
נספרסו מוכרת בעיקר בזכות מערכות הקפסולות הביתיות שלה – Original ו-Vertuo – שמאז שהומצאו הצליחו להביא את בשורת האספרסו מבית הקפה לבית הפרטי. כי כשכל כך קל פתאום להכין אספרסו בבית, אנשים בכל העולם שינו את הדרך שבה הם שותים קפה.
אבל לנספרסו יש מערכת קפסולות נוספת, Nespresso Professional, שמיועדת לקהל המקצועי – כמו בתי מלון, מסעדות, חללי עבודה משותפים ומשרדים. גם שם נדרשים פתרונות פשוטים ומהירים להכנת קפה, והמכונות והקפסולות של נספרסו לעסקים נועדו לתת מענה למקומות כאלה, שאי אפשר להציב בהם בריסטה או להתחיל להתעסק עם מטחנות ומכונות משוכללות שדורשות ידע מתקדם.
- קוֹלד בְּרוּ ב-3 דקות, קפה "פילטר" בקפסולה: נספרסו עושה הגל השלישי
- נספרסו מייקרת את מחירי הקפסולות: "לנוכח האינפלציה והעליוֹת בעלוּיות"
הצורך לרוב מורגש במיוחד במקומות כמו מסעדות שף יוקרתיות, שתוכלו להוציא בהן מאות שקלים לאדם על אוכל ויין, אבל בסוף הארוחה הרבה פעמים תקבלו כוס של קפה דלוח, כי לא משתלם להכשיר ולהעסיק בריסטה מקצוען במשרה מלאה, וגם לתחזק יום-יום מכונות יקרות, במקום שהמיקוד שלו לא נמצא בקפה.
בשביל פלח השוק הזה השיקו ב-2016 בחטיבה העסקית של נספרסו את סדרת Exclusive Selection, עם תערובות וזני קפה ייחודיים ויוקרתיים, שנכנסו מאז לתפריטים של מסעדות יוקרה ברחבי העולם, כולל כאלה עם כוכבי מישלן. גם במסעדות התל-אביביות של השף יובל בן נריה, טאיזו ו-a, מגישים את תערובות האקסלוסיב לצד הקינוחים, ומנספרסו מוסרים שמתנהלים מגעים לשיתוף פעולה עם מסעדות נוספות ומלונות יוקרה בארץ. בתחילת החודש הושקה קפסולת אקסקלוסיב חדשה – עם קפה מאיי גלפגוס באקוודור.

- מה הלוּז: נספרסו משיקה תערובות בטעמים בסדרת Barista Creations
- סטארבקס בטעמי וניל וקרמל, נספרסו מחלקת מתנות לחברים | חדשות הקפסולה
לא מגדלים המון קפה בגלפגוס, אבל מה שמגדלים הוא לרוב באיכות גבוהה מאוד, ולכן הוא גם יחסית יקר. חוות הקפה בגלפגוס נמצאות בגבהים נמוכים יותר ביחס לחוות קפה ספיישלטי ברחבי העולם, אבל האקלים הייחודי באיים והאדמה הוולקנית מפצים על הגובה הנמוך ומייצרים קפה מיוחד, שלרוב מתאפיין בעדינות ומתקתקות עם גוונים אגוזיים וקרמליים. הקפה מגלפגוס נחשב לאיכותי וזוכה בפרסים: בתחרות "הקפה הטוב 2023" של מגזין שותים, פולי קפה מגלפגוס של בית הקלייה שוק קפה מירושלים זכו במדליית כסף בקטגוריית הקפה ממרכז אמריקה.
את תערובת גלפגוס החדשה, נספרסו קולה בטמפרטורה בינונית לזמן יחסית ממושך, "כדי שתתפתח בקפה עוצמה מסוימת בלי לפגוע בארומות האלגנטיות שלו". התוצאה היא אספרסו עם גוף מלא שמאופיין בטעמים של דגנים קלויים ומרירות קלה של קקאו. נספרסו מדרגים אותו בחוזק 7 מתוך 13.
סדרת האקסקלוסיב כוללת גם את תערובת נפאל, שהושקה ב-2016, עם קפה נדיר שגדל באזור Lamjung בתחתית הרי ההימלאיה, בדרגת חוזק 8.
ניר כץ, סמנכ"ל החטיבה העסקית בנספרסו ישראל: "אנו רואים חשיבות רבה להעניק ללקוחותינו חדשנות מוצרית ברמה הגבוהה ביותר, והפעם, בדגש על מסעדות שף יוקרתיות ומלונות יוקרה בארץ ובעולם. זוהי הזדמנות נוספת שנספרסו רואה לנכון לקדם, כחלק מהחזון להעניק רגעי קפה איכותיים ולפעול בזירות שונות ומגוונות, תוך מתן מענה לכל לקוח עסקי בהתאם לצרכיו".