מגזין שותים
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
מגזין שותים
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
מגזין שותים › קפה

למה קפה טוב לא מספיק: גם האירוח צריך להיות ספיישלטי

אנירן ארליך | 7 במאי 2025, 19:06

הפולים איכותיים וטריים בקלייה מושלמת, החליטה מדויקת, העיצוב יפה – אז למה הלקוח לא מרגיש רצוי? הגיע הזמן לדבר על מה שבאמת עושה את ההבדל: האירוח • הבריסטה אנירן ארליך בטור אישי: מה ההבדל בין שירות לאירוח, על האחריות של בעלי בתי הקפה להעניק חוויה אנושית, ומה אפשר ללמוד ממסעדות שף כדי לשפר כל כוס שמוגשת

האירוח בבית קפה לא פחות חשוב מהקפה עצמו. אילוסטרציה

אירוח הוא מעל הכל. זה משפט שיושב אצלי בראש כבר תקופה ארוכה, אבל רק לאחרונה ממש הפנמתי אותו. בעבר חשבתי שהמוצר שאנחנו מוכרים – הקפה, המאפים, הכריכים – הוא העיקר, והאירוח הוא משני בחשיבותו. היום אני מבין שזה בדיוק ההפך.

בזכות מקום העבודה שלי – שבו האירוח ותחושת הביתיות הם ערכים מרכזיים – ככל שהתקדמתי בניהול והתחלתי להכיר לקוחות באופן אישי יותר, וככל שאני מתעמק יותר בעולם המסעדנות, ובהם בתי קפה ספיישלטי בפרט, הבנתי שאירוח הוא הבסיס, לא תוספת. לא משנה כמה הקפה שאני אגיש יהיה טעים וטוב מפולים יוקרתיים, הוא לא שווה הרבה אם הוא לא מוגש על שולחן נקי, עם יחס אישי ואירוח כמו בבית, לצד חיוך ושאלה כמו "מה שלומך"?

שירות הוא לא אירוח

שירות פירושו החלפה של כסף תמורת מוצר. הלקוח משלם, ואני משרת אותו בתמורה עם קפה או מאפה. אירוח, לעומת זאת, הוא היחס האנושי והדגש על הפרטים הקטנים כשהלקוח נכנס לבית העסק. זה אתגר לא פשוט, לארח באדיבות כל לקוח ולקוח, גם אם קמת בבוקר מצוברח או הלקוח הקודם עיצבן אותך. כל לקוח הוא הראשון והיחיד. מסעדות שף ברמה גבוהה מבינות את זה ומצטיינות באירוח, שהוא חלק מרכזי מהחוויה שלהן לא פחות מהאוכל עצמו. בבתי קפה, לעומת זאת, השירות הרבה פעמים הוא טוב ויעיל, אך האירוח והדגש על התחושה של הלקוח פחות נוכחים.

בתחום הקפה ספיישלטי שמים דגש על הרבה פרטים קטנים, כמו איכות הפולים, הדיוק בחליטה, המים, מקומות ישיבה, עיצוב ועוד פרטים חשובים, שרק הולכים ומשתפרים. אבל האירוח וחוויית הלקוח עדיין לוקה בחסר. בזמן שהשירות יכול להיות מצוין ומהיר, אפשר להיכנס לבית קפה ולא ממש להרגיש שייך, או יותר גרוע – להרגיש שאתה רק מבצע סחר חליפין – כסף תמורת שירות. יש בתי קפה יוצאי דופן ששמים דגש על האירוח, שנותנים חוויה מצוינת ותחושה שרוצים שתרגיש כמו בבית שלהם. אבל לדעתי זה צריך להיות הסטנדרט, לא היוצא מן הכלל.

בסופו של דבר, קפה הוא מוצר יחסית נגיש ויומיומי. הלקוחות הקבועים שמגיעים כל יום הם חשובים, כמובן, אבל מה עם שאר הלקוחות – המסה הגדולה, של לקוחות שמגיעים פעם ראשונה או פעם בחודש? בית קפה צריך להגיש לא רק קפה באיכות SCA, אלא גם אירוח ברמת SCA. אחרת, העיקר מתפספס.

לא רק קפה באיכות SCA, גם אירוח ספיישלטי
לא רק קפה באיכות SCA, גם אירוח ספיישלטי

אז איך משפרים את האירוח?

1. תמיד מקבלים את הלקוח, כמו שציינתי גם בטורים אחרים שלי, עם חיוך. גם אם זאת רק כוס קפה, הלקוח השקיע והגיע דווקא אליך. זה לא מובן מאליו.

2. גם אם ההגשה בשירות עצמי, תמיד לדאוג שהשולחנות נקיים, וגם בשעות העומס לא להזניח את מקומות הישיבה. שולחנות מלוכלכים מסמנים שהלקוח לא רצוי. הרי בחיים לא נארח אנשים בבית שלנו כשהוא מלוכלך, אז למה שאירוח בבית הקפה יהיה שונה? ברור לי שלקוחות נוטים להתיישב על שולחנות מלוכלכים שעוד לא הספקתם לפנות ואי אפשר לראות הכול כל הזמן, אז אפשר פשוט ליצור רוטינת פינויים תכופים יותר ולאסוף כלים מלוכלכים לשטיפה בתדירות גבוהה יותר.

