי - צ'ופצ'יק
בורונדי Masha; זן בורבון אדום; עיבוד דבש; קלייה בהירה-בינונית - קפה Louis
בורונדי Masha; זן בורבון אדום; עיבוד דבש
מרכז אמריקה:
- קפה בשוק – תל אביב
אל סלבדור; עיבוד טבעי אנאירובי - שוּק קפה מחנה יהודה
גלפגוס סן כריסטובל; עיבוד טבעי; מיקרו-לוט Grade 1; קלייה בהירה; זכה גם ב-2023 ו-2024 - קפה מושיץ
קוסטה ריקה טרזו; עיבוד שטוף; קלייה בהירה
וגם:
שוּק קפה מחנה יהודה
אל סלבדור Las Ranas; עיבוד דבש; קלייה בהירה
תערובות 100% ערביקה:
- קפה בשוק – תל אביב
ליידי בלו - קפה מושיץ
אגוז (ברזיל, קולומביה, אינדונזיה, אתיופיה); קלייה כהה - Cupdate
Granada
וגם:
צ'ופצ'יק
אורח כבוד (פפואה גינאה החדשה, אתיופיה, קולומביה); קלייה בינונית-כהה
תערובות עד 15% רובוסטה:
- חוות הקפה "מטעים" (לאתר)
דבר אליי בפרחים (סומטרה דבש, יירגשף שטוף, רובוסטה הודו קאפי רויאל שטוף); 15% רובוסטה; קלייה בינונית - Brew and Brothers (לאתר)
Ella #2 (הודו, קולומביה, ברזיל, אתיופיה וגואטמלה); 10% רובוסטה; קלייה City+ - חוות הקפה "מטעים"
מיידין יזראל (אתיופיה סידמו שטוף, ברזיל סראדו טבעי, קולומביה סופרימו שטוף, ישראל גולדה התססה רטובה, רובוסטה הודו קאפי רויאל שטוף); 10% רובוסטה; קלייה בינונית
תערובות עם 20% רובוסטה ומעלה:
- הגלריה לקפה (לאינסטגרם)
נווה שאנן; 30% רובוסטה; זכתה גם ב-2022 - Coffeeshuk
Oro; תערובת 20% רובוסטה - You Need Coffee (לאתר)
מילאנו (ברזיל ועוד); 20% רובוסטה; זכתה גם ב-2024
וגם:
Coffee Culture Israel (לאתר)
Izza – לילות מדבר (פפואה גינאה החדשה, קוסטה ריקה, אוגנדה); 20% רובוסטה; קלייה כהה
פרימיום (מעל 220 ש"ח לק"ג):
- Blooms Specialty Coffee
אתיופיה גוג'י, Tore Wareda; עיבוד טבעי אנאירובי - Canopy
קולומביה וילה גלוריה; זן גיישה; עיבוד חצי שטוף; קלייה בהירה - Ishu Coffee (לפייסבוק)
אל סלבדור, סן סלבדור Vega VVT; זן בורבון; עיבוד דבש אנאירובי; קלייה בינונית
וגם:
Blooms Specialty Coffee
קולומביה Huila, סנטה ברברה; זן גיישה; עיבוד חצי שטוף
קפה שחור:
- Tostato
אל שרק (קולומביה סופרימו) עם הל; קלייה בינונית; זכתה גם ב-2024
וגם:
You Need Coffee
תערובת יפו; 30% רובוסטה; קלייה בינונית; זכה גם ב-2024 - שוּק קפה מחנה יהודה
הקולה מירושלים (אתיופיה, ג’אווה, ברזיל סראדו) עם הל - קליית בראשית (לאתר)
תערובת שחור בראשית; שלושה זנים משלוש יבשות; זכתה גם ב-2023 וב-2024