3. להקפיד ליצור קשר עין ושיח עם הלקוחות כמה שאפשר. אפשר לנסות לשאול לשלומם, לזכור את השם שלהם ומה הם אוהבים לשתות – זה תמיד נותן תחושה טובה ואווירה של מקום מפגש חברתי ולא רק סחר חליפין. אנשים לא רוצים להרגיש לבד, ויש כאלה שבשבילם זו סיבה אמיתית להגיע לבית הקפה כל יום.

4. תמיד אפשר לשאוף ולקחת דוגמאות ממסעדות ושפים מצליחים, כאלו שהצליחו לא רק בזכות האוכל, אלא כי ידעו להקפיד על אירוח ושירות אנושי מעולה. לא להתבייש לקבל השראה כדי לשאוף גבוה ולהשתפר, זו לא העתקה.

  • כוס הקפה המושלמת לא קיימת, וכדאי להפסיק לחפש | דעה
  • CAFEC Deep 27 הוא הדריפר החדש לקפה פילטר שאתם צריכים: ביקורת ומתכונים

לסיכום

אני מרגיש שתחום בתי הקפה – ובמיוחד סצנת הספיישלטי – מתקרב לסטנדרטים של מסעדות עילית מוקפדות ואיכותיות, עם דגשים על איכות ודיוק ברבדים השונים של הכנת הקפה. אז למה לא לקחת את זה צעד נוסף קדימה? גם בבית קפה בלי מלצרים אפשר לתת יחס אישי ולהעניק ללקוחות את התחושה הטובה ביותר. ובדרך כלל זה לא עולה כסף, אלא רק כוונה, השקעה, התמדה בתדרוכים של הצוות, והבנה שהמוצר האמיתי שהלקוח יחזור בשבילו הוא לא הקפה, אלא החוויה.

אל תפספסו, עקבו אחרי מגזין שותים >>
ויש עוד הרבה גם באינסטגרם >>
בתי קפה דעות טורים אישיים קפה ספיישלטי

אנירן ארליך

הכותב הוא קולה קפה, בריסטה ראשי ומדריך בריסטות בבית הקפה 'קפה ופרח' בראשון לציון.
לכל הכתבות והטורים של אנירן ארליך

בדוק יעניין אותך גם:

בואו לעקוב:

חם מהתנור:
הקפה שהחזיר את איטליה הביתה, חלק 3: צפון איטליה בדרום תל אביב

הקפה שהחזיר את איטליה הביתה, חלק 3: צפון איטליה בדרום תל אביב

3-4 כוסות קפה ביום אולי יעשו אתכם צעירים יותר: מחקר חדש

3-4 כוסות קפה ביום אולי יעשו אתכם צעירים יותר: מחקר חדש

חורף של יין: מאילת ועד בוז'ולה, דרך הנגב וקטלוג 2026

חורף של יין: מאילת ועד בוז'ולה, דרך הנגב וקטלוג 2026

בית קלייה חדש בתל אביב, והשקות קפה בביג גלילות: חדשות הקפה

בית קלייה חדש בתל אביב, והשקות קפה בביג גלילות: חדשות הקפה

הקפה שהחזיר את איטליה הביתה, חלק 2: הגומייה למקינטה שהפכה למסע

הקפה שהחזיר את איטליה הביתה, חלק 2: הגומייה למקינטה שהפכה למסע

88% מעדיפים כוס גדולה: מחקר חדש מגלה את הרגלי הקפה של ישראלים בחורף

88% מעדיפים כוס גדולה: מחקר חדש מגלה את הרגלי הקפה של ישראלים בחורף

נספרסו משיקה בוטיק חדש בביג גלילות, וקולקציית תערובות Festive חורפית

נספרסו משיקה בוטיק חדש בביג גלילות, וקולקציית תערובות Festive חורפית

ערביקה מהודו, ועידת הקפה הראשונה ובית קפה שנסגר: חדשות הקפה

ערביקה מהודו, ועידת הקפה הראשונה ובית קפה שנסגר: חדשות הקפה

הקפה שהחזיר את איטליה הביתה

הקפה שהחזיר את איטליה הביתה

בית הקפה Cups ביהודה הלוי נסגר – ומה יש במקומו?

בית הקפה Cups ביהודה הלוי נסגר – ומה יש במקומו?

Trieste Coffee Experts 2025: מעצבים את עתיד הקפה בטרייסטה

Trieste Coffee Experts 2025: מעצבים את עתיד הקפה בטרייסטה

להכין קפה בלי ללכלך את השיש: התוספת החדשה למקינטה שלכם

להכין קפה בלי ללכלך את השיש: התוספת החדשה למקינטה שלכם

קפה מנומר, וחטאים מתוקים במילאנו | אנשי הקפה בשוק

קפה מנומר, וחטאים מתוקים במילאנו | אנשי הקפה בשוק

מגזין שותים בכל מקום:
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
קטגוריות:

קפה
אלכוהול
אכלו לי שתו לי
420

מה זה פה:

מגזין שותים הוא מקום לכל מה שאנחנו אוהבים – קפה, אלכוהול, אוכל ושמח. לא בהכרח בסדר הזה ולפעמים ביחד. כותבים על מה שהיינו רוצים לקרוא, ובגובה העיניים.
אודות
צרו קשר

© מגזין שותים